Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Māris Noviks

IIHF viceprezidents Kummola: "Pasaules čempionātu nedrīkst rīkot Minskā"

IIHF viceprezidents Kummola: "Pasaules čempionātu nedrīkst rīkot Minskā"
Kalervo Kummola 2011. gada 16. maijā Helsinkos pēc Somijas uzvaras pasaules čempionātā. Foto: Scanpix

Starptautiskās ledus hokeja federācijas (IIHF) viceprezidents Kalervo Kummola sestdien, 21. novembrī, veica ierakstu tviterī, norādot, ka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā nebūtu jānotiek 2021. gada pasaules čempionātam.

“Mana pozīcija Baltkrievijas cilvēktiesību jautājumos dažiem joprojām nešķiet skaidra, lai gan esmu to paudis desmit reizes. Nedomāju, ka pasaules čempionātam būtu jānotiek Minskā un ticu, ka tā arī būs,” rakstīja Kummola.

“The hockey news” apskatnieks Raiens Kenedijs 19. novembrī tviterī paziņoja, ka IIHF pārcels Minskas grupu uz Krievijas galvaspilsētu Maskavu. Krievijas hokeja federācija nākamajā dienā informēja, ka nav saņēmusi šādu piedāvājumu.

Eiropas valstu olimpisko komiteju asociācijas (EOC) vadītājs un Dānijas Olimpiskās komitejas (Danmarks Olympiske komite) prezidents Nilss Nīgārds apsveicis IIHF centienus domāt par pasaules čempionāta pārcelšanu no Baltkrievijas uz citu valsti.

Nīgards gan nedomā, ka Minskas grupas rīkošana Maskavā būtu labākā izvēle. “Jāsagaida Starptautiskās arbitrāžas tiesas (CAS) galīgais lēmums Krievijas dopinga lietā, kuram jābūt publicētam līdz 2020. gada beigām.”

Pasaules čempionāta norise paredzēta 2021. gada 21. maijā-6. jūnijā. Galīgais lēmums par rīkotājiem jāpieņem, vēlākais, līdz janvāra beigām.

Izmantotie resursi:
https://fhr.ru/news/item/73376/
https://www.dr.dk/sporten/ishockey/...


, 2020-11-21 16:02, pirms 3 gadiem
Minska pati sevi noraka, Maskavu noraks CAS un Latvija varēs rīkot viena pati 2021.gada čempi!
, 2020-11-21 16:38, pirms 3 gadiem
baskovs noraka pilnībā. Nav skaidrs kāpēc fēzels aizbrauca uz moskvu- tur var rīkot tikai Eiropas čempi, ja USA un CAN izdomā nepiedal;ities...
, 2020-11-21 16:49, pirms 3 gadiem
Klausos Līvu Zelta sirdi un uzskatu somam zelta vārdi.
, 2020-11-21 21:19, pirms 3 gadiem
coffijs rakstīja: Klausos Līvu Zelta sirdi un uzskatu somam zelta vārdi.
Laba gaume.Šodien klausījos Līvu "Zābaku dziesmu".
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.
Teodors Bļugers. Foto: AFP/Scanpix
3

Bļugeram otrā spēle pret Nešvilu, "Canucks" pamatvārtsargs izkrīt no ierindas

Nacionālas hokeja līgas (NHL) izslēgšanas spēļu turnīrā šonakt otrās spēles aizvadīs Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas. Piecos no rīta savu pārsvaru pār Nešvilas "Predators" lūkos palielināt Teodors Bļugers un Vankūveras "Canucks". Savukārt divas ar pusi stundas agrāk sāksies Floridas komandu derbija otrā cīņa.
Foto: LHF
10

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.