Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Andrejs Siliņš

Hokeja izlase treniņus sāks piektdien

Hokeja izlase treniņus sāks piektdien
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

Latvijas hokeja valstsvienība, gatavojoties pasaules čempionātam, kas risināsies Šveicē, treniņnometni uzsāks šajā piektdienā 27. martā. Intervijā "Sporta Avīzei" izlases ģenerālmenedžeris Māris Baldonieks stāsta par gatavošanos, kas šogad būs nedaudz citādāka nekā ierasts.

...par situāciju ar amerikāņiem

"Fantastiskā kārtā dabūjām spēlētājus uz olimpisko atlasi, bet tas ir mazliet cits stāsts – vairākus gadus esam protestējuši, ka esam hokeja elites valsts, bet nevaram varbūt tikt pasaules lielākajā hokeja forumā tikai tāpēc, ka mums ir labi spēlētāji Kanādā un ASV. Tas mums izdevās veiksmīgi. Mūs Amerikā interesē visi, sākot ar pieredzējušo Kārli Skrastiņu un beidzot ar Andri Džeriņu. Ja ne šodien, tad saistām ar jaunajiem spēlētājiem cerības nākotnē. Un visi viņi grib spēlēt izlasē. Mārtiņš Karsums un Jānis Sprukts ir izteikuši vēlēšanos spēlēt, taču sezona viņiem beidzas 11. aprīlī, un līdz tam laikam NHL likumi man pat neļauj viņus traucēt."

"Karsums tagad ir jaunā klubā, jaunā kolektīvā, un tas nav slikti, jo viņš spēlē pa 10–12 minūtēm, un tas ir pieklājīgs spēles laiks, tas nav uz dullo – trīs minūtes un ceturtā maiņa. Ar Mārtiņu Tampā rēķinās, viņš ir otrās, trešās maiņas spēlētājs. Viņam sezona beidzas 11. aprīlī, bet vēl jāaizbrauc uz Providensu, kur viņš dzīvoja, jāsavāc mantas, neviens cits viņa vietā to nedarīs. Un parasti pēc NHL sezonas ir vismaz trīs dienas, kad notiek pārrunas un komandas tikšanās. Un vēl vismaz trīs dienas, lai sakārtotu visu Providensā. Spruktam tāpat, ja nepaceļ vēl augšā uz "Panthers"."

...par gatavošanos

"Visām komandām gatavošanās plāni ir līdzīgi, un pirmajās spēlēs jāļauj sevi parādīt lielai daļai, kas šogad vēl nespēlēs. Tie ir kandidāti, kuriem sevi jāpierāda, jāparāda sapratne ar partneriem; tā faktiski ir bagāža nākotnei. Arī mēs esam iekļāvuši vairākus spēlētājus no junioru izlases. Viņi būs sastāvā pirmajās spēlēs, un par to nevienam nevajadzētu apvainoties, bet var jau būt, ka kāds arī var tikt uz Berni. Mums ir labas attiecības ar slovākiem, faktiski ar jebkuru Eiropas komandu un arī ar Kanādu, mazāk ar ASV. Kanādiešiem ir ļoti labas atmiņas par Latviju, par spēlēm vecajā Sporta pilī, un viņi tad Somijā kļuva par pasaules čempioniem. Kad satiekamies, kanādieši to ar lielu patiku atceras. Kad IIHF saietos sanāk kopā valstu hokeja dzīves vadītāji, katram jau ir doma šīs pārbaudes spēles sarīkot pie sevis."

"Mēs sadarbojamies ar Slovākiju – diezgan spēcīga komanda, normālas attiecības, neesam viens no otra arī tik tālu: vienu gadu viņi brauc pie mums, tad mēs pie viņiem. Tagad slovākiem ir jauns treneris – Jans Filcs, un viņš piekrita braukt pie mums. Tikai ar slovākiem varbūt vajadzēja spēlēt pāris dienu vēlāk, bet grafiks bija tāds, ka neko daudz mainīt nebija iespējams."

