Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Karsums: "Sāku nervozēt jau divas dienas pirms mača Rīgā"

Karsums: "Sāku nervozēt jau divas dienas pirms mača Rīgā"
Mārtiņš Karsums
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Vakar fantastisku uzvaru izcīnīja Rīgas "Dinamo", kas vienu sekundi pirms pamatlaika beigām izlīdzināja rezultātu un pēcspēles metienos ar 3:2 pārspēja Kontinentālās hokeja līgas pēdējo divu sezonu uzvarētāju Maskavas "Dynamo". Viesus no neveiksmes neglāba arī Mārtiņš Karsums, kurš sarunā ar Latvijas medijiem atklāja, ka jau divas dienas pirms mača viņu pārņēmis satraukums.

"Ar vārtu gūšanu neveicas jau septīto spēli pēc kārtas, taču galvenais, lai komanda uzvar. Momentu netrūkst nedz pašam, nedz maiņai, taču ripa tīklā nelido. Pazudusi vārtu oža. Varbūt visu izšāvu pārbaudes spēlēs. Viena ripa jāiestumj ar gaļu, varbūt tad aizies," pēc piedzīvotās neveiksmes sacīja Maskavas "Dynamo" uzbrucējs Mārtiņš Karsums. Vienīgo reizi viņš izcēlās 10. septembrī, pēc lieliska solo pārspējot Ufas "Salavat Yulaev" vārtsargu.

Savukārt Rīgas "Dinamo" pēc Karsuma metiena glāba pat abi vārtu stabi. Uzbrucējs, kurš Latvijas komandā pavadīja četras sezonas, 204 mačos izceļoties ar 64 vārtu guvumiem un 122 punktiem, atzina, ka atgriezties Rīgā nebija viegli: "Sāku nervozēt jau divas dienas pirms mača. Domas nepameta arī pirmajos iznācienos laukumā, bet tad vairāk sāku domāt par spēli. Protams, atgriezties mājās ir forši, atmiņas vienmēr būs labas. "Dinamo" līdzjutēji pierādīja, ka ir starp labākajiem pasaulē."

27 gadus vecais hokejists sacīja, ka pirmo reizi izlaidis uzvaru pēdējā sekundē. "Žēl. Taču gan viņi, gan mēs spēlējām labi un cīnījāmies no pirmās līdz pēdējai minūtei. Turklāt pēdējā sekundē gūtie vārti skatītājiem bija bonuss," pauda Karsums, kurš slavēja Rīgas "Dinamo" sestās sezonas modeli. "Kad pašiem nebija spēles, paskatījos dažas "Dinamo" izpildījumā. Labi sagatavojušies sezonai - ātri un fiziski. Malači, prieks par viņiem."

Maskavas "Dynamo" hokejistam kādā epizodē nācās saskrieties ar mājinieku kapteini Sandi Ozoliņu, un Karsums momentu atcerējās ar smaidu: "Nebija momentu kādu ielikt apmalē, bet Oziks mani rubīja ārā. Viņš rāda piemēru un raksturu jaunākajiem spēlētājiem - vienalga, cik gadu, cīnās, grūstās un neskatās, kas nāk pretī."

Tāpat jāizceļ, ka lielajā vairākumā Karsums spēlēja aizsarga pozīcijā, kurā nebija darbojies kopš Latvijas U20 izlases, kad galvenais treneris arī bija Oļegs Znaroks. Latvietis atzina, ka viņam šāds risinājums patīk, jo ir lielāks plašums, turklāt izdevās gūt vienus vārtus.

Latviešu hokejists arī atklāja, ka pirms došanās uz Maskavu juties savādi: "Domāju par to, kādi būs čaļi komandā - uzvarējuši divus Gagarina kausus pēc kārtas, varbūt būs iedomīgi. Taču visi ir normāli cilvēki, un Znaroks pirmssezonas sapulcē pateica, ka par iepriekšējiem panākumiem ir jāaizmirst. Tas arī ir noticis."

