Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Teksta tiešraide: ''Dinamo'' - ''Lokomotiv'' 2:3 (spēle galā)

Teksta tiešraide: ''Dinamo'' - ''Lokomotiv'' 2:3 (spēle galā)
Miķelis Rēdlihs. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Otro mājas spēli pēc kārtas aizvada Rīgas ''Dinamo'' hokejisti, kas pirmo reizi šosezon tiksies ar šā brīža Rietumu konferences pēdējās vietas īpašnieci Jaroslavļas ''Lokomotiv''. Mājinieku galvenais treneris Ģirts Ankipāns pēc iepriekšējā mača solīja veikt vairākas izmaiņas sastāvā, kas arī novērojams spēles pieteikumā.

Rīgas ''Dinamo'' - Jaroslavļas ''Lokomotiv'' 2:3 (1:1;1:1;0:1)

Vārti: 05:33 Ullstrēms (Rēdlihs, Makmilans) 1:0, 16:54 Rafikovs (Kudrjavcevs, Svitovs) 1:1, 36:31 Da Kosta (Landers, vair.) 1:2, 39:59 Makmilans (vair.) 2:2, 42:20 Čerepanovs (Ivanovs, Kajumovs) 2:3.
Soda minūtes: 18:8
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Aleksandrs Lazušins

60` Spēle galā!

59` Rīdzinieki izmanto arī 30 sekunžu pārtraukumu un maina vārtsargu pret sesto laukuma spēlētāju.

57` ''Dinamo'' lielā tempā dodas uz priekšu, taču atslābuši nav arī pretinieki, kas neļauj rīdziniekiem tikt pie metieniem.

54` Mareņa vietu pirmajā maiņā ieņēmis Grīnbergs, kurš no aizvārtes ar teicamu piespēli atrod Eštonu. Uzbrucējs neizmanto teicamu iespēju izlīdzināt rezultātu, viesus glābjot Lazušinam.

52` No vārtu priekšas bīstamu metienu izpilda Retijs, Gudļevskis ripu notver.

49` Ar savu uzbrukuma vilni atbild arī ''Dinamo''. Teicamā metiena pozīcijā nonāk Māršals, kurš novilcinās un pēc tam ripu zaudē.

47` Atkal vētraini uzbrūk viesu trešā maiņa. Gudļevskis glābj pēc diviem ļoti bīstamiem Kovaļenko metieniem.

44` Marenis izpilda spēcīgu piespēli gar vārtiem, Andris Džeriņš pieliek ripai nūju, tomēr tā pēc rikošeta lido garām vārtu stūrim.

43` VĀRTI! Viesi vienādos sastāvos iespiež mājiniekus aizsardzības zonā gluži kā vairākumā un atkal izvirzās vadībā. Ilgu uzbrukumu ar šķīlienu tālajā vārtu stūrī noslēdz Ņikita Čerepanovs - 2:3.

41` Sācies mača trešais periods.

40` VĀRTI! Līdz ar perioda beigām ripu pretinieku vārtos iebaksta Makmilans, realizējot vairākumu - 2:2! Tiesneši ļoti ilgi skatās video atkārtojumu, taču vārtu guvumu ieskaita. Otrā trešdaļa noslēgusies.

40` Pie vairākuma atkal tiek ''Dinamo''. Ullstrēms saņem sejā pretinieka nūju.

39` Rīdzinieki atkal spēlē pilnā sastāvā un saņem milzu atbalstu no faniem.

38` Zīle ir atpakaļ laukumā un bloķē bīstamu Landera metienu.

37` VĀRTI! ''Lokomotiv'' pietiek ar īsu laika sprīdi, lai realizētu lielo vairākumu. No vārtu priekšas kombināciju ar precīzu metienu noslēdz Stefans Da Kosta - 1:2.

37` Vitālijs Pavlovs izpilda asu spēka paņēmienu pret Retiju, par ko saņem 2+10 minūšu sodu par uzbrukumu galvā.

36` Spēcīgs pretinieka metiens pa seju trāpa Kristapam Zīlem, kurš uz rezervistu soliņu dodas komandas ārsta pavadībā.

