Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?

Nauda Eiropas hokejā. Cik brangs ir KHL klubu solītais kumoss?
Miks Indrašis. Foto: Rīgas "Dinamo"

Laikā, kad Krievija izvērš asiņainu un naidpilnu agresiju Ukrainā, Latvijas izlases hokejisti liek parakstus uz līgumiem ar Krievijas klubiem. Kā viņi nonāk līdz šādu lēmumu pieņemšanai? Visi kā viens saprot, kas šobrīd notiek Ukrainā, un ka tas, ko dara krievi, ir ,maigi izsakoties, zvērības, taču visam ir sava cena, arī lēmumiem doties strādāt uz Krieviju. Papētot nedaudz dziļāk, secinām, ka Krievijā solītā nauda, salīdzinājumā ar to, ko spēj maksāt Eiropas vadošajās līgās, tiešām ir kosmiska.

Mūsu laika aktīvā hokeja paaudze Krievijas naudu pēdējos gados savos banku kontos saņēmusi regulāri. Veiksmīgākie un meistarīgākie paguvuši uzspēlēt Krievijas klubos, bet vairums šo naudu (gan nesalīdzināmi mazāku kā Krievijā) pelnījuši tepat mājās, spēlējot Rīgas “Dinamo”. Pēc galvaspilsētas kluba izbeigšanās Latvijas hokejisti Eiropā nav pati pieprasītākā prece, vismaz par tādu naudu, kāda iepriekš saņemta KHL klubos. Nevēlēšanās nolaist savu cenu un konkurence ar citu valstu spēlētājiem, kuri arī iepriekš spēlēja Krievijā (aizvadītajā sezonā vismaz vienu spēli KHL nospēlēja vairāk kā 300 ārzemnieki, šobrīd līgumi ar šīs līgas klubiem ir ap 40 citu valstu spēlētājiem), bet nu to nedarīs, novedusi pie tā, ka daudzi mūsējie joprojām ir bez līgumiem. Eiropas hokeja tirgu sākotnēji krietni pamainīja Covid-19 vīruss, bet pēcāk vēl vairāk Krievijas iebrukums Ukrainā.

Par kādām naudas summām latvieši gatavi braukt maizē uz Krieviju un kādi ir Eiropas valstu klubu piedāvātie nosacījumi? Miks Indrašis, lai gan pats to noliedz, līgumu ar Maskavas “Spartak” esot noslēdzis jau maija sākumā. Tā kopējā vērtība esot ap 500 tūkstošiem ASV dolāru. Papildus vēl būtu bonusi, kas KHL ir ļoti dāsni. Līdz šim vienīgais klubs līgā, kas spēlētājus neprēmēja, bija Rīgas “Dinamo”. Viens piemērs par komandas bonusiem – par izcīnītu punktu turnīra tabulā katrs spēlētājs Krievijas vadošajos klubos saņem 1000 EUR, divi punkti (uzvara papildlaikā vai pēcspēles metienos) – 2000 EUR, uzvaras, kas komandai dod trīs punktus, – 3000 EUR.

Jānim Kalniņam pietuvināta cilvēka pausta informācija liecina, ka vārtsarga parakstītajā līguma kopējā summa esot ap 600 tūkstošiem ASV dolāru. Tam klāt vēl dažādi bonusi, kas vārtsargu gadījumā lielākoties ir sausās spēles, ielaisto vārtu skaits, komandas bonusi par uzvarām, iekļūšanu izslēgšanas spēlēs, kā arī katras kārtas pārvarēšanu tur. Lieki piebilst, ka Kalniņa gadījumā šis ir pārliecinoši treknākais līgums viņa karjerā. Jaunajā sezonā Krievijā solītais ir vismaz četras reizes vairāk nekā iepriekš Helsinku “Jokerit” maksātais. Vēl lielāks lēciens būs Nikolajam Jelisejevam, kuram pēc dažādu avotu informācijas Vladivostokā sola ap 300 tūkstošiem ASV dolāru brangu kumosu.

Ko šie paši spēlētāji varētu nopelnīt citviet Eiropā un kāds kopumā šobrīd ir hokeja tirgus Eiropā, vaicājām vairākiem hokeja aģentiem, latviešu spēlētājiem un treneriem. Visi kā viens saprotamu iemeslu dēļ vēlējās palikt anonīmi, tāpēc arī tālākais atstāstījuma formā, taču kopējā bilde kļūs diezgan skaidra.

