Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Sējējs: "Esam neapmierināti ar Mikuša sniegumu"

Sējējs: "Esam neapmierināti ar Mikuša sniegumu"
Foto: LTV Sports

Kārtējā ”Sporta studija” otrdien 9. novembrī, LTV 7 bija veltīta hokejam un ”Dinamo” komandas spēlei Kontinentālās Hokeja līgas turnīrā. Studijā ciemojās komandas ģenerālmenedžeris Normunds Sējējs.

Nesenajā akcionāru kopsapulcē izskatīts komandas sniegums pirmajos divos mēnešos un domāts par dažādiem uzlabojumiem. Normunds Sējējs aicināja pagaidām nesteigties ar kardināliem lēmumiem un spēlētāju maiņām. Komanda ir spēlējusi pietiekami labi, kaut arī cikla beigās tik labi negāja ”Grafiks ir ļoti saspringts, lai kā arī vasarā negatavotos, kaut kad jau nāk kritums un varbūt pat labi, ka tas bija tagad pirms pauzes. Vajag atpūsties un sākt ar labu iedvesmu.”

Daudzi jautāja, vai netiks iegādāti kādi jauni spēlētāji un vai ir tam līdzekļi? Sējējs sacīja, ka vairāk viss atkarīgs no kopējā snieguma, kā aizies spēle pēc pārtraukuma. ”Uzdevums bija sagatavot visus priekšlikumus, apskatīties, ko mēs varam izdarīt un tad līdz decembra pauzei pieņemt lēmumu, Eiropā visas pārejas beidzas 15.janvārī . Šajā pauzē nav plānots kādu pirkt, visi normāli spēlētāji jau pašlaik ir ar līgumiem.”. Cerības kādu dabūt gan vienmēr esot, jo daži labi spēlētāji trāpās kādā sev neparocīgā komandā, nevar sastrādāties ar treneri vai kā citādāk, tad vides maiņa var daudz ko dot.

Raidījuma viesis uzsvēra, ka Marselas Hosas trūkumu tāpat visi pārējie kopā kompensē, jo paši kļuvuši aktīvāki un ir vairāk jūtami laukumā. Visvairāk neapmierināti līdzjutēji ir par Juraja Mikuša iekļaušanu komandā. Sējējs: ”Mūs arī neapmierina viņa sniegums, ļoti neapmierina. Neņēmām viņu uz tumšo, pirms tam Slovākijā bija spēlējis labi un rezultatīvi, uzskatīts par vienu no pēdējo laiku lielākajiem talantiem, Šuplers jau ņēma viņu uz Slovākijas izlasi. Iespējams, ka esam kļūdījušies, lemsim ko darīsim, viņa liktenis tiks izlemts tuvākās nedēļas laikā”.

Pārējiem spēlētājiem nevajadzētu nolaist rokas un katram pašam pierādīt, ka ir pelnījis vietu sastāvā. Daudz bija jautājumu arī par aizsardzības līniju, spēlētāju rotāciju. Atbilde – šogad nolemts spēlēt ar sešiem aizsargiem, komandā pilnvērtīgi ir deviņi, tā kā rotācijas ir neizbēgamas. Sastāvu katrai spēli nosaka galvenais treneris un citiem to ietekmēt neesot korekti, kaut sarunas un ieteikumi ir .

Šogad visas komandas ir visai vienlīdzīgas spēka ziņā un dažas veiksmīgas vai neveiksmīgas spēles var izdarīt būtiskas korekcijas turnīra tabulā. Atpūta tagad tieši nākot pa labu un puiši esot atguvuši dzīvesprieku, grafiks bija ļoti saspringts. ”Pats galvenais - atpūsties morāli vienam no otra un no hokeja, jo pēdējā laikā jau viss bija kā robotiem.”

Skatītāji vēlējās zināt, vai Rodrigo Laviņš ir labāks par Oļegu Sorokinu? Sējējs atbildēja, ka Laviņš-Galviņš pērn bija labākais pāris kopumā un Rodrigo bija labākais koeficients, tāpēc arī tāda izvēle. ”Pagājušogad mēs spēlējām ar septiņiem aizsargiem, šogad ar sešiem, un rezultāts ir attaisnojies, ielaisto vārtu ir mazāk, iesisto vairāk. Krišjānim Rēdliham gan vajadzētu dot vairāk iespēju uzspēlēt, bet jāpaliek malā, nav jau viņu, kur aizsūtīt spēlēt – aizbrauks uz Liepāju, komanda dosies izbraukumā, būs traumas un aizsargs atkal būs vajadzīgs.”