35` ''Dinamo'' spēlēs mazākumā, turklāt uz četrām minūtēm - vēl viens noteikumu pārkāpums fiksēts Sotniekam. Aizsargs izrāda neapmierinātību ar tiesnešu lēmumu, par ko saņem vēl divas minūtes avansā.

34` ''Lokomotiv'' sarīko trauksmi pie rīdzinieku vārtiem. Gudļevskis glābj pēc Ivanova un Nikolaja Kovaļenko metieniem no vārtu priekšas.

31` Romāns Savčenko izpilda bīstamu metienu no zilās līnijas, Gudļevskim skats nedaudz nosegts, taču Kristeram izdodas ripu ieraudzīt un atsist.

30` Dārziņš no aizvārtes izvirza teicamā metiena pozīcijā Razgalu, pēc kura metiena viesus glābj vārtsargs. Publiku ar efektīgu spēka paņēmienu uzkurināt izdodas Nerijum Ališauskam, kurš Georgiju Ivanovu saloka uz pusēm, gandrīz pārgrūžot uzbrucēju pāri viesu rezervistu soliņa apmalei.

29` Māršals pie apmales laukuma stūrī saņem sāpīgu triecienu no pretinieka, bet tiesnesis epizodi atstāj bez ievērības. Spēli uzreiz amerikānis nav gatavs turpināt un ar grūtībām nonāk uz rezervistu soliņa - talkā nāk Ričards Grīnbergs, kurš no muguras pastumj komandas biedru.

25` ''Lokomotiv'' izveido ļoti bīstamu pretuzbrukumu. Sarkanim tiek atņemta ripa aizsardzības zonā, Retijs vārtu priekšā apspēlē Gudļevski, tomēr no asa leņķa neuzspēj ievirzīt ripu jau gandrīz tukšajos ''Dinamo'' vārtos.

25` Balinskis gluži kā basketbolā ar skaistu crossover nogulda pretinieku aizsargu uz savas zilās līnijas, izpelnoties arēnā sanākušo līdzjutēju skaļas ovācijas.

24` Eštons ievelk ripu zonā un saasina situāciju, iespēlējot ripu vārtu priekšā, tur par to cīnās Makmilans un Marenis, taču nevienam neizdodas izbakstīt ripu cauri burzmai.

22` Bīstamu, ļoti dinamisku uzbrukumu ''Dinamo'' aizsardzības zonā izveido viesu pirmā maiņa, Gudļevskis uzbrukuma noslēgumā tver Landera metienu starp kājsargiem.

21` Sācies mača otrais periods. ''Dinamo'' veiksmīgi izturējusi pirmo mazākumu un atkal spēlē pilnā sastāvā.

20` Pirmā trešdaļa noslēgusies.

19` Pirmo reizi mazākumā paliek arī ''Dinamo'' - noraidīts Sotnieks.

17` VĀRTI! ''Lokomotiv'' panāk izlīdzinājumu. Pie atlēkušās ripas pēc partnera metiena tiek Rušans Rafikovs, kurš ar lielu spēku ietriec ripu vārtu tālajā augšējā stūrī - 1:1.

17` Viesi iespiež mājiniekus aizsardzības zonā, izveido saspēli, taču pa vārtiem neuzmet. Ripu atgūst Ullstrēms, kurš nedaudz sapinas meistarībā un atstāj ripu Gudļevskim, kurš to uzreiz negaida, tomēr pēc tam ripu piespiež.

16` ''Lokomotiv'' mazākums ir otrais labākais līgā, ko viesi apliecina arī šoreiz.

14` ''Dinamo'' laukumā dominē un atkal spēlēs vairākumā, Ripu meistarīgi pietur Balinskis, pret kuru tiek pārkāpti noteikumi.

12` Vairākumā atkal ''Dinamo'' uzbrūk ļoti bīstami, bet neiemet - vārtsargs glābj ''Lokomotiv'' pēc Kristofera Berjlunda, Uvja Balinska un Kristapa Sotnieka metieniem.

10` ''Dinamo'' tiek pie vēl viena vairākuma.