Kā kļuvis zināms portālam Sportacentrs.com, tad Jāņa Kalniņa gadījumā nopietnu piedāvājumu no citām komandām neesot bijis vispār. Jā, jā… Nulle intereses, ja domājam par tādiem piedāvājumiem, kurus būtu vērts kaut izskatīt. Mikam Indrašim tikmēr citi varianti bijuši, taču uz Maskavas piedāvājuma fona pavisam pieticīgi. Runā, ka līgums, kuru Miks tagad pats atzīst, Vācijā ir 100 tūkstošus vērts. Vācijas čempionātā maksātspējīgas ir trīs četras vadošās komandas, pārējo iespējas ir krietni pieticīgākas. Līgā ir ļoti daudz ārzemnieku, kuri gatavi spēlēt arī par 50 vai 60 tūkstošiem sezonā, taču atsevišķi vadošie pelna robežās no 200 līdz 250 tūkstošiem eiro. Vācijas klubos cieņā ir kanādieši un amerikāņi, kuriem nav izdevies izcīnīti vietu NHL vai palikt AHL. Tirgu krietni pamainījuši arī somu hokejisti, kuri citviet Eiropā gatavi spēlēt par salīdzinoši niecīgu naudu.

Daudz no mūsu izlases vīriem agrāk izvēlējušies Čehijas Ekstralīgas klubu piedāvājumus, taču arī tur pie lieliem līgumiem tikt šobrīd ir ļoti sarežģīti. Ārzemnieka algas Čehijā šobrīd svārstās no 70 līdz 300 tūkstošiem eiro sezonā, bet Latvijas izlases spēlētājiem (ar solīdu spēlētāja CV) labs guvums varētu būt līdz 80 - 100 tūkstošiem eiro sezonā. Vairāki Sportacentrs.com aptaujātie hokeja cilvēki atzīst, ka tāda nauda Čehijā ir jāņem! Te gan jārēķinās, ka no tevis – uzbrucēja - par šādu algu tiks sagaidīti 40 rezultativitātes punkti sezonā. Čehijā līdzīgi kā Vācijā vadošās trīs četras komandas gatavas maksāt vairāk, pārējām maki ir krietni plānāki.

Otra naudīgākā līga aiz KHL ir Šveices čempionāts, kurā spēlētājiem tiek nodrošināti gan labi finansiālie nosacījumi, gan lieliski sadzīves apstākļi. Gan aģenti, gan spēlētāji neslēpj, ka Šveices klubi lielākoties skatās uz spēlētājiem, kuriem savulaik bijis Nacionālās hokeja līgas (NHL) pieraksti. Bieži priekšroka tiek dota kanādiešiem, kuri te ierodas nospēlēt savus pēdējos karjeras gadus. Domājot par Kalniņa iespējamo nonākšanu Šveicē, Sportacentrs.com uzrunātais aģents pauž, ka ārzemju vārtsargs Šveicē būs gandrīz neticama parādība. Jā, Elvis Merzļikins un Ivars Punnenovs tur spēlējuši (otrais spēlēs arī nākamsezon), taču viņi jau principā ir savējo statusā. Vēl viens interesants fakts par Šveici – tā ir īpaša ar to, ka vietējie tur vienmēr saņems vairāk nekā ārzemnieki. Jā, ir reti izņēmumi, taču viņi savējos šādā veidā aizsargā. Lai gan pēc ranga otra naudīgākā, Šveices līga tomēr ne tuvu nav KHL finansiālais kalibrs. Viena un tā paša spēlētāja alga salīdzinājumā ar Krieviju būs divas reizes mazāka.

Somijas čempionātā ir atsevišķi ārzemnieki, kuri nopelna nedaudz virs 200 tūkstošiem eiro desmit mēnešos, taču tādi ir uz vienas rokas pirkstiem saskaitāmi. Ļoti labi spēlētāji Somijā pelna ap 100 tūkstošiem eiro sezonā, lēš kāds Sportacentrs.com uzrunāts spēlētājs. Līdzīgi finansiālie nosacījumi spēlētājiem tiek piedāvāti Zviedrijā, kas arī nav līga, kur spēlētājs pelnīs lielo naudu, turklāt te jārēķinās ar ievērojamiem nodokļiem.

