Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Tretjaks: "Fāzels izteica savu viedokli par vienu valsti, taču lems IIHF padome"

Tretjaks: "Fāzels izteica savu viedokli par vienu valsti, taču lems IIHF padome"
Vladislavs Tretjaks. Foto: Aleksejs Kudenko, rsport.ria.ru

Krievijas Hokeja federācijas prezidents Vladislavs Tretjaks uzskata, ka Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) vadītāja Renē Fāzela viedoklis var nebūt izšķirošais, lemjot par gaidāmā pasaules čempionāta norises vietu.

Atgādinām, ka 2021. gada pasaules čempionāts sākotnēji tika iecerēts Rīgā un Minskā, taču 18. janvāra IIHF padomes sapulcē nolēma, ka Baltkrievijā tas nenotiks. Lēmums tika pamatots ar drošības apsvērumiem, kas ir ārpus IIHF kontroles. Tādējādi patlaban nav skaidrs, kur risināsies minētais turnīrs. Tika lēsts, ka, visticamāk, šis turnīrs notiks tikai Latvijā, ja būs atbilstoša epidemioloģiskā situācija un izdosies iekārtot otru halli. Bet jāņem vērā, ka šajā situācijā ļoti būtisku lomu spēlē arī jautājums par liela apjoma finansējumu.

"Pasaules čempionātu vēlamies rīkot vienā vietā", šodien pavēstīja IIHF prezidents Renē Fāzels. Lēmums varētu būt nākamās nedēļas sākumā.

Vladislavs Tretjaks rsport.ria.ru: "IIHF padomes sapulce noslēgusies, pagaidām nav pieņemts lēmums par norises vietu. Fāzels izteica savu viedokli par PČ aizvadīšanu vienā valstī, taču lēmumu pieņems padome. Katram padomes loceklim ir savs viedoklis. Kad konkrēti vienosimies, tad viss būs skaidrs. Pagaidām ir daudz tehnisko jautājumu Latvijas un citu pretendentu sakarā. Čempionāts noteikti notiks, ja neiejauksies koronavīruss. Neviens nezina, kas būs maijā. Neaizvadīt divus pasaules čempionātus pēc kārtas - tas būtu pārāk... Tiks darīts viss lai aizvadītu pasaules čempionātu. Vienā valstī vai divās, bet priekšplānā būs spēlētāju drošība."

Vladislavs Tretjaks tass.ru: "Pasaules čempionāta norises vietas noteikšanas datums vēl nav noteikts, tagad mēs risinājām virkni tehnisko jautājumu Latvijas, Slovākijas un Dānijas sakarā, kā arī par kompensāciju un naudu. Ar šīm valstīm turpinās pārrunas. Nekāds lēmums nav pieņemts, tika pārrunāti "par" un "pret" saistībā ar visiem kandidātiem. Piemēram, Latvijas sakarā runāja par to, kā tajā pagaidu laukumā tehniski var uzliet ledu. Mēs prasījām IIHF prezidentam, kurā datumā tiks pieņemts lēmums par PČ norises vietu. Viņš atbildēja: dodiet man nedēļu, pēc tam mūs sapulcinās un tad visi kopā pieņemsim lēmumu."

2021. gada pasaules čempionātam jāsākas 21. maijā.

Izmantotie resursi:
rsport.ria.ru
tass.ru


Dmitrijs Diļevka pie Polijas vārtiem. Foto: LHF
1

Latvijas U18 izlase pret mājinieci Somiju sāks pasaules čempionātu

Somijas pilsētās Espo un Vantā sāksies pasaules U18 čempionāts hokejā. Pirmajā spēlē plkst. 14.00 tiksies amerikāņi un slovāki, bet Oļega Sorokina vadītā Latvijas U18 izlase plkst. 18.00 izaicinās mājinieci Somiju.
Eduards Tralmaks. Foto: LHF
2

Latvijas izlasi pirms pārbaudes spēlēm Šveicē papildina uzbrucējs Tralmaks

Latvijas vīriešu hokeja izlases rindas papildinājis 27 gadus vecais uzbrucējs Eduards Tralmaks, paziņojusi Latvijas Hokeja federācija.
Breds Maršāns. Foto: Boston Bruins
2

Maršāns pamatīgi sarūgtina Toronto, Rietumu pirmais numurs sprukās

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas pirmās kārtas sērijā priekšgalā (2-1) atgriezusies Bostonas "Bruins", izbraukumā ar 4:2 pārspējot Toronto "Maple Leafs", savukārt Rietumu konferences pirmais numurs Dalasas "Stars" zaudējusi abās savā laukumā notikušajās kaujās.