Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Krišjānis Pundurs

Rīgā viesosies Indrašis un KHL rezultatīvākais uzbrucēju duets

Rīgā viesosies Indrašis un KHL rezultatīvākais uzbrucēju duets
Miks Indrašis (pa labi) un KHL otrs rezultatīvākais uzbrucējs Dmitrijs Jaškins. Foto: Mikhail Tereschenko/TASS/Scanpix

Pēdējo reizi šosezon Rīgas ''Dinamo'' tiksies ar komandas bijušo kapteini, bet nu jau otro sezonu Maskavas ''Dynamo'' pārstāvošo uzbrucēju Miku Indraši. Maskaviešiem tā būs pirmā spēle kopš izlašu pārtraukuma, savukārt rīdziniekiem aiz muguras jau divas spēles. Mača sākums pulksten 17:00 un tiešraide kanālā TV6.

Rīgas ''Dinamo'' un Maskavas ''Dynamo'' trīs savstarpējās spēlēs šosezon ikreiz pārāki izrādījušies Vladimira Krikunova vadītie hokejisti. 21. septembrī un 30. janvārī Maskavā rīdzinieki cieta neveiksmes pamatlaikā (1:4 un 2:5), bet vienīgais punkts līdz šim iegūts tieši uz ''Arēna Rīga'' ledus. 20. novembra spēle pēc 60 minūtēm noslēdzās neizšķirti 3:3, bet uzvaras vārtus Vadims Šipačovs guva vienu sekundi pirms papildlaika beigām.

32 gadus vecais Šipačovs duetā ar maiņas partneri Dmitriju Jaškinu šosezon bijuši galvenie komandas panākumu stūrakmeņi - Maskavas ''Dynamo'' ar 75 punktiem ieņem ceturto vietu Rietumu konferencē, priekšlaicīgi nodrošinot vietu Gagarina kausa izcīņā, bet Šipačovs un Jaškins ieņem attiecīgi pirmo un otro vietu KHL rezultatīvāko spēlētāju sarakstā. Krievu uzbrucējam Šipačovam 56 spēlēs 62 (17+45) punkti, bet čehs Jaškins sakrājis 59 (27+32) punktus 53 mačos. Jāatzīmē, ka Šipačovs nav izlaidis nevienu spēli. Jūtamu pienesumu uzbrukumā devis arī pieredzējušais somu aizsargs Jūso Hietanens, kurš ar 36 (13+23) punktiem ir līgas trešais rezultatīvākais starp savas pozīcijas spēlētājiem.

Pašlaik Maskavas ''Dynamo'' uzkrājusi piecu uzvaru sēriju. Jāatzīmē, ka šajās spēlēs pirmajā maiņā vietu izpelnījies Miks Indrašis, iepriekšējos četros mačos spēlējot kopā ar Jaškinu un Šipačovu. Šo piecu spēļu nogrieznī Latvijas izlases uzbrucējs guvis divus vārtus un vēl piecus punktus pievienojis par rezultatīvām piespēlēm. Iepriekšējā mačā pret ''Lokomotiv'' Miks pie punktiem gan netika. 37 šosezon aizvadītās spēlēs Indrašis sakrājis 21 (6+15) punktu, kas ir septītais labākais rādītājs komandā.

Tikmēr Rīgas ''Dinamo'' iepriekšējā mačā pret Kazaņas ''Ak Bars'' (1:2) cieta jau 12. neveiksmi pēc kārtas. Rīdzinieki itin labi turējās līdz pat spēles pēdējai minūtei, taču zaudēja otros vārtus un arī visu spēli. Vakar kļuva zināms, ka savainojumu guvis vārtsargs Andrejs Makarovs, kurš demonstrēja lielisku sniegumu un vairākkārt glāba komandu. Ļoti iespējams, ka Makarovam sezona ir beigusies, bet pirmajā trešdaļā plecu savainoja aizsargs Nerijus Ališausks, vairs laukumā neatgriežoties. Pēc spēles beigām lietuvietis jau bija redzams ar kaklā iesietu roku.

Rīdzinieku sakarā gan jāizceļ arī divas pozitīvas lietas. Pirmkārt, beidzot savus pirmos vārtus, pārspējot pretinieku vārtsargu, nevis raidot ripu tukšos vārtos, guva Andris Džeriņš. Uzbrucējam, kurš iepriekšējos pasaules čempionātos (2017. un 2018.) bijis viens no komandas galvenajiem vilcējspēkiem, tas bija trešais vārtu guvums un desmitais punkts (3+7) šosezon. Pirms gada Džeriņš sezonas griezumā bija iekrājis 23 (11+12) punktus, turklāt neizlaižot nevienu spēli. Otrkārt, Rīgas ''Dinamo'' izdevās otro spēli pēc kārtas realizēt skaitlisko vairākumu. Tas izdevās jaunizveidotajai realizācijas brigādei - Vitālijam Pavlovam, Andrim Džeriņam, Gintam Meijam, Emīlam Ģēģerim un Uvim Balinskim, kamēr nominālie līderi ar kapteini Lauri Dārziņu priekšgalā bijuši pavisam klusi.