Citās līgās piedāvātais atalgojums ir vēl pieticīgāks. Piemēram, Dānijas klubs Odenses “Bulldogs”, kurā spēlēs arī mūsu Gunārs Skvorcovs, pirms neilga laika meklējis pirmās maiņas aizsargu, kuram solīts liels spēles laiks, taču 35 tūkstoši eiro sezonā klubam bijis nepaceļams cipars. Atalgojums 30 – 40 tūkstoši eiro apmērā Dānijā ir jāņem.

Rumānijā, kas ir krietni eksotiskāka par augstāk minētajām līgām, spēlētājiem ar KHL ierakstu CV tiek piedāvāti pieci tūkstoši eiro mēnesī, nodrošināta ēdināšana trīs reizes dienā un dzīve viesnīcā. Līgums gan tiek slēgts vien uz astoņiem mēnešiem.

Jāsaprot, ka jūlija otrajā pusē visās vadošajās Eiropas līgās komandu sastāvi jau gandrīz nokomplektēti, ir kāda atsevišķas “spraugas”, kuras klubi vēl atstājuši, taču nākamā iespēja eiropiešiem kaut kur “ielēkt” ir rudens izlašu pauze. Daudzas komandas šobrīd vēl gaida NHL klubu lēmumus. Eiropā vēl ieplūdīs aizokeāna pārstāvji, kuri līdz pēdējām cerējuši tikt pie palikšanas vadošajā pasaules hokeja līgā. Arī ar viņiem būs jākonkurē. Tas, uz ko šobrīd spiež spēlētāju aģenti, ir bonusu sistēmas. Ir klubi Eiropā, kur par uzvaru spēlētājs var dabūt 400 EUR, ir klubi, kur var izspiest pat 800. Nekad nebūs tā, ka visiem spēlētājiem prēmijas būs vienādas. Viss atkarīgs no aģenta mākas un izveicīguma sarunāt un vienoties ar klubu.

Ar ko riskē spēlētājs, parakstot līgumu Krievijā? Pirmais un galvenais – zaudēt cieņu draugu, radu, sporta draugu acīs, tāpat iespēju spēlēt izlasē. Nestabilā situācija Krievijā liek aizdomāties arī par to, ka solīts makā var neiekrist. Tāpat fakts uz ko pavisam nesen norādīja arī LHF prezidents Aigars Kalvītis: "Es ļoti ceru, ka spēlētāji apzinās, kas viņus sagaida gadījumos, ja viņi piekrīt spēlēšanai Krievijā. Viņi tiks izmantoti pēc pilnas programmas, ar viņiem tiks manipulēts..."

Par nopelnītās naudas konvertēšanu no Krievijas rubļiem uz spēlētājiem ērtu valūtu klubi ir padomājuši, tāpat kā par nopelnītā nonākšanu spēlētāju norādītajos banku kontos. Visi KHL līgumi ir Krievijas rubļos, taču par valūtas svārstībām nav jāsatraucas – līguma summa piesaistīta konkrētā līguma parakstīšanas dienas (datuma) rubļa vērtībai, stāsta kāds hokeja cilvēks. Krievijas kumoss tiešām ir trekns. Tā apmērus gan var mazināt vēl viens fakts, ko pierādīt ir gandrīz neiespējami. Var būt, ka šie nav tie gadījumi, taču nereti dzirdēts, ka Krievijas klubu vadītāji ir diezgan drosmīgi, aģentiem un spēlētājiem jau savlaicīgi pieprasot zināmu daļu tā sauktā “otkata”. Kuluāros izskan runas, ka dažbrīd tie ir pat 30 procenti no spēlētāja nopelnītā… Viela pārdomām arī te. Kāpēc Krievijas hokeja klubu dāsnums ir tik liels? Finansiālās iespējas lielākajai daļai klubu saglabājušas iepriekšējās apjomā, turklāt valsts vadonis ar šī projekta palīdzību cenšas apliecināt arī savu varenību. Iespējas ārzemniekiem maksāt vairāk arī augušas, jo to skaits, kuri gatavi doties spēlēt uz Krieviju, kļuvis nesalīdzināmi mazāks.

