Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Baltkrievijas Hokeja federācija: "Turpinām plānot PČ 2021. gadā kopā ar Latviju"

Baltkrievijas Hokeja federācija: "Turpinām plānot PČ 2021. gadā kopā ar Latviju"
Aigars Kalvītis, Renē Fāzels, Viesturs Koziols. Foto: IIHF / lhf.lv

Krievijas ziņu aģentūra „RIA Novosti”, atsaucoties uz saviem avotiem, vēsta, ka IIHF vērsusies pie Latvijas un Baltkrievijas kopīgi rīkotā 2021. gada pasaules čempionāta orgkomitejas, vaicājot par teorētiskajām iespējām čempionāta pārcelšanā gadu vēlāk. Baltkrievijas Hokeja federācija tikmēr publiski sniegusi atbildi, norādot, ka visu laiku ir kontaktā ar IIHF un šobrīd turpina gatavoties PČ rīkošanai 2021. gadā kopā ar Latviju.

Šogad paredzētais pasaules čempionāts hokejā bija plānots Šveicē, taču koronavīrusa pandēmijas dēļ tas tika atcelts. IIHF gan devusi signālus, ka varētu piešķirt Šveicei iespējas rīkot pasaules čempionātā kādā citā gadā, iespējams, pat jau nākamgad, kad PČ rīkošanai gatavojas Latvija un Baltkrievija. Par izmaiņām gan var oficiāli lemt tikai IIHF kongresā, kas arī ticis pārcelts un jauns datums nav noteikts. PČ elites divīzijā rīkošanas tiesības šobrīd ir sadalītas līdz 2025. gadam.

„RIA Novosti” šodien vēsta, ka IIHF pārstāvji sazinājušies ar PČ 2021 orgkomiteju un interesējušies, vai turnīra pārcelšana uz citu laiku vispār būtu teorētiski iespējama. Šobrīd notiekot šī jautājuma apspriešana, taču grūti paredzēt, cik ilgu laiku prasīs potenciālā vienošanās par to, kā rīkoties turpmāk.

Baltkrievijas Hokeja federācija nedaudz vēlāk sniegusi savu komentāru par „RIA Novosti” vēstīto, norādot, ka tā visu laiku uztur kontaktus ar IIHF pārstāvjiem, kā arī tika uzsvērts, ka iespējamas izmaiņas kalendārā var veikt tikai IIHF kongresā.

„Šobrīd turpinām darbu pie PČ 2021 kā iepriekš. Varam pateikt, ka Baltkrievijā un Latvijā plānotā pasaules čempionāta rīkošana joprojām tiek plānota 2021. gadā,” sarunā ar „RIA Novosti” pārstāvjiem izteicās Baltkrievijas federācijā, norādot, ka neveic konkrētas pārrunas par PČ pārcelšanu.

Izmantotie resursi:
https://rsport.ria.ru/20200330/1569...
https://rsport.ria.ru/20200330/1569...


, 2020-03-30 21:57, pirms 4 gadiem
Ko tik tie belari neplāno.
Diez jau pārtraukuši plānot dalību šī gada PČ, vai tomēr joprojām trenējas?
, 2020-03-30 22:38, pirms 4 gadiem
Nav gan dzirdēts, ka Daugavas stadiona halle tiktu būvēta
Beigās labi ja uz 2022 uzcels
, 2020-03-31 08:07, pirms 4 gadiem
Esmu diezgan pārliecināts,ka Baltkrievijai un Latvijai nāksies piekāpties Šveices priekšā un atdot čempionātu viņiem.Un tad būs interesanti,vai Krievija piekritīs rīkot pie sevis čempionātu gadu vēlāk,nekā plānots?
, 2020-03-31 22:00, pirms 4 gadiem
alguns rakstīja: Esmu diezgan pārliecināts,ka Baltkrievijai un Latvijai nāksies piekāpties Šveices priekšā un atdot čempionātu viņiem.Un tad būs interesanti,vai Krievija piekritīs rīkot pie sevis čempionātu gadu vēlāk,nekā plānots?
Baltkrievija, Latvija un Krievija var rīkot kopā.
Artūrs Šilovs. Foto: Abbotsford Canucks

Šilovam otrā augstvērtīgākā spēlētāja gods pirmajā spēlē AHL kopš marta

Pirmajā spēlē kopš šīs sezonas perioda Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Artūrs Šilovs atvairīja 33 no 36 metieniem, palīdzot Abotsfordas "Canucks" pagarinājumā (4:3) uzveikt Kalgari "Wranglers".
Kārlis Čukste pēc vārtu guvuma. Foto: Jens Carlsson/Bildbyrån
2

Čukstem divu minūšu laikā izšķirošs 1+1 "Allsvenskan" otrajā finālcīņā

Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgas otrajā finālspēlē galvenā varoņa lomā izvirījās latviešu aizsargs Kārlis Čukste, kurš trešās trešdaļas pirmajās sešās minūtēs rezultatīvi piespēlēja un guva savus pirmos vārtus kluba rindās, palīdzot Jēvles "Brynäs" atspēlēties un ar 2:1 pieveikt Stokholmas "Djurgården".
Gustavs Grigals. Foto: Atlanta Gladiators
7

Vankūveras pretiniece Nešvila pirms Stenlija kausa izsauc vārtsargu Grigalu

Nacionālās hokeja līgas komanda Nešvilas "Predators" pirmdienas rītā Vankūverā sāks Stenlija kausa izcīņu, bet šovakar pavēstījusi par 25 gadus vecā latviešu vārtsarga Gustava Grigala izsaukšanu.