Komandu salīdzinājums

RādītājsDinamo RDynamo M
Vieta konferencē (P)12. (34)4. (75)
Vārtu bilance (G:Z)88:170165:123
Vairākuma realizācija (vieta līgā)11.2% (24.)21.7% (4.)
Mazākuma neitralizācija (vieta līgā)75.4% (23.)84.3% (5.)
Rezultatīvākais spēlētājs (punkti)L. Dārziņš 29 (9+20)V. Šipačovs 62 (17+45)

Rīgas "Dinamo" februāra kalendārs

DatumsLaiksKurPretinieksRez.
1. februāris16:00ViesosAk Bars0:2
3. februāris19:30MājāsJokerit2:4
11. februāris19:30MājāsDinamo Mn1:2
13. februāris19:30MājāsAk Bars1:2
15. februāris17:00MājāsDynamo M
17. februāris19:00MājāsAvtomobilist
20. februāris11:00ViesosAmur
22. februāris9:00ViesosAdmiral
24. februāris11:30ViesosKunlun
26. februāris14:30ViesosSibir

, 2020-02-15 09:52, pirms 4 gadiem
Kārtējās ciešanas spēlētājiem, skatītājiem...
Bet izbaudīsim šo sporta veidu, kurš visiem tā patīk 😊
, 2020-02-15 10:41, pirms 4 gadiem
Kurš šodien sildīs Dinamo benķi, Voris vai Liepiņš?
, 2020-02-15 10:49, pirms 4 gadiem
Nav aktuāli attiecībā pret Ziemas spēļu WC
, 2020-02-15 11:04, pirms 4 gadiem
Aizdomas ka šodien būs daudz skatītāji.
Slēpts komentārs: FUNS
, 2020-02-15 12:00, pirms 4 gadiem
FUNS rakstīja: Kam ciešanas lai neskatās. Nav ko mocīties.
Pilnīgi pareizi! Man patīk ka mūsu zēni cīnās-nevis atslido. Žēl,ka Makarovu savainoja un nepelnīti zaudējam grandam. Šodien būs līdzīgi,vismaz cīnīsies tie kas vēl palikuši.Gaidu maču un ceru ka man nebūs ciešanas pēc mača.
, 2020-02-15 12:17, pirms 4 gadiem
Nevaru sagaidīt, kad sezona būs beigusies un vairs nekur nerādīsies nekādi raksti par šo nabagmāju. Es cerēju, ka kaut kas sakarīgs būs jau kādus pēdējos 3 gadus, un šogad nonācu pie secinājuma, ka tas ir bezjēdzīgi un ka labāk ir nesekot līdzi vispār. Ceru uz to, ka vismaz pēc nākamās sezonas klubs tiks likvidēts.
, 2020-02-15 12:39, pirms 4 gadiem
Ko Jūs par tām ciešanām runājiet? "Dinamo" taču necieš, krīzes taču neesot un līdz kluba antirekorda atkārtošanai arī vēl divas spēles. Vajag ar "vieglu prātu" un ar humoru pieiet šo gladiatoru cīņām.

Man vismaz nereti gadās tā, kad nokritizēju "Dinamo", tad šie sāk spēlēt kaut cik ciešami; kad uzslavēju, tad tie pamanās apmierinàties ar nespēju gūt vārtus. Tālab šoreiz jauna raksta vietā par gaidāmo spèli sanāca vien anekdotisks pastāstiņš:

Notiek pirms spēles sporta studija. Aizkadrā spēles komentētāji apmainās ar viedokļiem par gaidāmo spēli starp Rīgas un Maskavas "Dinamo"-

KHL.Anekdote par Rīgas "Dinamo"...
, 2020-02-15 15:03, pirms 4 gadiem
Gūža rakstīja: Nevaru sagaidīt, kad sezona būs beigusies un vairs nekur nerādīsies nekādi raksti par šo nabagmāju. Es cerēju, ka kaut kas sakarīgs būs jau kādus pēdējos 3 gadus, un šogad nonācu pie secinājuma, ka tas ir bezjēdzīgi un ka labāk ir nesekot līdzi vispār. Ceru uz to, ka vismaz pēc nākamās sezonas klubs tiks likvidēts.
Man atkal skumji ka sezona beidzās. Pietrūks DR spēles. Arī šodien apmeklēšu spēli. Tik patīkama atmosfēra kā DR spēlēs nav nekur citur. Pat ne tuvumā tai. Un tas ir pat tādā brīdī kad komanda pēdējā vietā, kad negūst vārtus. Lepojos ar DR faniem , līdzjutējiem. Tie ir pierādījuši ka ir vieni no labākajiem, uzticamākajiem.
Pietrūks DR pusgadu. Būs izlase bet tikai 2 nedēļas un tas ir ļoti mazs laika brīdis. Vēl OHL turpinās un būs PO.
, 2020-02-15 15:19, pirms 4 gadiem
Teicami! Neapšaubāmi nedēļas notikums Nr.1 Latvijā! Kārtējo reizi iespēja nobaudīt priviliģētā statusu pateicoties abonementam. Dinamieši molodčiki! Par lielisku sestdienas ģēri!
, 2020-02-15 16:31, pirms 4 gadiem
Žēl ka tādi meistari ,kā Darziņš, Rēdlihs vienkārši atslido savu laiku , bet ko vairāk ,tūkstoši jau ripo kabatā.
Antipāns tā noēdies , ka žaketi nevar aiztaisīt.
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.