Bez noteiktas darbavietas nākamajai sezonai šobrīd ir sekojoši Latvijas izlases (2022. gada PČ sastāvs) hokejisti: Kristaps Sotnieks, Jānis Jaks (abi aizsargi), Rihards Bukarts, Mārtiņš Dzierkals un Renārs Krastenbergs (visi izbrucēji). Vēl daži, kuri uz pasaules čempionātu neaizbrauca, bet aizvadītajā sezonā spēlēja Rīgas “Dinamo” kreklos un varētu saņemt piedāvājumus spēlēt KHL, ir pieredzējušie Lauris Dārziņš un Mārtiņš Karsums. Jau vēstījām, ka sarunas par spēlēšanu KHL bijušas ar izlases ilggadējo kapteini Kasparu Daugaviņu, taču viņš tās nogriezis jau saknē.


Slēpts komentārs: Robis87
Slēpts komentārs: pernambucan0
, 2022-07-18 14:30, pirms 2 gadiem
pernambucan0 rakstīja: Ja zviedri, ziemeļamerikāņi un pat japāņi brauc pēc kumosa pīpēdami, kāpēc gan letiņi to nevarētu darīt. Nav čaļu vaina, ka Kurbadā un Prizmā nemaksā ap iespējams, kā runā 700 000€
Nebrīnos ka Kalniņš, Jelisejevs parakstija līgumus, jo laikam latvieši tiešām ir stulba tauta, vai veljoprojam tev smadzenēs nedalec ka no KHL viņi NEKO NEDABŪS? NAV TĀDAS NAUDAS TIEM KLUBIEM, viņi ir paņemti ka reklāma savām vajadzībam. Pēc pāris mēnešiem atlaidis un neko nesamaksās tu klaun!
Slēpts komentārs: Robis87
Slēpts komentārs: Robis87
, 2022-07-18 14:45, pirms 2 gadiem
Robis87 rakstīja: Vari minēt piemēru, ko viņi uzmeta, priekškam klubiem riskēt ar savu reputāciju uzmetot spēlētājus, vēlāk uz turieni pilnīgi noteikti neviens negribēs braukt, krieviem nauda bija,, ir un būs
Paskaties exi, masaļskis veljoprojam nav dabujis naudu no Ladas vai Yugras, tiesa viņi arī izlidoja uz VHL no KHL, bet tāpat.
Tāpat katru sezonu virkne spēlētāju nesaņem algas, sākas kavēšanās un neizmaksāšana, KHL tā ir ierasta prakse, tam pašam Rīgas Dinamo tas bija, ir ļoti daudz spēlētāji kuri palikuši bez piķa, citi vienkārši noklusē, vai atklāj savas valsts mēroga sporta šovos!

KHL "Admiral" parādu dēļ diskvalificē kluba amatpersonas

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs "Sibir" saviem darbiniekiem algās ir parādā aptuveni 8,3 miljonus Krievijas rubļu (166 tūkstoši eiro)

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubam Jekaterinburgas "Avtomobilist" parādu dēļ lauzts līgums par mājas arēnas īri

2016. gada 14. dec. — “Desmit klubiem ir parādi, bet septiņas komandas no tām ar šādām problēmām saskaras atkārtoti,”

un tādus rakstus var atrast vel un vēl
, 2022-07-18 14:46, pirms 2 gadiem
Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubs Maskavas apgabala "Vityaz" ir parādā saviem spēlētājiem par trīs mēnešiem, atklāja "Sport-Express"
, 2022-07-18 14:46, pirms 2 gadiem
Laiks visu saliks pa plauktiņiem
Uzmetīs krievi, neuzmetīs
Atcerēsies sabiedrība vai neatcerēsies
Zaudēs ģimenes, nezaudēs
Atļaus spēlēt izlasē vai neļaus
Dabūs transfēru no pederācijas vai nedabūs
Vispār aizbrauks uz rašku vai neaizbrauks
To visu redzēsim drīzi vien
, 2022-07-18 14:47, pirms 2 gadiem
Robis87 rakstīja: Vari minēt piemēru, ko viņi uzmeta, priekškam klubiem riskēt ar savu reputāciju uzmetot spēlētājus, vēlāk uz turieni pilnīgi noteikti neviens negribēs braukt, krieviem nauda bija,, ir un būs
Tev met faktus priekšā, bet tu laikam būtu tāds pats kā Kalniņš, aizmauktu parakstītu līgumu, poh ka khl apakšgala komandas visulaiku parādos mauc
Slēpts komentārs: Robis87
, 2022-07-18 14:57, pirms 2 gadiem
Skaidrs, ka visur citur pasaulē hokejs ir bizness, kamēr krievijā propagandas mašinērija, kas pieder oligarhiem, kas caur klubiem atmazgā līdzekļus, līdz ar to utainie var maksāt tādus ciparus, kas reāli neiet kopā ar komandas ieņēmumiem. Tiem, kas nespēj tikt pasaules labākajā līgā, kas ir NHL, okupantu līga ir laba iespēja nopelnīt naudu, tikai jāaizver acis uz to, kurā valstī spēlē.
, 2022-07-18 15:15, pirms 2 gadiem
KHL ļoti centušies piesaistīt ārzemniekus, pat rubla kursu fiksē līguma parakstīšanas brīdī. Šķita jau, ka ar šo arī spekulēs. Nauda ļoti motivē, bet šeit tomēr jāatceras par vērtībām, kā jau arī Irbe pauda intervijā

