Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Teksta tiešraide: ''Dinamo'' - ''Amur'' 4:3 (spēle galā)

Teksta tiešraide: ''Dinamo'' - ''Amur'' 4:3 (spēle galā)
Kristers Gudļevskis. Foto: Romāns Kokšarovs/F64

Rīgas ''Dinamo'' komandai šovakar trešā mājas spēle šajā sezonā, tiekoties ar Habarovskas ''Amur'', kas šosezon pie uzvaras vēl nav tikusi. Neskatoties uz trīs zaudējumu sēriju, rīdzinieku treneri joprojām uzticas pamatsastāvā spēlējošajiem hokejistiem - ierindā nav vienīgi ceturtās maiņas uzbrucēji Emīls Ģēģeris un Gints Meija.

Rīgas ''Dinamo'' - Habarovskas ''Amur'' 4:3 (0:0;2:1;1:2, 1:0)

Vārti: 22:18 Makmilans (Eštons) 1:0, 33:17 Ullstrēms (K. Berjlunds, Dārziņš, vair.) 2:0, 35:40 Žeļezkovs (Turbins, Lazarevs) 2:1, 45:51 Gorškovs (Kapitunovs, Vitāseks) 2:2, 50:08 Vl. Ušeņins (Vj. Ušeņins) 2:3, 15:24 Rēdlihs (Māršals, Balinskis) 3:3, 62:54 Balinskis (Dārziņš, Rēdlihs) 4:3.
Soda minūtes: 11:7
Vārtsargi: Kristers Gudļevskis - Mareks Langhammers

63' VĀĀĀRTI!!! Izturējuši mazākumu, rīdzinieki metās uz priekšu, Rēdlihs ripu iedabūja uzbrukuma zonā, piespēlēja Balinskim, kurš apaļo kaučuka gabalu pāradresēja vārtos - tā ir uzvara! 4:3!

63' Habarovska sarīkoja kārtīgu apšaudi pa "Dinamo" vārtiem, tomēr mūsu aizsardzība un Gudļevskis bija līmenī, varonīgi izturot sarežģītās minūtes.

61' Bēdīga situācija - rīdziniekiem tiek konstatēts skaitliskā sastāva pārkāpums. Nākamās divas minūtes jāspēlē trijatā pret četriem.

61' Sākas papildlaiks.

Pamatlaiks beidzies.

60' Pēdējās minūtēs komandas apmainās vētrainiem uzbrukumiem, taču uzvarētāja noskaidrošana jāatliek uz papildlaiku.

56` VĀRTI! ''Dinamo'' panāk izlīdzinājumu! Beidzot vārtus gūst arī kāds no ''Dinamo'' latviešu hokejistiem - to paveic pieredzējušais Miķelis Rēdlihs, izpildot precīzu metienu no vārtu priekšas. 3:3.

53` Mazākums izturēts - Gudļevskis glābj pēc bīstama Vasiļjeva metiena.

51` Rīdzinieki otro reizi mačā paliek mazākumā.

51` VĀRTI! Pozicionāla ''Dinamo'' kļūda ļauj uz tikšanos vienatnē ar Gudļevski aizslidot Vladislavam Ušeņinam, kurš raida ripu virs Kristera pleca un izvirza vadībā viesus - 2:3.

49` Makmilana maiņai atkal izdodas izvietoties pretinieku zonā, Balinskis izpilda ļoti spēcīgu šķīlienu, taču pretinieku hokejists guļas ripas ceļā un neļauj tai nonākt līdz vārtiem.

46` VĀRTI! ''Amur'' panāk izlīdzinājumu. Mājinieki tiek ilgstoši iespiesti aizsardzības zonā, Grīnbergs paliek arī bez nūjas. Ripa pēc neprecīza viesu hokejista metiena no aizvārtes atsitas atpakaļ vārtu priekšā, Gudļevskis nepaspēj pārvietoties un ripu tukšā stūrī raida Aleksandrs Gorškovs - 2:2.

