Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Levins: "Mums jāpelna mazāk noraidījumu - tā mēs zaudējam spēles"

Levins: "Mums jāpelna mazāk noraidījumu - tā mēs zaudējam spēles"
Rīgas ''Dinamo'' hokejisti. Centrā - Dāvids Levins (nr. 55). Foto: hctraktor.org

Rīgas ''Dinamo'' komanda piedzīvojusi kārtējo zaudējumu KHL regulārajā sezonā, viesos ar 1:6 piekāpjoties Maskavas ''Dynamo''. Pēcspēles preses konferencē savus komentārus sniedza ''Dinamo'' galvenais treneris Pēteris Skudra un uzbrucējs Dāvids Levins.

Rīgas ''Dinamo'' galvenais treneris Pēteris Skudra:

- Ļoti slikti sākām pirmo periodu. Nespēlējām to hokeju, ko gribējām spēlēt. Slikti sākām, un skaidrs, ka Maskavas ''Dynamo'' pirmajās rindās ir ļoti meistarīgs piecinieks, ar kuriem galā netikām [uzbrucējs Dmitrijs Jaškins tika pie 3+1, Vadimam Šipačovam 1+3]. Slikts pirmais periods, kurā neizdevās aizķert iniciatīvu. Otrajā trešdaļā bija moments pie 1:2, kad mēs sākām kontrolēt spēles gaitu, viss padevās labāk un bija momenti, bet tie noraidījumi, kādi mums šodien sanāca - ar 16 soda minūtēm pret tādu vairākumu un meistariem, kādi ir ''Dynamo'', uzvarēt nav iespējams.

[Krievu žurnālista jautājums] - Denisa Paršina nespēlēšana - tas ir trenera lēmums?
- Mums ir ļoti liela grupa ar spēlētājiem, kas visu septembri un oktobri noslimoja, un, izejot no fiziskās kondīcijas, veidojam sastāvu uz spēli. Ir puiši, kas cenšas uzņemt formu pēc slimošanas. Deniss ir tajā grupā, kas cenšas uzņemt nepieciešamo kondīciju, lai vispār varētu spēlēt šajā līgā.

- Kādā formā šobrīd ir Rihards Bukarts un vai varētu sagaidīt viņa debiju šajā izbraukuma sērijā?
- Rihards Bukarts strādā ar komandu, arī viņa fizisko kondīciju skatāmies. Principā es domāju, ka viņš tuvojas tam stāvoklim, kad viņš varētu tikt laukumā. Domāju, ka iespēja izbraukumā spēlēt viņam ir.

- Daudz noraidījumu bija koncentrēšanās zuduma vai pārcenšanās rezultāts?
- Kā jau teicu, pirmajā periodā mēs vienkārši spēlējām ļoti pasīvi. Otrajā periodā pielikām enerģiju, mums izdevās nedaudz pārtvert iniciatīvu, iemetām labu golu un bija daudz momentu pie rezultāta 1:2. Un tad tas noraidījums [strīdīgā epizodē Džordans Marejs divcīņā ar pretinieku tika noraidīts par bīstamu spēli ar augstu paceltu nūju. Pēc noraidījuma treneris skaidrojās ar mača galveno tiesnesi]. Teikšu atklāti - bija noraidījumi, kas bija 50 uz 50, un viennozīmīgi gāja pret mums. 16 minūtes mazākumā pret Maskavas ''Dynamo'' sešām, nu, te tu nedod sev iespēju. Pārcensties vai nepārcensties - disciplīna, tev ir jāsaprot, ko tu vari darīt un ko tu nevari darīt. Bet, kā jau teicu, daudz noraidījumu bija uz robežas, kurus dabūjām viennozīmīgi.

Rīgas ''Dinamo'' uzbrucējs Dāvids Levins [Izraēlā dzimušais, bet Kanādā hokeja prasmes apguvušais Levins preses konferencē runāja gan krieviski, gan angliski. Uzbrucēja tēvam ir latviešu saknes, bet māte nāk no Krievijas.]:

- Paši redzējāt, ka spēle neizvērtās pēc plāna, nebijām gatavi no pirmā perioda. Gatavosimies nākamajai spēlei, mums ļoti svarīgi ir labi sākt pirmo trešdaļu, lai spēle ieietu normālā gultnē, un pieļaut mazāk noraidījumu.

- Spēlē vienā maiņā ar pieredzējušiem latviešu uzbrucējiem - Lauri Dārziņu un Miku Indraši. Kāda izveidojusies saikne ar viņiem?
- Pirmkārt, viņi visi ir ļoti forši čaļi un liek man justies komfortabli. Tas palīdz man spēlēt. Viņi arī ir ļoti labi hokejisti, to jau zināt paši. Jūtos ļoti ērti spēlējot viņiem pa vidu. Viņi vienmēr dzen mani uz priekšu un palīdz, kopā jūtamies labi un gaidām nākamo spēli.

- Kas iziet cauri tavai galvai brīdī, kad redzi, ka tavas komandas vārtsargs ir tik nikns, ka sadauza savu nūju pret vārtu stabu?
- Es varu viņu saprast. Nekad nav patīkami, ja vārtsargs salaiž daudz ripu pāris spēlēs. Mums noteikti viņam jāpalīdz un daudz labāk jāspēlē aizsardzības zonā, lai to izdarītu.

[Krievu žurnālista jautājums] - Pēdējās spēlēs Rīgas ''Dinamo'' vienmēr noraidās vairāk nekā pretinieki. Kas traucē komandai nenoraidīties?
- Tas ir labs jautājums, es pats nezinu. Tas ir 100% skaidrs, ka mums jāpelna mazāk noraidījumu - tā mēs zaudējam spēles. Es domāju, kad spēlējam pieci pret pieci, spēlējam labi un ar spēku gan savā, gan pretinieku zonā. Ceru, ka nākamajās spēlēs mums noraidījumu būs mazāk.

Komandas biedriem piebalsoja arī aizsargs Džordans Marejs, kurš citēts kluba mājaslapā: "Nebijām gatavi spēlei jau ar pirmajām sekundēm. Kad spēlē pret tik spēcīgu komandu, šāds spēles sākums nav pieļaujams. Jo vēlāk jau kaut ko glābt ir ļoti sarežģīti. Mēs daudz pārkāpām noteikumus. Pats noraidījos četras reizes. Visiem tiesneša lēmumiem gan es negribētu piekrist. Tiesneša lēmumu, protams, mainīt nevar. Pašiem jāspēlē gudrāk un apdomīgāk. Nedrīkst maču iesākt tā, kā to darījām šodien. Jābūt gataviem cīnīties jau ar pirmo spēles sekundi, tad varam spēlēt ar jebkuru. Jābūt gataviem un jātic saviem spēkiem."

Izmantotie resursi:
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...


, 2020-11-20 00:37, pirms 3 gadiem
Fizsiski jābūt spēcīgākiem, tad nebūs jānoraidās...
Bet vispār šito jau Dinamo saka kādus kadus sešu no vietas
, 2020-11-20 06:53, pirms 3 gadiem
Vajadzēja izmantot Covid-19 un ar kaut cik nelielu cieņu notīties no KHL, ar šādu budžetu nevar nokomplektēt kaut cik konkurēt spējīgu komandu prekš Krievija čempionāta.
, 2020-11-20 10:09, pirms 3 gadiem
jums vispār jāpelna mazāk, tad skriesiet ātrāk!
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.