https://sportacentrs.com/hokejs/lat...
, 2022-07-18 16:19, pirms 2 gadiem
Krieviem sports vienmēr ir bijis un būs kā iespēja visiem parādīt mums viss ok, un viss notiek augstā līmenī..
Cilvēki kas un kā to paveic, panāk rezultatus neinteresē nevienu, galvenais rezultāts.
Interesanti, resursu piegāde, jeb tā teikt ekipējums, nījas u.t.t, ja visi bloķē piegādes, ar ko ta spēlēs?
Vai Ķīna visu ražo un visu piegādas?
, 2022-07-18 17:00, pirms 2 gadiem
Šī ir asiņaina nauda. To der atcerēties mūsu naudaskārajiem pseido sportistiem. Cieņu cilvēku acīs pazaudēt ir viegli, un šāda nauda laimi nenesīs.
, 2022-07-18 17:01, pirms 2 gadiem
Es nebrauktu, būs kodoltrieciens Maskavai ...
, 2022-07-18 17:11, pirms 2 gadiem
Restartētājs rakstīja: Es nebrauktu, būs kodoltrieciens Maskavai ...
Tad jau uz tādu Admiral jābrauc, tālāk no maskavas nekā LV?
, 2022-07-18 18:36, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Nebrīnos ka Kalniņš, Jelisejevs parakstija līgumus, jo laikam latvieši tiešām ir stulba tauta, vai veljoprojam tev smadzenēs nedalec ka no KHL viņi NEKO NEDABŪS? NAV TĀDAS NAUDAS TIEM KLUBIEM, viņi ir paņemti ka reklāma savām vajadzībam. Pēc pāris mēnešiem atlaidis un neko nesamaksās tu klaun!
Neviens nekad nav uzmests mūsējie ir dabūjuši simtiem miljonu dolārus ar Dinamo sistēmu ieskaitot. 700 pakas ir kapeikas
, 2022-07-18 18:46, pirms 2 gadiem
Kādreiz pēc miljona muka pāri okeānam tagad pēc miljona mūk uz Rašu
, 2022-07-18 19:56, pirms 2 gadiem
hokejists77 rakstīja: Kādreiz pēc miljona muka pāri okeānam tagad pēc miljona mūk uz Rašu
pāri okeānam klāt nāk prestižs spēlēt labākajā līgā. KHL par sportisko prestižu šobrīd īpaši nevar runāt. Par spēlēšanu NHL tevi pozitīvi novērtē un respektē, par KHL - mēs jau redzam, kāda veida rezonanse sagaida katru, kurš tur spēlēs. Ļoti atšķirīgi "bonusi" katrā no līgām.
, 2022-07-18 20:32, pirms 2 gadiem
hokejists77 rakstīja: Neviens nekad nav uzmests mūsējie ir dabūjuši simtiem miljonu dolārus ar Dinamo sistēmu ieskaitot. 700 pakas ir kapeikas
Ko tu tirs? Nav uzmetis? Te jau augstāk uzrakstīja piemērus. Un tie ir tikai aisberga virsotne. Kavētas algas, ne līdz galam izmaksātas algas KHL ir standarts. Tas pats Bārtulis tieši tā savulaik nonāca no Admiral SY - jo Admiral bija pipec ar piķi. Laikā, kad Kulda mauca SY - SY bija problēmas ar algu izmaksu, tieši tāpat kā pērn. Somu hokejisti, kas neaizmuka uzreiz pēc kara tā arī pateica, ka algas nebija maksātas 2-3 mēnešus. Pat mīslis Savickis savulaik atzinās, ka algu izmaksa kavejas 2-3 mēnešus.
, 2022-07-18 20:33, pirms 2 gadiem
Robis87 rakstīja: Pilnīgi pajāt ko par mani kāds domātu, sportista karjera ir īsa, prioritāte ir mana ģimene, nevis ko par mani kāds latvietis padomās , kuram dod tikai iemeslu iekost 😊
Protams pirms tu brauc spēlēt kaut kur, tu izstaisi nelielu research par kluba vēsturi, nevis aklāja brauc spēlēt uz Sibīriju
Jā, Jelis ir uztaisījis great research aizbraucot uz klubu kas praktiski katru savu pastāvēšanas sezonu paliek parādā. Arī Amur ir palikuši parādos. Vienīgais Induļa gandrīz Spartak ir tādi, kas reti figurē tēmā "problēmas ar naudu"