45` Ripu pēc Kristapa Sotnieka metiena vārtu priekšā iegūst Rēdlihs, taču, kamēr Miķelis apstrādā ripu, klāt jau ir pretinieku aizsargs un novērš bīstamo momentu pie saviem vārtiem.

44` Gudļevskis tver Gļeba Korjagina metienu no zilās līnijas.

41` Pēc nedaudz ilgākas ledus uzkopšanas trešais periods var sākties.

40` Otrā trešdaļa noslēgusies.

39` ''Dinamo'' atkal izdodas iespiest pretiniekus zonā, šoreiz gan līdz bīstamiem momentiem rīdzinieki netiek.

36` VĀRTI! Savu rēķinu atklāj arī ''Amur'' un samazina mājinieku pārsvaru līdz minimumam. Vārtu priekšā partnera mestās ripas lidojuma virzienu sekmīgi maina Artjoms Žeļezkovs - 2:1.

34` VĀRTI! ''Dinamo'' realizē skaitlisko vairākumu un palielina pārsvaru. Pirmos vārtus sezonā gūst Ullstrēms, kura metienu Langhammers nespēj apvaldīt - ripa nokrīt aiz vārtsarga muguras un pārslīd pāri vārtu līnijai. 2:0 ''Dinamo'' labā.

32` Brālim uz noraidīto soliņa pievienojas Hineks Zohorna, kurš pirmo reizi spēlē mazākumā atstāj ''Amur''.

32` Marenis caur kreiso flangu izlaužas līdz pretinieka vārtiem un izpilda bīstamu metienu, taču notriec no kājām vārtsargu. Atlēkušo ripu pēc tam vārtos iebaksta Eštons, taču vārtu guvums netiek ieskaitīts traucējuma vārtsargam dēļ. Langhammeru metas aizstāvēt viesu kapteinis T. Zohorna, kurš izvicina dūres ar Mareni - mājiniekam izdodas trāpīt pāris sitienus, taču zūd līdzsvars un Rihards tiek nolikts uz lāpstiņām.

31` Ripu savā zonā pazaudē Vitālijs Pavlovs, bet kopīgiem spēkiem ''Dinamo'' izdodas novērst bīstamu viesu triecienu uz Gudļevska vārtiem.

30` Grīnbergs izpilda vēl vienu ļoti bīstamu metienu pa vārtiem, Langhammers ripu atsit sev priekšā un pazaudē no redzesloka - rīdzinieki cīnās vārtu priekšā, taču izbakstīt ripu cauri burzmai neizdodas.

28` Rēdlihs uzbrukumā nospēlē pacietīgi un atrod brīvo Dārziņu, kuram Langhammers neļauj izslidināt ripu starp kājsargiem. Brīdi vēlāk Laurim vēl viena iespēja, bet šoreiz vārtsargs tiek galā ar uzbrucēja plaukstas metienu.

26` Pretuzbrukumā pie brīva metiena tiek Ņikita Kamalovs, Gudļevskis demonstrē teicamu reakciju, laicīgi pārvietojas un glābj savu komandu.

24` Debiju KHL piedzīvo 19 gadus vecais HK ''Rīga'' uzbrucējs Ričards Grīnbergs, kurš uzreiz atzīmējas ar ļoti bīstamu metienu - ripa lido nedaudz garām vārtu tālajam stūrīm.

23` VĀRTI! ''Dinamo'' izvirzās vadībā. Makmilana maiņa iespiež pretiniekus aizsardzības zonā un pats Brendons arī tiek pie brīva metiena, raidot ripu vārtu augšējā stūrī - 1:0.

22` Kopā ar Brendonu Makmilanu un Kārteru Eštonu uz ledus devies Frenks Razgals.

21` Sācies spēles otrais periods.

20` Pirmā trešdaļa noslēdzas ar ļoti bīstamiem momentiem abu komandu izpildījumā. Vispirms Daņils Faizuļins eleganti apspēlē Gimajevu un liek komandu glābt Gudļevskim, pēc tam seko spēcīgs Valērija Vasiļjeva metiens no zilās līnijas - Gudļevskis uz brīdi ripu pazaudē no redzesloka, taču viss beidzas laimīgi. Otrā laukuma galā Lauris Dārziņš aizvelk ripu līdz vārtiem, atrod otrā malā Miķeli Rēdlihu, kuram neizdodas pārspēt Langhammeru.