"Pirmssezona bija smaga. Baidījos tādēļ, ka pēdējā pārbaudes spēle bija divas trīs dienas pirms čempionāta sākuma un jutos ļoti slikti. Taču pienāca mačs un parādījās otrā elpa. Sezonu sākām ar piecām uzvarām pēc kārtas, bet pēdējās spēlēs palaidāmies. Tas sākās pret Podoļskas "Vityaz", bet pret Maskavas CSKA vispār aizvadījām ļoti sliktu maču. Rīgā jau bija labāk, un ceru, ka līkne ies uz augšu," atzina Karsums. "Līdz galam ir jācīnās katrā spēlē, neskatoties uz rezultātu - tas var būt 0:5 vai 5:0."

Novāks: "Spēlēt pret Karsumu vienmēr bija grūti"

Karsums nebija vienīgais Maskavas "Dynamo" hokejists, kurš spēlēja pret bijušo komandu. 2008. gada sezonu Rīgas "Dinamo" rindās pavadīja aizsargs Filips Novāks, kurš 50 mačos četras reizes pārspēja sāncenšu vārtsargus un pievienoja 14 piespēles. Starp aizsargiem rezultatīvāks bija tikai viņa partneris kanādietis Duvijs Vestkots.

"Ir pagājuši pieci vai seši gadi, taču joprojām saglabājušās patīkamas atmiņas un draugi - Aleksandrs Ņiživijs, Kristaps Sotnieks, par treneri kļuvušais Ģirts Ankipāns. Lieliski pavadīju laiku un nekad neaizmirsīšu Rīgu," portālam Sportacentrs.com sacīja 31 gadu vecais čehs, kurš atradās laukumā brīdī, kad Pols Šehura izlīdzināja rezultātu sekundi pirms pamatlaika noslēguma.

"Ja nemaldos, pret Rīgu jau vienreiz ielaidām pašās pēdējās sekundēs. Tam nevajadzēja notikt, bet šādas situācijas gadās. Ir smagi, taču būs pieredze nākamajām reizēm," pauda Novāks, kurš atzinīgi izteicās par Karsuma pievienošanos "Dynamo". "Priecājos, ka viņš ir mūsu komandā - lielisks spēlētājs un lielisks cilvēks. Turklāt spēlēt pret viņu vienmēr bija grūti - Karsums ir kā buldogs."

Indrašis: "Jau biju noskaņojies bullītim"

"Ikviena uzvara ir svarīga, turklāt pārspējām čempionus. Kā teica treneris, tad mums katra ir izslēgšanas spēle, lai tiktu Gagarina kausā," sarunā ar portālu Sportacentrs.com atklāja Rīgas "Dinamo" uzbrucējs Miks Indrašis, kuram bija paredzēts izpildīt trešo pēcspēles metienu. "Jau biju noskaņojies. Ja neiemestu, tad visu sabojātu un teiktu, ka vairs nekad nemetīšu."

"Ir gadījies atspēlēties trīs, četras vai piecas sekundes pirms beigām, bet pirmo reizi - pēdējā sekundē," turpināja uzbrucējs. Lai gan rīdziniekiem ar vairākuma realizēšanu pagaidām nesokas, Indrašis nebija kritisks: "Strādājam. Momenti ir, bet ripas pagaidām nekrīt iekšā. Nākamajā treniņā galveno uzmanību veltīsim tieši vairākuma realizācijai."

Vilsons: "Hosa tādas iespējas izmanto"

"Pārliecības ziņā šāda uzvara ir milzīga. Nekad nevēlies zaudēt trīs mačus pēc kārtas. Cīnījāmies visas spēles garumā, un vārtu gūšana pēdējā sekundē ir izcils panākums," portālam Sportacentrs.com atzina Rīgas "Dinamo" kanādiešu centra uzbrucējs Kails Vilsons. "Lai gan apritē jau esmu kādu laiciņu un esmu sastapies ar šādiem atgadījumiem, sajūtas vienalga ir lieliskas."

Viņš piedalījās arī komandas pirmo vārtu gūšanā, pirmo rezultatīvo piespēli Kontinentālajā hokeja līgā izdarot Marselam Hosam. "Man bija jāiemet mirkli iepriekš, bet diemžēl trāpīju pa vārtu stabiņu. Hosa piespēlēja aiz vārtiem, bija laiciņš sagatavot piespēli, turklāt viņš paveica teicamu darbu, atbrīvojoties no sedzēja. Dabūju ripu līdz viņam, un Hosa tādas iespējas izmanto."