Savus viedokļus par ”Dinamo” spēli līdzšinējā periodā izteica arī trīs eksperti – Gundars Paste, Jānis Matulis un Leonīds Tambijevs. Katram bija savi uzskati un ieteikumi. Tāpat skatītāji varēja redzēt piecus ”Dinamo” puišus – četrus spēlētājus un treneri Arti Ābolu atpūtā kartinga hallē. Braukšanā ar kartingu izveicīgākais bija Ābols, bet Jānis Sprukts ar visu savu iespaidīgo svaru beigās tika līdz otrajai vietai.

Sējējs uzsvēra, ka viss treneru kolektīvs kopumā strādā ražīgāk un labāk, jaunajiem ir savas idejas, kopā visiem labi sanāk. Vai plānots pagarināt līgumu ar Jūliusu Šupleru? ”Par to šobrīd vēl pāragri spriest, viņam vēl līgums uz šo sezonu, 11 spēlētājiem arī pavisam drīz beigsies līgumi, par vienu daļu jau runāts par pagarināšanu. Ozoliņš? Sandis teicis – nesteigsimies, pagaidīsim, iesim no sezonas uz sezonu.”

Sējējs arī pastāstīja par līgas vadības domu turpmāk neskaitīt kā ārzemniekus ukraiņu, baltkrievu, arī latviešu spēlētājus, taču mūsējiem tas nebūtu izdevīgi. Budžets nav tik liels, būtu grūti konkurēt, piecu ārzemnieku limits ir daudz labāks. Ģenerālmenedžeris pats pēc desmit ballu sistēmas aizvadīto posmu komandai novērtētu ar 8. ”Neiznāca atsevišķas spēles, cikla nobeigums, varētu piekrist Matuļa kungam – būtu paņemti , nevis pazaudēti tie deviņi punkti un būtu jau pavisam citā vietā.”