, 2022-07-18 20:35, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ko tu tirs?
skatos petja joprojām diskutē ar vatņikiem
klau tu pats neesi kāds slēptais vatņiks , kas tos mēslus ceļ augšā un smirdina viņu tekstus?
visi šitie perņas, robji un hokejisti77 tak jau gadu desmitiem sevi pozicionē ar kremļa maukām.
to tik neredzīgais var neredzēt!
, 2022-07-18 20:36, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: pāri okeānam klāt nāk prestižs spēlēt labākajā līgā. KHL par sportisko prestižu šobrīd īpaši nevar runāt. Par spēlēšanu NHL tevi pozitīvi novērtē un respektē, par KHL - mēs jau redzam, kāda veida rezonanse sagaida katru, kurš tur spēlēs. Ļoti atšķirīgi "bonusi" katrā no līgām.
Es rakstu par tiem kas no cccp muka NHL un kļuva par nodevējiem kā Kalniņš
, 2022-07-18 20:39, pirms 2 gadiem
Godīgi sakot, haltūra no Celmiņa puses - lasot rakstu, rodas sajūta, ka KHL visi klubi pēc kārtas ir mega bagāti un nauda tur pa reni vien tek - vienalga, Maskava, Habarovska vai Čerepoveca...
, 2022-07-18 20:41, pirms 2 gadiem
hokejists77 rakstīja: Es rakstu par tiem kas no cccp muka NHL un kļuva par nodevējiem kā Kalniņš
salīdzināji pirkstu ar krānu
uz NHL muka labākie no labākajiem, uz KHL tagad 2. šķira, kas neko prātīgu citur aatraast nevar un ir gatavi paplēst kājas jebkuram, kas vairāk maksā.
, 2022-07-18 20:43, pirms 2 gadiem
Geralt of Rivia rakstīja: Ko tu tirs? Nav uzmetis? Te jau augstāk uzrakstīja piemērus. Un tie ir tikai aisberga virsotne. Kavētas algas, ne līdz galam izmaksātas algas KHL ir standarts. Tas pats Bārtulis tieši tā savulaik nonāca no Admiral SY - jo Admiral bija pipec ar piķi. Laikā, kad Kulda mauca SY - SY bija problēmas ar algu izmaksu, tieši tāpat kā pērn. Somu hokejisti, kas neaizmuka uzreiz pēc kara tā arī pateica, ka algas nebija maksātas 2-3 mēnešus. Pat mīslis Savickis savulaik atzinās, ka algu izmaksa kavejas 2-3 mēnešus.
Kartu gadu 15 miljonu dolārus gāzes Juris plus mūsu leģionāri kādus 5 miljonus dolārus gadā saņēma 20 miljoni gadā pareizini ar 14 gadiem
, 2022-07-18 21:05, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: pāri okeānam klāt nāk prestižs spēlēt labākajā līgā. KHL par sportisko prestižu šobrīd īpaši nevar runāt. Par spēlēšanu NHL tevi pozitīvi novērtē un respektē, par KHL - mēs jau redzam, kāda veida rezonanse sagaida katru, kurš tur spēlēs. Ļoti atšķirīgi "bonusi" katrā no līgām.
tas kremļa cirvis salīdzina sovjetu laiku Moģilniju un co , kas aizmuka uz NHL.
tagad tos salīdzināt ar Kalniņu un co ir nonsess.
bet nu turpiniet barot kremļa maukas
tādi mēsli jāmet ārā, bet ar viņiem vēl diskutē
apjāj kā pilnīgākos lohus. pat nekā nav skaidrs ko viņi dveš, un atbildes ir stulbas ko tu saki pretī!
, 2022-07-18 21:26, pirms 2 gadiem
zaipis rakstīja: tas kremļa cirvis salīdzina sovjetu laiku Moģilniju un co , kas aizmuka uz NHL.
tagad tos salīdzināt ar Kalniņu un co ir nonsess.
bet nu turpiniet barot kremļa maukas
tādi mēsli jāmet ārā, bet ar viņiem vēl diskutē
apjāj kā pilnīgākos lohus. pat nekā nav skaidrs ko viņi dveš, un atbildes ir stulbas ko tu saki pretī!


