Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Japānas hokejistes cīņā par pasaules "top 5" pārspēj Čehiju

Japānas hokejistes cīņā par pasaules "top 5" pārspēj Čehiju
Japānas izlases hokejistes svin vārtu guvumu. Foto: imago images/Larry MacDougal/Scanpix

Kanādas pilsētā Kalgari notiekošajā IIHF pasaules hokeja čempionātā sievietēm pusfinālos par piekto līdz astoto vietu panākumus izcīnījušas Krievijas Olimpiskās Komitejas (KOK) un Japānas komandas, kuras ar rezultātu 3:2 apspēlēja attiecīgi Vāciju un Čehiju.

Pirmajā no spēlēm vācietes mača gaitā pēc Nikolas Aizenšmitas un Kerstinas Špīlbergeras metieniem divreiz izvirzījās minimālā vadībā (1:0 un 2:1). Cīņa mainījās trešā perioda sākumā, kad dažu minūšu laikā pa reizei izcēlās Veronika Koržakova un Oksana Bratiščeva, pirmoreiz spēlē priekšgalā (3:2) izvirzoties KOK komandai.

Krieviju pārstāvošās hokejistes finālā par piekto vietu spēkosies pret Japānu, kas, pateicoties Hanaē Kubo, Rui Ukitas un Akanē Šigas vārtu guvumiem revanšējās Čehijai par zaudējumu (0:4) savstarpējā spēlē grupu turnīra fāzē. Par mača favorīti uzskatītā Čehijas izlase izdarīja par sešiem metieniem vairāk (33-27), teicami Japānas vārtos darbojoties Nanai Fudžimoto.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021/ww


Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
6

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
17

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.