Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Korado komentē mīklaino pazušanu no "Dinamo" un vaino kluba ārstus

Korado komentē mīklaino pazušanu no "Dinamo" un vaino kluba ārstus
Frenks Korado kopā ar komandas biedriem. Foto: Rīgas ''Dinamo''

Kanādiešu aizsargs Frenks Korado, kurš sezonu sāka Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo", bet novembra vidū līgums tika lauzts, intervijā pastāstījis, ka prom nolēmis doties veselības problēmu dēļ un ar saviem izteikumiem paudis neapmierinātību "Dinamo" ārstu virzienā.

"Tā ir mežonīga līga. Rīga atrodas Latvijā, bet tas tāpat ir KHL klubs ar lielu krievu ietekmi," intervijā The Steve Dangle Podcast teica Frenks Korado. "Augusta beigās mums bija divas pārbaudes spēles Somijā. Savainoju gurnu, un problēma nelika mierā, tāpēc par to informēju ārstu. Viņš pateica, ka mums tagad būs brīvdienas, gan jau viss būs labi, pirmdien skatīsimies tālāk. Svētdienas vakarā uzrakstīju, ka nav labi un ka rīt nebūšu slidotājs. Atbildēja: "No rīta par to parunāsim." Aizbraucu uz halli, kur ārsts pateica, ka man ir jāslido. Ka viņš nevarot iet pie trenera un teikt, ka netrenēšos, ja vien man nav kaut kas lauzts vai sarauts."

"Izgāju uz ledus, paslidoju un sapratu, ka nav labi. Pats sevi noņēmu no trases. Ārsts pateica, ka septiņas dienas jāizlaiž, pēc tam visam jābūt kārtībā. To pieņēmu, jo nezinu atvseļošanās termiņus. Piektajā dienā viņš pienāca pie manis un pateica, ka man šodien jāslido. Atbildēju, ka man taču palikušas vēl divas dienas, bet viņš teica, ka komandas vadībai vajagot zināt, vai es esmu gatavs doties izbraukumā. Patrenējos, sajūtas nebija briesmīgas, gribēju sākt sezonu."

"Devos izbraukumā un piedalījos pirmajās septiņās spēlēs. Septītajā mačā sapratu, ka tas vairs nav izturams un pats pieņēmu lēmumu, ka nevaru paspēlēt. Neviens apkārt to neuzņēma īpaši labi," teica Korado.

"Situācija nekļuva īpaši labāka. Izdevās pārliecināt vadību, ka pareizais lēmums ir man atgriezties Kanādā – pats par visu samaksāšu –, aiziet pie sava ārsta un apskatīties, kas par lietu. Uztaisījām pārbaudes, un ārsts teica, ka man gurnā ir 3 centimetrus garš plīsums. Tāpat konstatēja, ka ir cista, kas spiež uz nerva un liek kājai raustīties. Nevarēju saprast, kāpēc man tā ir. Runāju ar komandu, ziņoju viņiem par visu. Beigās tomēr pieņēmu lēmumu, ka abām pusēm labāk būs šķirties. Es savedīšu kārtībā veselību, bet viņiem man nav jāizmaksā kompensācija un var meklēt citu aizsargu."

"Dumājakais, ko izdarīju – visas mantas atstāju tur, jo domāju, ka atgriezīšos. Nācās nolīgt kompāniju, kas visu sapako un atsūta uz Kanādu," pauda Korado, kurš septiņās spēlēs tika pie trim punktiem. "Ņemot vērā, ka spēlēju tikai ar vienu gurnu – diezgan labs rādītājs."

"Domāju, te nevaram vainot ne vienu, ne otru pusi. Daudziem amerikāņiem un kanādiešiem nav izpratnes par to, kas ir Latvija. Tad atbrauc uz vietas un redzi, ka šeit nav nekāda banānu republika, bet pārslēgties tāpat ir grūti. Apakšā var būt daudzi psiholoģiskie aspekti – kāda ir ģimene, kādā vidē cilvēks audzis. Kā spēlētājs man Korado ļoti patika, sezonas sākumā viņš tika iespēlēts vairākumā un pietiekami labi sanāca. Žēl, ka tā. Vai viņš varēs atrast vietu KHL? Redzēsim. Tā trauma... No mūsu ārstu viedokļa tā nebija tik nopietna, lai vispār nespēlētu un vēl izvēlētos šādu piegājienu ārstēšanai. Bet beigās katrs atbild par sevi," pirms divām nedēļām intervijā Sportacentrs.com par Korado situāciju teica "Dinamo" ģenerālmenedžeris Edgars Buncis.