Informāciju sagatavoja”
LTV Sports


, 2010-11-10 10:08, pirms 13 gadiem
Ņiužeļi!
Slēpts komentārs: Zips
, 2010-11-10 10:15, pirms 13 gadiem
Tukša muldēšana.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 10:35, pirms 13 gadiem
kurmeens rakstīja: Pilniigs mulkis ,katra komanda pielauj kluudu ,KATRA NHL ir tiesi tas pats ,varbuut ne tik biezi bet nu nevar vienmeer cereet ka 100% visi legionaari atstradaas uz sevi liktaas ceriibas ,vienmeer buus kaads kuru nodirsiis fani u.t.t
Nepiekriitu ,jo lai nu ko ,bet tajaa laikaa DR nevajadzeehe nevienu papildinaajumu ,jo spelee gajaa no rokas... A peec vinja iesaistiishanas sakaas visaadas probleemas,jo vinsh tika iespeleets visaas mainjaas peec kaartas(briinums ,ka pirmajaa netika).
Es saprastu ,ja tiktu noliigts augstas klases uzbruceejs vai centrs,kurs sevi jau buutu pieraadijis ,bet panjemt shaadu zalju gurkji un cereet ,ka nu tik buus, bija naivi!Shii ir viennoziimiigi Shuplera un Seejeeja lielaaka kluuda pagaidaam.
, 2010-11-10 10:37, pirms 13 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: A ko jūs nabadziņi tagad darīsiet, Mikušs nebūs, kurš būs nākamais, kuru nod.irst un vainot visās RD nelaimēs??? Nebūs vairs par ko komentāros cepties - nabadziņi
ja nebūs gaidītā rezultāta, tad vienosim treneri
, 2010-11-10 10:38, pirms 13 gadiem
amizanti, ka komandas, kura spēlē ar 7-8 leģionāriem menedžeris stāsta, ka pārējām komandām jāsaglabā 5 leģionāru kvotas
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 10:39, pirms 13 gadiem
esmu novērojis, ka šitādos pasākumos Sējējam ir uzbrukuma poza (labākā aizsardzība ir uzbrukums) - mēģini kaut ko iebilst un viņš bez liekām atrunām uzreiz bliež pretī vairākus argumentus! Kā saka, ne Jūs man saimnieki, ne Jūs man pārmetīsiet!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 10:47, pirms 13 gadiem
Vienkaarshaak un izdeviigaak buutu panjemt klaat pie Mikusha PALFIJU !
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs: NAMEJS 9999
, 2010-11-10 10:56, pirms 13 gadiem
Jāņem Kariju Mikuša vietā un viss būs hokej, Trotters varēs kapāt malā un Laurim ar Miķeli būs labs playmaker
, 2010-11-10 10:57, pirms 13 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: Vispār pirms tu citus SC apmeklētājus sauc par lohiem, paskaties spogulī draudziņ Un Šuplers nav ne komandas īpašnieks, ne ģenerālmenedžeris, lai vienpersoniski pieņmetu savējos...Ja Savickis liktu komandā kaut kādus spēlētājus, tad varētu būt runa par kaut kādu savējo iesaistīšanu...
Tu viņu dedzīgi aistāvi! Bet tur vari man pateikt, kāda jēga no viņa? Prieškam viņs ir vajadzīgs? 17 spelēs 2+1 un -4 (sliktākais koef. komndā) + vel tas ,ka viņš tā īsti nekur neiederas.
OK neko nesaku varētu aizsardzību pastiprināt ar kādu laba līmeņa aizsargu leģionāru, vai nu, ja ņemt uzbrucēju, tad noteikti tādu, kas velk komandu, nevis aizpilda vietu! Sorry, bet nu tadu viduvējību mums pašiem pietiek (Džeriņš utt)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 10:59, pirms 13 gadiem
nejau jus vieniigie!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 11:05, pirms 13 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: Es neaizstāvu Mikušu, man uz viņu vispār po..uj....
Man vienkārši smiekli nāk par dažiem šeit "lielajiem hokeja guru" – kuru noteikti būtu gan labāki treneri, gan labāki menedžeri RD...
Bet Sējējs pats vakar atzina, ka viņi viņu nebija ņēmuši gluži kā kaķi maisā (šupler šo zinājis iepriekš un ieteicis) un viņi nebija domājuši, ka viņš būs tik švaks un ka reali ieberzušies ar viņu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 11:11, pirms 13 gadiem
vairak par Mikusha "problemu" mani interesetu, lai treneri un ari speletaji izanalizetu un saprastu pedejo zaudeto spelju serijas iemeslus - vel viena tada serija saja sezona var atstat Dinamo arpus playoffiem
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2010-11-10 11:49, pirms 13 gadiem
NAMEJS 9999 rakstīja: Nē,Ržiga ar Mikuša sniegumu bija ļoti apmierināts (no intervijas ar Ržigu KHL TV), bet par cik Spartak jau bija parakstīti līgumi ar RU pieļaujamo leģionāru skaitu,tad Mikušs palika aiz borta.
Tu ārkārtīgi vienkārši skaties uz lietām. Spartakam(lasi Ržiham) pa lielam bija skaidrs, ka liekais būs tieši Mikušs. Taču tā saucamā čehu-slovāku hokeja ''diaspora''(negribās saukt par mafiju) lieliski izmantoja iespēju pavilkt vienu savējo uz augšu. Kādi Mikušam būtu varianti pēc tik vājas AHL sezonas? Slovākija, Alsvenskan vai labākajā gadījumāSM. Ržiha pasauca uz Spartaku jaunieti pārbaudīties, pirmssezonas spēlēs iedeva normālu spēles laiku, Mikušam daži goli iekrita un lieta bija darīta. Ržiha teica labus vārdus un pasūdzējās, cik žēl, ka nevaram perspektivo Juraju paturēt, jo mums jau ir 5 leģionāri. Taču jau drīz Ržihas iestudētā intervija kopā ar diviem ''čehu-slovāku diasporas'' pārstāvjiem Jūli un Normundu atradās Savicka kabinetā. Pārējais jau bija ģelo ķehņiki.
Vakarā Jūlis mierīgi varēja zvanīt un apsveikt savu draugu Milošu ar kārtējo izdevušos ''diasporas'' darījumu, kuru draudzīgi nolēma atzīmēt vasarā!
, 2010-11-10 11:53, pirms 13 gadiem
Bano tikai mīkstie! rakstīja: Vispār pirms tu citus SC apmeklētājus sauc par lohiem, paskaties spogulī draudziņ Un Šuplers nav ne komandas īpašnieks, ne ģenerālmenedžeris, lai vienpersoniski pieņmetu savējos...Ja Savickis liktu komandā kaut kādus spēlētājus, tad varētu būt runa par kaut kādu savējo iesaistīšanu...
Un tu Draudziņ,ko draudziņ,no kurienes tu te uzradies Draudziņ?
Armands Bērziņš. Foto: Guntis Lazdāns/OHL
148

''Dinamo'' publicē sastāvu OHL sezonai, A. Bērziņš atgriežas ''Prizmā''

''Optibet'' Hokeja līgas mājaslapā parādījusies informācija par Rīgas ''Dinamo'' sastāvu gaidāmajā sezonā. Tikmēr ''Prizmas'' rindās atgriezies pieredzējušais centra uzbrucējs Armands Bērziņš.
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"
42

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.
Sandis Riekstiņš. Foto: Dmitrijs Suļžics/F64
58

Saeima aizliedz Latvijas sportistu un komandu sacenšanos Krievijā un Baltkrievijā

Saeima ceturtdien, 28. aprīlī, galīgajā lasījumā atbalstīja par steidzamiem atzītos grozījumus Sporta likumā, kas paredz aizliegumu Latvijā reģistrētām sporta spēļu komandām piedalīties Krievijas vai Baltkrievijas nacionālajos čempionātos un kausu izcīņās, informē Saeimas Preses dienests.