17` Uvis Balinskis teicami demonstrē ripas pieturēšanas prasmes, ievada uzbrukumu un izvirza labā pozīcijā Māršalu, Bens nomāna aizsargu, taču metienu tik un tā pretinieks paspēj kavēt.

16` Bens Māršals izpilda asu plaukstas metienu no zilās līnijas, Langhammers ar grūtībām ripu tomēr savalda.

15` Viesi iespiež aizsardzības zonā ''Dinamo'' otro maiņu, uzbrukums noslēdzas ar aizsarga metienu no zilās līnijas. Gudļevskis burzmā pamana ripu un to noķer.

12` Ondžejs Vitāseks pa labo malu uzņem ātrumu un bez lielas pretestības tiek līdz Gudļevska vārtiem, izpilda metienu, bet vārtsargs nosedz tuvo stūri un tver ripu.

10` Iniciatīvu ieguvuši viesi, kas nav ļāvuši rīdziniekiem izveidot vēl nevienu bīstamu momentu un tikai vienu metienu pa vārtiem. ''Amur'' pagaidām ''Dinamo'' apsteidz ātrumā, kas arī ir iemesls pretinieku pārsvaram.

7` Pirmais metiens pa vārtiem arī ''Dinamo'' izpildījumā - Rihards Marenis pārbauda Mareka Langhammera modrību, čehs bez grūtībām ripu tver. Uzbrukumā pamanāmākā pagaidām ir Dāvida Ullstrēma maiņa, kas viegli ieved ripu zonā, tomēr netiek līdz metienam.

5` Mazākums izturēts. Gudļevskis glābj pēc vēl viena ļoti bīstama Tomāša Zohornas plaukstas metiena.

3` Sākums mājiniekiem padevies visai nepārliecinošs - Antons Trastašenkovs pirmo reizi savā KHL karjerā nonāk uz noraidīto soliņa. ''Dinamo'' jāiztur mazākums.

1` Jaur pirmajā minūtē rupju kļūdu pieļauj Ališausks, kurš vada ripu šķērsām gar Gudļevska sargātajiem vārtiem, to zaudē, un Kristeram nākas glābt savu komandu pēc Tomāša Zohornas metiena.

1` Spēle var sākties! ''Dinamo'' kā pirmo laukumā sūta iepriekšējo spēļu nomināli trešo maiņu - Andra Džeriņa uzbrucēju virknējumu un Kristapu Zīli - Nerijus Ališausku aizsardzībā.

Rīgas ''Dinamo'' sastāvs

Kristers Gudļevskis (Maksims Tretjaks); Kristaps Zīle – Nerijus Ališausks, Kristofers Berjlunds – Kristaps Sotnieks, Uvis Balinskis – Bens Māršals, Sergejs Gimajevs; Rihards Marenis – Andris Džeriņš – Koltons Gilīss, Jākobs Berjlunds – Brendons Makmilans – Kārters Eštons, Miķelis Rēdlihs – Dāvids Ullstrems – Lauris Dārziņš, Frenks Razgals – Vitālijs Pavlovs – Antons Trastašenkovs, Ričards Grīnbergs.