Un tad, kad Tu pats ar visādiem troļļiem diskusijās plēsies ar melnu muti, tad viss ir OK?
, 2022-07-18 21:28, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja:

Un tad, kad Tu pats ar visādiem troļļiem diskusijās plēsies ar melnu muti, tad viss ir OK?
tupais čurbans nav izdomāts kremļa trollis, bet reāls cilvēks. starp citu jau kādu nedēļu neesmu redzējis te smirdot. ka tik kāds franks ar beisboleni nav jebli iznesis.
p.s. tāpēc šito iebāz pakaļā. šaubos vai kāds zin reāli robjus, hokejistus un perņas dzīvē, kas oponē.
, 2022-07-18 22:42, pirms 2 gadiem
Baigais slinkums rakstīt, bet tomēr saņēmos kādu sīkumu uzrakstīt
Vēl pavisam nesen biju patiesi labi informēts par procesiem, algām utt khl, tagad tās saiknes nav, bet nedomāju, ka kas diži mainījies
Tātad - mans uzskats, ka nosauktie cipari pilnīgi nereāli
Kalniņš, kurš jokerītā pelnīja 150-200 Tk tagad pēc švakas sezonas 3x dārgāks ??? Vārtsargs sēdoša suņa augumā un bez krutiem ierakstiem CV ??? Un Amūrā, kuriem mazs budžets !!! Sorry, neticu. Bet ticu, ka citu piedāvājumu nebija. Mana prognoze (neapstiprināta) -ap 20 milj rubļu sezona, t.i max 250 k eiro
Indrašis - cik atceros Admiral bija 12 milj rubļu pagājušais līgums, neko jau dižu neizveica. Kāpēc lai tagad būtu pēkšņi 500 k ?…
Jaks vispār spēlēja par 6 miljoni, tas ir ap 80k eiro, viens no, ja ne pats mazākais leģionāra līgums KHL
Nu un , visbeidzot, Jeļisejevs. Ja viņam vladjikā iedos 150-200 k ,tas jau būs kosmoss ( bet reāli ). Kādi 300k????
Nav tur tādas pasakas
, 2022-07-18 22:45, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Godīgi sakot, haltūra no Celmiņa puses - lasot rakstu, rodas sajūta, ka KHL visi klubi pēc kārtas ir mega bagāti un nauda tur pa reni vien tek - vienalga, Maskava, Habarovska vai Čerepoveca...
+
Es jau savu viedokli izteicu
Cipari neatbilst, tas skaidrs
, 2022-07-18 22:53, pirms 2 gadiem
Abrags rakstīja: Godīgi sakot, haltūra no Celmiņa puses - lasot rakstu, rodas sajūta, ka KHL visi klubi pēc kārtas ir mega bagāti un nauda tur pa reni vien tek - vienalga, Maskava, Habarovska vai Čerepoveca...
Pie tam, kā Tu pareizi atzīmē , šobrīd Latvijas hokejistu līgumos figurē tikai ,tā teikt, trešā ešelona klubi - amūrs, admirālis, Soči utt. Un tur šiem nouneimiem neviens tādus zelta kalnus nevar iedot un nedos
Savulaik treknākie līgumi LV hokejistiem bija ar bagātajiem klubiem - atceramies Lariju, Miķeli, Janku Spruktu
, 2022-07-18 23:38, pirms 2 gadiem
beiziiters rakstīja: Pie tam, kā Tu pareizi atzīmē , šobrīd Latvijas hokejistu līgumos figurē tikai ,tā teikt, trešā ešelona klubi - amūrs, admirālis, Soči utt. Un tur šiem nouneimiem neviens tādus zelta kalnus nevar iedot un nedos
