Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Skudra: "Mūsu hokejisti uznāca uz ledus bez jebkādas vēlēšanās"

Skudra: "Mūsu hokejisti uznāca uz ledus bez jebkādas vēlēšanās"
Pēteris Skudra. Foto: HC ''Neftekhimik''

Vakar piekto zaudējumu pēc kārtas piedzīvoja Rīgas ''Dinamo'' komanda, kas ar 2:3 piekāpās Ņižņekamskas ''Neftekhimik'', turpinot grimt vēl dziļāk līgas pagrabā. Pēc spēles rīdzinieku komandas galvenais treneris Pēteris Skudra netaupīja kritiku komandas virzienā.

"Iziet uz spēli vispār bez vēlēšanās un bez azarta - nepiedodami, lai arī kāda būtu mūsu situācija turnīra tabulā. Tā nedrīkst attiekties pret spēli, ko mīli. Atkārtošu - mūsu hokejisti uznāca uz ledus bez jebkādas vēlēšanās,'' tiešs pēc zaudējuma bija Pēteris Skudra. ''Neftekhimik'' izcīnītā uzvara ļāva par vienu punktu apsteigt Pekinas ''Kunlun Red Star'' un izrauties no līgas pēdējās vietas, savukārt ''Dinamo'' no priekšpēdējās vietas šķir jau astoņi punkti.

Skudras vadītā komanda 45 spēlēs tikusi pie 21 punkta, šobrīd uzkrājot piecu zaudējumu sēriju. Ņižņekamskā rīdzinieki aizvadīja katastrofālu pirmo trešdaļu, nonākot iedzinējos ar 0:3, un neko saglābt atlikušajā laikā vairs nespēja: ''Lai arī kā mēs censtos otrajā un trešajā periodā, punktus neaizķērām. Tādas lietas netiek piedotas."

''Vairāki ''Dinamo'' hokejisti uzskata, ka viņiem šā vai tā pienākas vieta sastāvā. Saprotams, ka mums ir grūta situācija turnīra tabulā, bet tā nedrīkst spēlēt,'' pauda Skudra. ''Mēs sākam spēlēt tikai pie rezultāta 0:2, 0:3, bet līdz uzvarai netiekam."

''Dinamo'' otro vārtu autors Genādijs Stoļarovs atzina, ka, viņaprāt, problēma slēpjas spēlētāju psiholoģijā: "Mums bija neveiksmīgs mača sākums, "Neftekhimik" uzvarēja visās divcīņās. Pārtraukumā mēs izrunājāmies, pārbūvējām spēles plānu un sākām rīkoties labāk. Kāpēc mums neizdodas spēle jau no sākuma? Grūti pateikt, jo pusotru mēnesi neesmu spēlējis traumas dēļ. Mēs vienmēr maksimāli noskaņojamies. Man šķiet, ka mūsu problēmas ir galvā, mums ir jābūt gataviem jau no pirmā perioda."

Ņižņekamskā savu pirmo rezultativitātes punktu KHL nopelnīja 20 gadus vecais uzbrucējs Daņila Larionovs, kurš savā desmitajā spēlē ''Dinamo'' rindās tika pie pirmās rezultatīvās piespēles, kad vārtus guva Andris Džeriņš. "Spēli iesākām diezgan slikti. Pirmajā periodā preinieki bija labāki par mums. Sākot ar otro trešdaļu, mums izdevās savu spēli uzlabot, kontrolējām ripu, guvām vārtus. Mēs sākām spēlēt labāk visās jomās. Labi nospēlējām forčekā, atņēmām ripu, Andris pakliedza, ka esot brīvs, pacēlu galvu, piespēlēju viņam, kurš to raidīja vārtos,'' pārdomās par spēli un Džeriņa gūtajiem vārtiem dalījās Larionovs.

Uzbrucējs gan spēles epizodē guva savainojumu un atklāja, ka būs jāveic pārbaudes: "Pretinieks nedaudz paklupināja, zaudēju līdzsvaru un ļoti neveiksmīgi nokritu. Nezinu vēl, kas tieši par traumu, bet pārbaudīties būs jābrauc."

Izmantotie resursi:
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...
https://www.dinamoriga.lv/lv/zinas/...
https://www.khl.ru/news/2021/01/17/...