, 2019-09-16 19:23, pirms 5 gadiem
Ja nu kadam nav kur redzet - https://www.hokejatv.com/index/spel...
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS
Slēpts komentārs: FUNS
, 2019-09-16 19:27, pirms 5 gadiem
Sākam ģērēt!
Slēpts komentārs: Tumanovs
, 2019-09-16 19:28, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Vārtsargus publiski nekritizē. Lūsiņam lūdz komentēt DR vārtsragu sniegumu viņš diplomātiski saka visi spēlēja slikti, Cinks piebalso ka nebija tā kā vajag. 86 % atvairīti metieni. Nevienā no 3 izbraukuma spēlēm mēs nemetām mazāk vārtu rāmī. Pret Neftehimik pa mūsu vārtiem tikai 15 metieni (tātad aizsardzība ir līmenī) un 4 ielaisti.
Ankipān, laiks rīkoties.
Kā riktīgi komuņakas- atradāt grēkāzi, tagad tik jāēd nost. Kauns, Fun.
Slēpts komentārs: FUNS
, 2019-09-16 19:33, pirms 5 gadiem
Kad liks normālu vārtsargu beidzot?
Slēpts komentārs: FUNS
, 2019-09-16 19:39, pirms 5 gadiem
Pagaidām izcila spēle čekistu jurkas varzas izpildījumā,pat pretinieku zonā ceturtā maiņa tika
, 2019-09-16 19:43, pirms 5 gadiem
Sers f rakstīja: Pagaidām izcila spēle čekistu jurkas varzas izpildījumā,pat pretinieku zonā ceturtā maiņa tika
Kādēļ tu tik nesmuki apsaukā Amur komandu. Nav jau nekāda varza, tālu lidojuši, grūti viņiemun tu vēl tā nesmuki nosauc. Tā nav labi.
, 2019-09-16 19:46, pirms 5 gadiem
Gudļevskim jātrenējas uzbrukumā,lai pretinieku vārtos ripas mestu,savādāk, jurkas varzai,uzvaras būs retums
, 2019-09-16 19:51, pirms 5 gadiem
Sers f rakstīja: Gudļevskim jātrenējas uzbrukumā,lai pretinieku vārtos ripas mestu,savādāk, jurkas varzai,uzvaras būs retums
Kaut kā jau tā naudiņa jāpelna. Ja neko citu neprot tad ar troļļošanu un ja vēl kāds pamuļķa Funs pavelkās līdzi, tad lieliski. Varbūt pat prēmiju nopelnīsi.
, 2019-09-16 19:53, pirms 5 gadiem
Šobrīd izskatās, ka guļ Dinamo nevis Amur kam it kā vajadzētu nākt miegam
, 2019-09-16 19:53, pirms 5 gadiem
Nožēlojama spēle,jurkas varzas izpildījumā,būtu pat smieklīgi,ja tos alņus nepozicionētu kā izlases bāzes klubu
, 2019-09-16 19:57, pirms 5 gadiem
15min laikā 1ns metiens vārtu rāmī.... ko viņi uz laukuma dara????
, 2019-09-16 20:01, pirms 5 gadiem
Ieslēdzu paskatīties kas notiek, un uzreiz Lūsiņš ar savu stulbumu. Tik daudz jau nu viņš varēja uzzināt, ka Amur jau vairāk kā nedēļu uzturas Eiropā, un sen jau izgājuši aklimatizāciju.
, 2019-09-16 20:01, pirms 5 gadiem
Vecā dziesma atkal sākas...
, 2019-09-16 20:02, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ieslēdzu paskatīties kas notiek, un uzreiz Lūsiņš ar savu stulbumu. Tik daudz jau nu viņš varēja uzzināt, ka Amur jau vairāk kā nedēļu uzturas Eiropā, un sen jau izgājuši aklimatizāciju.
Nav laika, viņš tak eXīts tagad ir, Celmiņa dirslaiža.
, 2019-09-16 20:06, pirms 5 gadiem
Neinteresanta spēle
, 2019-09-16 20:08, pirms 5 gadiem
Skanste iztur P1 pret amuru
, 2019-09-16 20:08, pirms 5 gadiem
Vai kāds var pasaidrot ko nozīmē - "Laid mums tur laimē diet" ???
, 2019-09-16 20:09, pirms 5 gadiem