...par Piņķiem un treniņiem

"Negribu neko sliktu teikt par Sporta akadēmijas halli, bet tur tomēr viss ir diezgan saspiesti. Tad jau jāatceras Sporta pils, kad ar Kurtu Lindstremu likām grīdas un taisījām apgaismojumu. Vietai, kur izlasei ilgstoši jāstrādā, tomēr jābūt patīkamai. Lai ir, kur nolikt galdu ar augļiem, tēju, kafiju, kādu cepumu. Piņķos pa dienu ir tukšums, garš gaitenis, kur var iesildīties, atlētisma zāle. Vienīgais, kas akadēmijā bija labāks, tas ir skrejceļš, bet Piņķos toties ir meža takas. Bet tas ir tikai aprīlis, un varbūt iet ārā nemaz tik labi nav. Jāņem vērā arī tas, ka Piņķos ikdienā trenējas puse komandas, viņi tur ir pieraduši, ir divas labas ģērbtuves, žāvētavas, treneru istaba, atlētisma zāle; "Dinamo" tur bija 15 velotrenažieri, mums ir pirts, veļas mazgātava."

"Ir jau labi bāzē, it sevišķi, ja divi treniņi dienā un izlasei ir šis trieciencikls. Tādos brīžos bāze ir labi, bet tagad mums trieciencikls iznāk starp 4. un 10. aprīli, un mēs plānojam, ka spēļu dienās dzīvosim viesnīcā "Alberts". Es pat vēl nevaru pateikt, vai viesnīcā nakšņosim pirms pirmās spēles vai ievāksimies tikai pēc rīta iesildīšanās spēles dienā – pusdienas, sapulce konferenču zāle, atpūta, spēle, atpakaļ, otrā dienā tas pats, bet pēc spēles visi brauc uz mājām. Dažam jau bāzē patīk, jo ticis prom no visādām ģimenes problēmām, ēd tikai un trenējas, bet citam atkal jaskrien mājās, cits bēguļo, un rodas tikai liekas problēmas..."

Kandidāti

Vārtsargi: Edgars Masaļskis ("Die Fuchse”, Disburga, Vācija), Ervīns Muštukovs (Rīgas “Dinamo”), Sergejs Naumovs (Rīgas “Dinamo”), Mārtiņš Raitums ("ASK/Ogre") un Dmitrijs Žabotinskis (“Liepājas Metalurgs”).

Aizsargi: Jānis Andersons (“Ocelari”, Triņeca, Čehija), Oskars Bārtulis (“Phantoms”, Filadelfija, ASV), Guntis Galviņš (Rīgas “Dinamo”), Oskars Cibuļskis (“Red Bulls”, Zalcburga, Austrija), Aleksandrs Jerofejevs (“Ņeftehimik”, Ņižņekamenska, Krievija), Artūrs Kulda (“Wolwes, Čikāga, ASV), Rodrigo Laviņš (Rīgas “Dinamo”), Georgijs Pujacs (Rīgas “Dinamo”), Jēkabs Rēdlihs (“Lasselberher”, Pilzene, Čehija), Krišjānis Rēdlihs (Rīgas “Dinamo”), Arvīds Reķis (“Grizzly Adams”, Volfsburga, Vācija), Agris Saviels (“Metallurg”, Žlobina, Baltkrievija), Kārlis Skrastiņš (“Panthers”, Florida ASV), Oļegs Sorokins (Rīgas “Dinamo”), Kristaps Sotnieks (Rīgas “Dinamo”).

Uzbrucēji: Ģirts Ankipāns (Rīgas “Dinamo”), Armands Bērziņš (Rīgas “Dinamo”), Viktors Bļinovs (“Metallurg”, Žlobina, Baltkrievija), Roberts Bukarts (“Kriļja sovetov”, Maskava, Krievija), Mārtiņš Cipulis (Rīgas “Dinamo”), Aigars Cipruss (Rīgas “Dinamo”), Ronalds Cinks (“Rīga 2000”), Lauris Dārziņš (Rīgas “Dinamo”), Kaspars Daugaviņš (“St. Michaels's Majors”, Misisoga, Kanāda), Guntis Džeriņš (“MHC”, Martina, Slovākija), Raitis Ivanāns (“Kings”, Losandželosa, ASV), Mārtiņš Karsums (“Lighting”, Tampabeja, ASV), Aleksandrs Macijevskis (“Soendejyske”, Vojensa, Dānija), Gints Meija (“Rīga 2000”), Aleksandrs Ņiživijs (Rīgas “Dinamo”), Sergejs Pečura (“Rīga 2000”), Miķelis Rēdlihs (Rīgas “Dinamo”), Jānis Sprukts (“Americans”, Ročestra, ASV), Jānis Straupe (“Rīga 2000”), Aleksejs Širokovs (Rīgas “Dinamo”), Herberts Vasiļjevs (“Pinguine”, Krēfelde, Vācija), Elviss Želubovskis (“Metallurg”, Žlobina, Baltkrievija).