, 2021-01-18 11:25, pirms 3 gadiem
Bet naudu jau maksā arī par zaudējumu! Ja nemaksātu, tad būtu cita runa...
, 2021-01-18 11:59, pirms 3 gadiem
Bet svarīgākais ciska sūkā pakaļu kā dzied Miķelis Džeriņš Batņa un Brikmanis.
, 2021-01-18 13:24, pirms 3 gadiem
Uzvarēt par katru cenu - tāda motivācija var būt tikai retajam. Vairumam vajag vēl citus motivātorus, kur galvenā tomēr ir materiāla puse. Tā kā nevajag nekādu ilūziju. Pie šādiem rezultātiem iekšējais mikroklimats arī nekādi nevar būt labs. Tas arī atstāj iespaidu uz daudzu spēlētāju motivāciju.
, 2021-01-18 13:36, pirms 3 gadiem
berimors rakstīja: Uzvarēt par katru cenu - tāda motivācija var būt tikai retajam. Vairumam vajag vēl citus motivātorus, kur galvenā tomēr ir materiāla puse. Tā kā nevajag nekādu ilūziju. Pie šādiem rezultātiem iekšējais mikroklimats arī nekādi nevar būt labs. Tas arī atstāj iespaidu uz daudzu spēlētāju motivāciju.
Ir tāda lieta kā profesionālisms, profesionāla attieksme pret darbu.

NFL spīdeklis Vats nesen jau par to runāja:
https://sportacentrs.com/amerikanu_...
, 2021-01-18 14:15, pirms 3 gadiem
Jā,diemžēl nav vairs tādu vīru R.D.sastāvā kā "latviešu strēlnieku"vārdu ieguvušie Vītoliņš,Tomans,Hehts.Tie čaļi cīnījās,bija par ko slimot,būt lepniem par viņiem,tagad tadi mīkstmieši vien palikuši,gļēvas nevarības,kauns būtu, ņēmuši piemēru no motokrossistiem,kuri nepadodas,mauc pat ar salauztiem kauliem.Piem.Lauris Freibergs savu Eiropas čempa titulu izcīnīja ar salauztiem plaukstas kauliem...un tādu ir daudz...,piedodiet ja kāds jūtas aizvainots,nekā personīga...
, 2021-01-18 15:44, pirms 3 gadiem
Nu ir gan par ko brīnīties?Nu jau vairākus gadus šī Savicka komanda ir bez mērķiem un uzdevumiem.Pirms sezonas pakarina faniem makaronus uz ausīm un ar to arī viss beidzās.Vienīgais labums latviešu hokejistiem,kuri spēlē šajā komandā ir tas,ka viņi nopelna nedaudz vairāk ,nekā pelnītu citās Eiropas līgās.Neteikšu ,ka viņi spēlējot šeit zaudē meistarībā,bet lūzeru psiholoģiju viņi viennozīmīgi iegūst.Jo nevar uzvarēt spēles ,kur pus maču slidinās,pēc tam nedaudz sarauj,lai nebūtu nepieklājīgs rezultāts.Galvenais ,lai uz kartes tā naudiņa pārskaitās. Apmēram tā,skats no malas
, 2021-01-18 16:01, pirms 3 gadiem
Nolaupīts maks ar visu, kas tur iekšā, arī itin labs pulkstenis, bet uzbrucēji vārtsargu nav arī saudzējuši piekaujot, labi, ka zilumus zem acīm zem vārtsarga maskas bija grūti pamanīt, taču vairākās janvāra spēlēs Ivans “peldēja” – tā bija pret Minskas “Dinamo”, kad viņš atvairīja tikai divus metienus no trim, tā bija pret Jaroslavļas “Lokomotiv”, ļoti uzskatāmi pret CSKA, un tikai 15. janvāra mačā Čerepovecā laukumā redzējām kaut ko no tā Naļimova, kas bija decembrī. Nezinu, cik ripu Naļimovs redzēja, kuras neredzēja, taču ar smadzeņu satricinājumu ķert ripas ir diezgan sarežģīti.
, 2021-01-18 21:02, pirms 3 gadiem
Kad daikts necelas ar velesanos ir par maz-gazmjaz
, 2021-01-18 21:45, pirms 3 gadiem
Es, lasot Skudras pēcspēles komentārus, sāku domāt, ka viņš kāds žurnālists. Tik labi māk pēc spēles komentēt... Spēlētāji nebija noskaņojušies... A kam tas treneris vajadzīgs?
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.