Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Vokuns - Čehijas labākais

Vokuns - Čehijas labākais
Tomašs Vokuns
Foto: AFP/Scanpix

Šodien par Čehijas gada hokejistu žurnālistu un speciālistu vērtējumā atzīts vārtsargs Tomašs Vokuns, kurš kaldināja valstsvienības uzvaru pasaules čempionātā, kā arī aizvadīja veiksmīgu sezonu Nacionālajā hokeja līgā.

Šodien par Čehijas gada hokejistu atzīts vārtsargs Tomašs Vokuns. Pretendentu loks bija gana plašs, jo tieši čehiem izdevās pārtraukt Krievijas hokejistu uzvaru sēriju pasaules čempionātos, finālā uzvarot ar 2:1. NHL kluba Floridas ''Panthers'' vārtsargs, kurš šosezon vidēji mačā zaudēja 2,55 vārtus, toties atvairīja 92,5 procentus pretinieku metienu, ierindojoties attiecīgi 16. un 3. vietā, saņēma 532 punktus.

Otro vietu ieņēma uzbrucējs Tomašs Plekaņecs, saņemot 444 punktus. Viņam īpaši veiksmīgs izrādījās play-off turnīrs, kurā Monreālas ''Canadiens'' sastāvā 19 mačos 11 (4+7) rezultativitātes punkti. Trešais ar 369 punktiem vēl viens pasaules čempions, čehu hokeja leģenda un Omskas ''Avangard'' uzbrucējs Jaromirs Jāgrs. Jāatzīmē, ka Čehijas labākā hokejista titulu vārtsargs saņēmis pēc 12 gadu dīkstāves, - pēdējais to paveicis leģendārais Dominiks Hašeks, kuru nākamsezon redzēsim arī uz ''Arēna Rīga'' ledus Maskavas ''Spartak'' rindās.

Izmantotie resursi:
hokej.cz

Vai Vokuns bija pelnījis šādu atzinību?

  • 67

  • 2



, 2010-06-28 00:20, pirms 14 gadiem
pelnīti. es ari domāju kad viņš bij labākais. PČ vilka vislaik ārā čehus.
, 2010-06-28 03:02, pirms 14 gadiem
Bija pelnijis sho balvu super ! gribetos lai kadreiz masalskis ir labakais
Slēpts komentārs: Savard
, 2010-06-28 13:11, pirms 14 gadiem
nau citu variantu..
bez viņa Čehijai būtu grūti..
Mārtiņš Dzierkals. Foto: Skellefteå AIK
5

Dzierkalam uzvaras ripa pusfināla septītajā kaujā, Lozanna atgūst paritāti finālsērijā

Zviedrijas hokeja meistarsacīkšu finālu sasniegusi arī "Skellefteå", izšķirošajā cīņā pusfināla sērijā ar 4:1 pārspējot Gēteborgas "Frölunda". Savu roku panākumā pielika Mārtiņš Dzierkals, kurš desmitajā minūtē panāca 2:1.
Radeks Smoleņāks un Eduards Tralmaks pēc vārtu guvuma. Foto: Josef Poláček/Rytíři Kladno
1

52 gadus vecajam Jāgram pirmie vārti sezonā, Tralmakam ripa un piespēle

Kladno "Rytíři" ļoti pārliecinoši ieguvusi 2-0 pārsvaru sērijā par tiesībām nākamsezon piedalīties Čehijas Ekstralīgā, šovakar Vsetīnas "Robe" vienību sakaujot ar 7:2. Pa 1+1 nopelnīja leģendārais Jaromīrs Jāgrs un Eduards Tralmaks.
Teodors Bļugers. Foto: Vancouver Canucks

Liekot punktu regulārajai sezonai, Bļugeram iespēja sasniegt karjeras rekordu

Šonakt noslēgsies Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā sezona, un pulksten 3:00 laukumā dosies arī Teodora Bļugera pārstāvētā Vankūveras "Canucks", kas izbraukumā spēkosies pret Vinipegas "Jets". Ja latviešu uzbrucējs nopelnīs vismaz vienu punktu, viņš sasniegs jaunu rekordu.