Pilna intervija ar Māri Baldonieku šodienas "Sporta Avīzē".


, 2009-03-24 15:36, pirms 15 gadiem
Nu tad veči sarauj
, 2009-03-24 15:37, pirms 15 gadiem
turās!
, 2009-03-24 15:37, pirms 15 gadiem
jābūt 8, es ceru.
, 2009-03-24 15:38, pirms 15 gadiem
sports ir neprognozejams
, 2009-03-24 15:39, pirms 15 gadiem
Lai veicas, ceram uz Floridas zaudējumiem
, 2009-03-24 15:40, pirms 15 gadiem
super sastaavs, ja visi no Amērikas tiek, tad ir ideāli.
, 2009-03-24 15:40, pirms 15 gadiem
Kanditati labi .......
, 2009-03-24 15:41, pirms 15 gadiem
hmm and kur brahmanis?
, 2009-03-24 15:42, pirms 15 gadiem
Labs raksts. Tad jau labāk Stiģi nevis Žabotinski pie vārtusargu kandidātiem, kautgan Stiģis par jaunu vēl. Uz papīra izskatās pat ļoti cerīgi un šogad jābūt TOP 8, kautgan katru gadu uz to ceram. Izskatās, ka neviens nav piemirsts...
p.s Kerču atpakaļ uz izlasi!!!
, 2009-03-24 15:42, pirms 15 gadiem
denkor rakstīja: hmm and kur brahmanis?
viņš komentētāju sarakstos pēc vakardienas komentāriem.
, 2009-03-24 15:43, pirms 15 gadiem
24 aprīlī tikai sākas PČ, tad jau var paspēt mūsu amerikāņi, vienīgi varētu būt problēmas ar saspēli, bet var jau atstāt karsuma un sprukta maiņu un K. Skrastiņš jau īpašu saspēli nevajag.
, 2009-03-24 15:43, pirms 15 gadiem
denkor rakstīja: hmm and kur brahmanis?
Ciinaas ar 42 gadiigo Kerchu
Slēpts komentārs: Banzai
, 2009-03-24 15:44, pirms 15 gadiem
ti videl kak stigi stoit? s ego vihodami iz vorot ego luboj igrok luboj sbornoj pasom v storonu uberet kak loha.
, 2009-03-24 15:47, pirms 15 gadiem
Labs sastāvs!

Edijs arī varētu būt starp kandidātiem. Saulieti ar gribētu redzēt... bet nu..
, 2009-03-24 15:47, pirms 15 gadiem
Banzai rakstīja: Baigi jau gribētos NHL večus redzēt izlasē -Spruktu, Ivanānu, Skrastiņu un Karsumu. viņu visu klubi cinas par ply off, bet visi var netikt un tad varētu mēģinat uz izlasi dabūt.
Ko tu gļuko par playoff cīnas tikai pantēras
, 2009-03-24 15:54, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ja šis ir oficiālais saraksts, tad kārtējo reizi pārliecinos,ka Znaroks ir idiots kvadrātā!
Veiksmīgu izgāšanos viņam PČ!
Taadi skarbi vaardi tikai taapeec vien, ka Brahmanis nav iekljauts kandidaatos?
, 2009-03-24 15:54, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ja šis ir oficiālais saraksts, tad kārtējo reizi pārliecinos,ka Znaroks ir idiots kvadrātā!
Veiksmīgu izgāšanos viņam PČ!
Kas ir ar tevi? Kurš vēl savai valstij izgāsties!? Tu laikam galvu durvīs iespiedis esi!!!
, 2009-03-24 15:56, pirms 15 gadiem
Lai izdodas!