, 2013-09-20 07:35, pirms 11 gadiem
Paldies pa rakstu

Piekrītu Ozoliņš ir paraugs sportā!!!!
, 2013-09-20 07:42, pirms 11 gadiem
Viisi jau gandrīz bija aizgājuši, kad Karsums apslidoja visu laukumu, pateikdamies līdzjutējiem...
, 2013-09-20 07:56, pirms 11 gadiem
*atspēlēties un nedzēsiet komentārus lūdzu
, 2013-09-20 09:21, pirms 11 gadiem
gggg rakstīja: Paldies pa rakstu

Piekrītu Ozoliņš ir paraugs sportā!!!!
nja, man jaapēd daži savi iepriekšējie vārdi, jo neredzu otru tik bezbailīgu cīnītāju (gan pie pretinieku vārtiem, kad to vajag, gan pirmais, kas savējo aizstāvēs neskatoties uz to, kas nāks pret) kā Ozo, nerunājot par citām kvalitātēm, kā piemēram, uzbrukumā atradīs pareizo brīdi, kad uzmest pa vārtiem vai atdot piespēli, ir nenormāla ņuha Sandim
, 2013-09-20 10:02, pirms 11 gadiem
120 kg varcargs rakstīja: Viisi jau gandrīz bija aizgājuši, kad Karsums apslidoja visu laukumu, pateikdamies līdzjutējiem...
Uzticamākie līdzjutēji sagaidīja un es to skaitā. Paldies karsumam, godīgi necerēju, ka viņš pateiksies līdzjutējiem, bišķi pārsteidza mani, bet tas tik vairo prieku par viņu un viņa attieksmi. malacis.
, 2013-09-20 10:05, pirms 11 gadiem
Sportacentr, kas notiek? Kāpēc Jūs tik daudz interviju esat ielikuši? Jums tas nav raksturīgi.
, 2013-09-20 11:56, pirms 11 gadiem
gggg rakstīja: Paldies pa rakstu

Piekrītu Ozoliņš ir paraugs sportā!!!!
Normundam Sējējam būšu pateicīgs līdz mūža beigām par to, ka pirms 4 gadiem uzaicināja Sandi !!! Man šķiet, pats Ozoliņš tā īsti neapzinās cik milzīgs , pozitīvs piemērs viņš ir jaunajiem un ne tikai
, 2013-09-20 12:00, pirms 11 gadiem
Atbildības sajūta ir laba lieta, bet šāda mentalitāte?

"Jau biju noskaņojies. Ja neiemestu, tad visu sabojātu un teiktu, ka vairs nekad nemetīšu."
, 2013-09-20 12:12, pirms 11 gadiem
Šeit ir Džeras komentārs par spēli:
TVNET :: Hokejs - Džeriņš: Tik svarīgus vārtus...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-09-20 14:00, pirms 11 gadiem
.. Indrašis nebija kritisks: "Strādājam. Momenti ir, bet ripas pagaidām nekrīt iekšā. Nākamajā treniņā galveno uzmanību veltīsim tieši vairākuma realizācijai." ..

Pareizi saka, Mēs uzbrūkam, ieejam zonā, labs metiena situācija, .. otrā vārtu pusē piespēlēt nav kam un tas ir pārāk un pārāk bieži.
Tā pat nevaram no tuvas distances cīņas laikā pretī vārtiem trāpit un iemest.
, 2013-09-20 14:25, pirms 11 gadiem
Lai veicas karsumam,lai veiksmiga sezona ...!!!!!!
, 2013-09-20 16:30, pirms 11 gadiem
Neko, bija nedaudz sanervozējies Karsums, gribēja pierādīt uz ko ir spējīgs, gandrīz sanāca (stabiņu metiens).Savāca arī nevajadzīgu noraidījumu mača beigās, kad pārcentās nedaudz. Bet tā baigais malacis, izskatās, ka arī Znaroks puisi ciena, tad jau būs ok.
, 2013-09-20 18:13, pirms 11 gadiem
Šzechura arī malacis, iemeta pēdējā sekundē !
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.