10` Pret rīdzinieku ceturto virknējumu laukumā dodas viesu nomināli pirmā maiņa ar komandas uzbrukuma līderiem Antonu Landeru, Taju Retiju priekšgalā.

9` Bens Māršals izpilda metienu no zilās līnijas un Andris Džeriņš vārtu priekšā maina ripas lidojuma virzienu - Lazušins ripu atvaira. Pēc tam Māršals ar teicamu piespēli šķērsām gar vārtiem meklē Frenku Razgalu, kuram pie ripas neļauj tikt pretinieku aizsargs.

6` VĀRTI! ''Dinamo'' vairākumu nerealizē, bet Dāvida Ullstrēma solo numurs izvirza mājiniekus vadībā, spēlējot jau vienādos sastāvos. Zviedrs teicami apspēlē pretinieku apslido vārtus un raida ripu Lazušinam caur kājsargiem - 1:0.

5` Viesi mazākumā izraujas pretuzbrukumā divatā pret vienu aizsargu, bet Kristers Gudļevskis iesaistās spēlē un droši pretinieku metienu atvaira. Ļoti bīstams moments pēc tam izveidojas pie Lazušina vārtiem, bet vārtsargs glābj savu komandu pēc diviem Kārtera Eštona metieniem no vārtu priekšas.

4` Rīdzinieki sākuši ļoti aktīvi un cenšas pie pirmās iespējas nogādāt ripu pie pretinieku vārtiem. Aktīvais sākums ļauj tikt arī pie vairākuma.

2` Pirmo ''Dinamo'' metienu pa vārtiem izpilda Sarkanis - Aleksandrs Lazušins atvaira uzbrucēja plaukstas metienu.

1` Mačs var sākties!

Pirms spēles

Uz spēli pret ''Lokomotiv'' rīdzinieku pieteikumā veiktas kardinālas izmaiņas, kas skārušas uzbrucēju virknējumus, savukārt aizsargu pāri palikuši nemainīgi, vietu vārtos saglābājot arī Kristeram Gudļevskim. Pirmo maču šosezon aizvadīs uzbrucējs Deivids Sarkanis, kurš iekļauts nomināli otrajā uzbrucēju virknējumā. Šķirts Laura Dārziņa un Miķeļa Rēdliha duets, kamēr paaugstinājumu uz pirmo maiņu nopelnījis Rihards Marenis.

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kristers Gudļevskis (Maksims Tretjaks); Kristaps Sotnieks - Kristofers Berjlunds, Uvis Balinskis - Bens Māršals, Kristaps Zīle - Nerijus Ališausks, Sergejs Gimajevs; Kārters Eštons - Brendons Makmilans - Rihards Marenis, Miķelis Rēdlihs - Dāvids Ullstrēms - Deivids Sarkanis, Lauris Dārziņš - Andris Džeriņš - Frenks Razgals, Antons Trastašenkovs - Vitālijs Pavlovs - Koltons Gilīss, Ričards Grīnbergs.