tikai gribētos zināt, cik no izlases kandidātiem zina, ka viņi ir izlases kandidāti
Slēpts komentārs: Rastijs
Slēpts komentārs: Ivars77
, 2009-03-24 15:57, pirms 15 gadiem
Nav arī Atvara starp kandidātiem. Lai gan, ņemot vērā, ka starp aizsargiem-kandidātiem ir kādi 12-13 stabili pretendenti uz PČ, Tribuncovu visticamāk mēs nemaz neatcerēsimies.
, 2009-03-24 15:58, pirms 15 gadiem
eske rakstīja: Nav arī Atvara starp kandidātiem. Lai gan, ņemot vērā, ka starp aizsargiem-kandidātiem ir kādi 12-13 stabili pretendenti uz PČ, Tribuncovu visticamāk mēs nemaz neatcerēsimies.
Atvara nav, jo viņam ar Značoku kašķis sanācis, tāpat kā Saulietim...
, 2009-03-24 15:58, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ja šis ir oficiālais saraksts, tad kārtējo reizi pārliecinos,ka Znaroks ir idiots kvadrātā!
Veiksmīgu izgāšanos viņam PČ!
atļaušos tev uzjautāt, kāda vaina ir ar oficiālo sarakstu?
Slēpts komentārs: Vidziņš
, 2009-03-24 15:59, pirms 15 gadiem
o, drīz jau izlases spēles. super!
, 2009-03-24 15:59, pirms 15 gadiem
Ivars77 rakstīja: Ja šis ir oficiālais saraksts, tad kārtējo reizi pārliecinos,ka Znaroks ir idiots kvadrātā!
Veiksmīgu izgāšanos viņam PČ!
nu jaa, taga bez brahmana mees izgaaziisimies....
, 2009-03-24 15:59, pirms 15 gadiem
krištianu rakstīja: Nepiekrītu par Laviņu un Sorokinu, pilnīgi izslēgts, par Ciprusu gan varētu jau domāt, tomēr nav viņš vairs tas , kas bija..
Kerčs arī vairs nav tas, kas bija agrāk. Tieši tāpēc viņš netiek kandidātos.
, 2009-03-24 16:00, pirms 15 gadiem
Mums gan tāda Hokeja lielvalst, ka no vietējiem klubiem, kas tagad tiekas finālā) paņem tikai vartsargus, par kuriem ir skaidrs vismaz uz 85% ka izlasē viņi netiks. Nu okej galvenais ka izlasē iz RD un R2T spēlētāji.
Izvēlēs pareizīgumu vislabāk varēs redzēt Šveices ledus arēnās....
, 2009-03-24 16:01, pirms 15 gadiem
Vidziņš rakstīja: Saraksts ir garš,bet daudz lieku uzvārdu,kā vietā varētu būt labāki.Vienreiz taču vajag pateikt paldies un visu gaišu Laviņam,Sorokinam,Ciprusam...
Nepiekrītu par Laviņu un Sorokinu, pilnīgi izslēgts, par Ciprusu gan varētu jau domāt, tomēr nav viņš vairs tas , kas bija..
, 2009-03-24 16:02, pirms 15 gadiem
Abrags rakstīja: Taadi skarbi vaardi tikai taapeec vien, ka Brahmanis nav iekljauts kandidaatos?
Nē,tikai tāpēc,ka netiek ievērots sportiskais princips-brauc tiešām labākie!
Šeit neiet runa tikai par Brahmani vai Saulieti!
Pārliecini mani, ka Sorokins ir labāks par Feldmani, Bukarts ir labāks par Ozolu, Cipruss (kas arī bija teicis čau izlasei) ir labāks par Kerču!
, 2009-03-24 16:02, pirms 15 gadiem
denkor rakstīja: hmm and kur brahmanis?
Tur kur viņam jābūt - Liepājā!!!
Nu šitā izrunāties intervijā pēc 2.perioda nav diezcik gudri. Pretinieki ir jāciena. Varbūt spēlē viņš puslīdz normāli un varbūt pat ir labākais Liepājā, bet ir jāzina kur, ko un kā runāt. Lai izdzenno sevis puišeļa gājienus un nobriest par vīrieti, tad varbūt arī izlase paspīdēs.
, 2009-03-24 16:02, pirms 15 gadiem
Tik plasha izvele ar tik labiem kludiem sen nav bijusi, prieks, ka Cipruss atkal kandidaatos
, 2009-03-24 16:02, pirms 15 gadiem
Ko dara tāds piemirsts vārtu sargs - Artūrs Dzels? Laiku atpakaļ labi sevi pieteica jauno izlasē, jo ar Artūru vārtos mums jau ir laba pieredze.
, 2009-03-24 16:03, pirms 15 gadiem
krištianu rakstīja: Kas ir ar tevi? Kurš vēl savai valstij izgāsties!? Tu laikam galvu durvīs iespiedis esi!!!
Labi, atvainojos par novēlējumu izlasei izgāsties! Tā bija pirmā reakcija iepazīstoties ar spēlētāju sarakstu!
Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
1

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Foto: North Bay Battalion
24

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.