1.periods mums nebija labs. Gudļevskis labi nostāvēja, tikai vai var mazāk vārtu priekšā ripas atsist. To jau pērn norādīja KHL komentētāji. Līdžigu spēli pret Amur arī gaidīju. Neticās ka 2.periods būs līdzīgs pirmajam. Vai nu viena vai otra komanda uzspiedīs stiprāk.
, 2019-09-16 20:10, pirms 5 gadiem
Ankipān, laiks meklēties. Nožēlojama Gudļevska spēle pagaidām. Galīgi nav sapurinājis savus komandas spēlētājus. Principā- būtu cits vārtsargs, būtu jau stabila vadība.
, 2019-09-16 20:11, pirms 5 gadiem
Nu Gudļevskis tiešām vārtus negūs, patreiz izskatās vāja spēle, uzbrukums nekāds, nu nav man saprotams kas noticis ar komandu.. Iespējams kaut kādas nesaskaņas komandas vidienē, neviens jau neteiks..
, 2019-09-16 20:12, pirms 5 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Ieslēdzu paskatīties kas notiek, un uzreiz Lūsiņš ar savu stulbumu. Tik daudz jau nu viņš varēja uzzināt, ka Amur jau vairāk kā nedēļu uzturas Eiropā, un sen jau izgājuši aklimatizāciju.
Tev visi ir slikti un stulbi. Un kā ar tavām zināšanām jo trešdien Amur spēlēja savās mājās un sestdien Ufā. Tā kā pats agrākais Amur Rīgā varēja nokļūt naktī uz svētdienu. Varbūt tev Ufa jau ir Eiropa.
, 2019-09-16 20:13, pirms 5 gadiem
Namejam vajag obligāta kādu atrast ko apsaukāt. Atrast ko kāds pateicis nepareizi un tad ar baudu sāk apasaukāties, tikai arvien biežāk pats izgāžas. Tagad izgāzās ar apgalvojumu, ka Amur jau nedēļu atrodas Eiropā.
, 2019-09-16 20:14, pirms 5 gadiem
NU ko āmuri kā jums pirmais periods patika?
, 2019-09-16 20:16, pirms 5 gadiem
Atveru SC, skatos - rezultāts 0:0. Atveru rakstu, vārtos Gudļevskis un pilna komentāru sadaļa ar "Slēpts komentārs: FUNS". Tad jau skaidrs, kurš ir pie vainas pie tā, ka ģinamkini nav iemetuši
, 2019-09-16 20:17, pirms 5 gadiem
Abās pārējās šīvakara spēlēs vārtsargi teicami atstrādā līgumu. Katrā sametuši pa 4 šaibām. Otrajā trešdaļā abiem voročikiem drošāk jāspēlē un tad aizies!
, 2019-09-16 20:18, pirms 5 gadiem
Kasparens rakstīja: Ankipān, laiks meklēties. Nožēlojama Gudļevska spēle pagaidām. Galīgi nav sapurinājis savus komandas spēlētājus. Principā- būtu cits vārtsargs, būtu jau stabila vadība.
O, Tu arī Rīgas ''Aklajām zarnām'' naudu iedevi, lai varētu nopirkt labu vārtsargu?
Labi, labi! Sapratu ironiju!
, 2019-09-16 20:19, pirms 5 gadiem
FUNS rakstīja: Namejam vajag obligāta kādu atrast ko apsaukāt. Atrast ko kāds pateicis nepareizi un tad ar baudu sāk apasaukāties, tikai arvien biežāk pats izgāžas. Tagad izgāzās ar apgalvojumu, ka Amur jau nedēļu atrodas Eiropā.
Nu, tīri teorētiski Ufa ir Eiropā...
, 2019-09-16 20:20, pirms 5 gadiem
ErvThePerv rakstīja: Nu, tīri teorētiski Ufa ir Eiropā...
Nevis teorētiski, bet no ģeogrāfiskā viedokļa arī praktiski viņi skaitās Eiropas daļā. Funarins apgalvo pretējo?
, 2019-09-16 20:22, pirms 5 gadiem
biskaps rakstīja: Nevis teorētiski, bet no ģeogrāfiskā viedokļa arī praktiski viņi skaitās Eiropas daļā. Funarins apgalvo pretējo?
Uz nepareizo viņa komentāru atbildēju, bet jā
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.