, 2019-09-18 19:18, pirms 5 gadiem
Tiem kam nav kur redzet - https://www.hokejatv.com/index/spel...
, 2019-09-18 19:40, pirms 5 gadiem
Sākas jau maiņu jaukšana Ankipāna stilā..
, 2019-09-18 19:47, pirms 5 gadiem
Ko ta heiteri tādi neaktīvi šovakar?
, 2019-09-18 19:49, pirms 5 gadiem
DEL līgas labākais vārtu guvējs J. Bernlunds nemaz netiek sastāvā, vai tiešām būs pirmais leģis, kuru atskaitīs?
, 2019-09-18 20:03, pirms 5 gadiem
Nav pirmā reize kad netverams metiens tādēļ, ka vārtsargs pazaudē vārtus. Aizsedz daļu kas nemaz nav vārti. Ankipān, meklē...
, 2019-09-18 20:10, pirms 5 gadiem
Funs ir arēnā. Varbūt šovakar nebūs jālasa viņa muļķības. Skatos jau esmu kaut ko ierakstījis. Nojucis, pats ar sevi sarunājās.
, 2019-09-18 20:13, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Nav pirmā reize kad netverams metiens tādēļ, ka vārtsargs pazaudē vārtus. Aizsedz daļu kas nemaz nav vārti. Ankipān, meklē...
Tā gribētos, lai DR ar Gudiju kā pamatvārtsargu iekļūtu izslēgšanas spēlēs un aiztaisītu Tev muti.
, 2019-09-18 20:15, pirms 5 gadiem
Lielākā Dinamo problėma joprojām ir uz trenera tiltiņa???😟🤕😟
, 2019-09-18 20:19, pirms 5 gadiem
Ankipān
Ej trenēt tenisistus!
, 2019-09-18 20:19, pirms 5 gadiem
Ceri ka DR ar Gudļevski izdosies iekļūt PO. Ļoti ceru.
, 2019-09-18 20:25, pirms 5 gadiem
janis_vaivods_5482736 rakstīja: Ko ta heiteri tādi neaktīvi šovakar?
skatāmies OHL
, 2019-09-18 20:52, pirms 5 gadiem
Dzejas dienu sakarā, būšu lakonisks
Vai Loko
Iebrauks depo ?
p.s.
, 2019-09-18 21:00, pirms 5 gadiem
Pavlovs nākamajā spēlē sastāvā nebūs...
, 2019-09-18 21:14, pirms 5 gadiem
ej dillēs rakstīja: Pavlovs nākamajā spēlē sastāvā nebūs...
Ankipān tas tu??
, 2019-09-18 21:16, pirms 5 gadiem
Ko te klus šodien? Troļi pie namēja aizbraukuši?
, 2019-09-18 21:18, pirms 5 gadiem
KHL līgas ir izsmiekls, pat nav normāli laiks kur parāda pēdējās sekundēs, NHL jau sen parādītu ar lēnu taimeri no desmit rakursiem vai paspēja laikā iemest vai nē.
KHL vēl 10 minūtes blemž atkārtojumu. IBIO matķ.
, 2019-09-18 21:19, pirms 5 gadiem
McMilans nav eiropas skolas audzèknis!!!
Sitās līdz pēdējai sekundes simtdaļai...✌
, 2019-09-18 21:20, pirms 5 gadiem
zaxx rakstīja: KHL līgas ir izsmiekls, pat nav normāli laiks kur parāda pēdējās sekundēs, NHL jau sen parādītu ar lēnu taimeri no desmit rakursiem vai paspēja laikā iemest vai nē.
KHL vēl 10 minūtes blemž atkārtojumu. IBIO matķ.
Tas man arī likās nožēlojami. Interesanti, kā ir citās Eiropas Top līgās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-09-18 21:32, pirms 5 gadiem
Kā stūrī, tā iekšā. Berglunds nav slikts, bet dārgs. Pieļauju ka DR pārdos vienu dārgo piemēramBerglunfu, lai iegādātos vārtsargu. Nevaram gaidīt novembra pārtraukumu.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-09-18 21:39, pirms 5 gadiem
Ja katru reizi kad nevar izmest ripu no zonas būs vārti tad spēle beigsies 20- 20
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2019-09-18 22:00, pirms 5 gadiem
Aizvāciet to Ankipānu!
Cik var ņirgāties par Latvijas hokeju?
, 2019-09-18 22:11, pirms 5 gadiem
Vispirms tas klauns gudłevskis uz solińa jāatsēdina
Āaaaa, bet nav jau cita, normāla....
, 2019-09-18 22:14, pirms 5 gadiem
25 metieni, 3 goli
Gudłevska standarts
Nu atsakaties tad no kāda laukuma spēlētāja, ja nauda trūkst, bet panemiet sakarīgu vārtsargu
, 2019-09-18 22:17, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Kā stūrī, tā iekšā. Berglunds nav slikts, bet dārgs. Pieļauju ka DR pārdos vienu dārgo piemēramBerglunfu, lai iegādātos vārtsargu. Nevaram gaidīt novembra pārtraukumu.
Jau ūdens smełas mutē!
Ar sakarīgu vārtsargu točno kādi 4 punkti vairāk
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.