, 2021-11-25 14:19, pirms 2 gadiem
Taisniba noteikti ir kaut kur pa vidu. Bet pēdējā rindkopā autoram jāsalabo laža ar ģenerālmenedžera personību

Bet beigās katrs atbild par sevi," pirms divām nedēļām intervijā Sportacentrs.com par Korado situāciju teica "Dinamo" ģenerālmenedžeris Frenks Korado.
, 2021-11-25 15:21, pirms 2 gadiem
Lielāks hokeja degradētājs par Bunci sen nav redzēts.....
, 2021-11-25 15:41, pirms 2 gadiem
Djinamo sudigi reprezente Latviju ka vietu kur arzemju sportistam braukt stradar ar shitadiem gajieniem kolhoza..!
, 2021-11-25 15:50, pirms 2 gadiem
Madzigais rakstīja: Djinamo sudigi reprezente Latviju ka vietu kur arzemju sportistam braukt stradar ar shitadiem gajieniem kolhoza..!
Kādiem gājieniem ? Jebkurā komandu sporta spēlē komandas ārsts pirmām kārtām izšķir kurš ar ko slims, kurš vesels. Baigi labi - slēdzam līgumu, tu man maksā, bet es padomāšu vai šodien spēlēt vai nē. Gribētu redzēt cik ilgi ar tādu filozofiju viņš noturētos kādā NHL komandā.
, 2021-11-25 16:26, pirms 2 gadiem
Tādas problēmas noteikti ir visiem mīklaini nespēlējošajiem hokejistiem Dinamo.
, 2021-11-25 16:40, pirms 2 gadiem
zuzu rakstīja: Kādiem gājieniem ? Jebkurā komandu sporta spēlē komandas ārsts pirmām kārtām izšķir kurš ar ko slims, kurš vesels. Baigi labi - slēdzam līgumu, tu man maksā, bet es padomāšu vai šodien spēlēt vai nē. Gribētu redzēt cik ilgi ar tādu filozofiju viņš noturētos kādā NHL komandā.
ar tādu filozofiju nba var mierīgi noturēties!!
, 2021-11-25 17:02, pirms 2 gadiem
Lido rakstīja: ar tādu filozofiju nba var mierīgi noturēties!!
Var noturēties, ja ir spēcīga aizmugure, tb spēlētāju arodbiedrība.
, 2021-11-25 17:55, pirms 2 gadiem
Lido rakstīja: ar tādu filozofiju nba var mierīgi noturēties!!
Spēlētāju uzdevums ir spēlēt nevis meklēt sev kaites.
, 2021-11-25 19:44, pirms 2 gadiem
Pārspīlēts, pārāk daudz pārspīlēts.
, 2021-11-25 21:16, pirms 2 gadiem
NHL profesionāli pārbaudītu spēlētāja veselību. Vai to izdarīja konkrētajā gadījumā ? Diemžēl šis nav pirmais gadījums kad Dinamo ārsti lažo. Kāds no LV spēlētājiem varētu pastāstīt savu pieredzi
, 2021-11-25 22:26, pirms 2 gadiem
Labi, ka atkratījāmies! Šitādi, kuriem raksturs kā jēlai olai, mums nav vajadzīgi! Lai brauc uz savu fermu un simulē tur! Lai spēlē čaļi ar Lāčplēšu raksturiem!
, 2021-11-25 22:29, pirms 2 gadiem
Lai kratās uz savu NHĻ un gaida, kad viņam piekomandēs aukli!
, 2021-11-25 22:30, pirms 2 gadiem
Un tad varēs pēc gadiem 30 nākt klajā ar sūdzību, ka videotreneris ne tā uz viņu paskatījās!
, 2021-11-26 18:29, pirms 2 gadiem
Par KHL ārstiem jau ir dzirdēts no masalas exos.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.