Savulaik treknākie līgumi LV hokejistiem bija ar bagātajiem klubiem - atceramies Lariju, Miķeli, Janku Spruktu
Ta jau šie atdevušies pa kapeikām
Kas tikai apstiprina ..aucìgo raksturu
, 2022-07-19 11:01, pirms 2 gadiem
Kāda tur nauda?
NHL nabadzīgākie spēlētāji saņem gandrīz tik pat daudz cik klaunu līgas bagātākie.
Piemēram Blugers, Girgensons saņem 2.2 miljonus sezonā, bet klaunu līgas lielākā alga ir 90 miljoni rubļu. Pēc toreizējā kursa - 2.3 miljoni EIRO.
, 2022-07-19 11:05, pirms 2 gadiem
beiziiters rakstīja: Baigais slinkums rakstīt, bet tomēr saņēmos kādu sīkumu uzrakstīt
Vēl pavisam nesen biju patiesi labi informēts par procesiem, algām utt khl, tagad tās saiknes nav, bet nedomāju, ka kas diži mainījies
Tātad - mans uzskats, ka nosauktie cipari pilnīgi nereāli
Kalniņš, kurš jokerītā pelnīja 150-200 Tk tagad pēc švakas sezonas 3x dārgāks ??? Vārtsargs sēdoša suņa augumā un bez krutiem ierakstiem CV ??? Un Amūrā, kuriem mazs budžets !!! Sorry, neticu. Bet ticu, ka citu piedāvājumu nebija. Mana prognoze (neapstiprināta) -ap 20 milj rubļu sezona, t.i max 250 k eiro
Indrašis - cik atceros Admiral bija 12 milj rubļu pagājušais līgums, neko jau dižu neizveica. Kāpēc lai tagad būtu pēkšņi 500 k ?…
Jaks vispār spēlēja par 6 miljoni, tas ir ap 80k eiro, viens no, ja ne pats mazākais leģionāra līgums KHL
Nu un , visbeidzot, Jeļisejevs. Ja viņam vladjikā iedos 150-200 k ,tas jau būs kosmoss ( bet reāli ). Kādi 300k????
Nav tur tādas pasakas
Kā sensenos laikos teica Repše - kā var nesolīt. Tā ir Krievija. Apsola tos 500 tūkstošus, bet neviens jau nesaka, ka maksās. Tas, ka Janka vai Koļa un viņu aģenti tam notic - nu tā jau ir viņu pašu vaina. Kad gāja runas par Induļa 700 pakām Spartakā, tad arī rēķināja, ka viņš būtu 2. vai 3. apmaksātākais latvietis - leģionārs KHL laikos. Ozo oficiāli bija ap miljonu, Dārzam arītās pašas 600-700 pakas. Vismaz tā stāv prātā. Tikai viņi spēlēja klubos, kuriem vismaz tolaik piķis nebija problēma, nebija sācies karš utt. Šobrīd, tā ir reāla faņķiku vicināšana. Monopola naudiņu pavicina.
Kristers Gudļevskis Vācijas līgas pirmajā finālspēlē. Foto: City-Press
3

Gudļevskis uzvar Vācijas fināla ievadā, Indrašim 0+2 "Allsvenskan" finālcīņā

Vācijas augstākajā un Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgās šoavakar sākās finālsērijas, panākumus gūstot latviešu pārstāvētajām komandām.
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Eduards Tralmaks (tuvplānā). Foto: Roman Mareš/Rytirikladno.cz
5

Tralmaks iemet pirmajā pārspēlē par palikšanu Čehijas Ekstralīgā

Savā pirmajā oficiālajā spēlē kopš 3. marta Eduarda Tralmaka un Mareka Mitena pārstāvētā Kladno "Rytíři" savā laukumā ar 4:1 pārspēja uzbrucēju Daniela Bērziņa un Patrika Zabusova komandu Vsetīnas "Robe".