Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Hokejs bez kontakta? Ontārio Hokeja līgai sezona visdrīzāk būs jāaizvada neierastos apstākļos

Hokejs bez kontakta? Ontārio Hokeja līgai sezona visdrīzāk būs jāaizvada neierastos apstākļos
2019. gada OHL čempione "Guelph Storm". Foto: The Canadian Press/PA Images/Scanpix

Ontārio Hokeja līga (OHL), viena no trim lielajām Kanādas junioru līgām, jauno sezonu cer uzsākt 1. decembrī, taču provinces vadība brīdina, ka pandēmijas apstākļos sportā būs maksimāli jāizvairās no fiziskas saskares starp spēlētājiem un ka izņēmums nebūs arī hokejs.

"Var diezgan droši teikt, ka Covid-19 rezultātā fizisks kontakts, ja vien tas ir neizbēgams, netiks atļauts. Tas radīs izaicinājumu tam, kā pielāgot spēles aizvadīšanu," žurnālistiem sacīja Ontārio Kultūras mantojuma, sporta, tūrisma un kultūras industriju ministre Liza Makleoda. Fiziskas saskares aizliegums attiekšoties arī uz hokeja spēka paņēmieniem.

Ontārio premjera Daga Forda vadītā valdība nolēmusi vēl četras nedēļas nepieņemt jaunus nozaru atsākšanas plānus, ieskaitot arī tādas sporta organizācijas kā Ontārio Hokeja līga. OHL savus jaunās sezonas plānus izziņoja jau augustā, cerot regulāro sezonu uzsākt 1. decembrī un to darīt skatītāju klātbūtnē. Līga pagaidām neizskata iespēju spēles aizvadīt burbuļos.

Līga vēlas aizvadīt 64 spēļu regulāro sezonu, kas ilgtu no 1. decembra līdz 29. aprīlim, bet izslēgšanas spēlēs iekļūtu 16 no 20 komandām. Memoriālais kauss, kurā piedalās labākās Kanādas junioru līgu – Rietumu hokeja līgas, Ontārio Hokeja līgas un Kvebekas Junioru hokeja līgas – komandas, pašlaik ir paredzēts jūnija otrajā pusē. OHL plānus uzsākt sezonu apgrūtina ne tikai iespējamās izmaiņas spēles noteikumos, bet arī tas, ka no 20 komandām trīs bāzējas ASV un vienībām būtu jāsaņem īpaša atļauja šķērsot ASV-Kanādas robežu, bet vēl divas komandas bāzējas provinces karstajos punktos, kuros pandēmijas atkārtots uzliesmojums ir īpaši liels.

Ontārio provinces nepilngadīgo spēlētāju līgas sacensības uzsākt plāno uzsākt jau šomēnes un spēles grasās aizvadīt bez spēka paņēmieniem, kautiņiem un iemetieniem.

Izmantotie resursi:
https://www.tsn.ca/ohl-s-return-won...


, 2020-10-08 15:17, pirms 4 gadiem
Tad jau principā var arī nespēlēt.
, 2020-10-08 16:51, pirms 4 gadiem
Hokejs bez kontakta kā mazgāšanās ar smiltīm.
, 2020-10-09 00:51, pirms 4 gadiem
Apsmiekls... 😂
Deivids Kvins. Foto: Reuters/Scanpix

NHL vājākā komanda "Sharks" atbrīvo galveno treneri

Nacionālās hokeja līgas (NHL) pēdējās vietas īpašniece Sanhosē "Sharks" trešdien paziņojusi par galvenā trenera Deivida Kvina atbrīvošanu no amata.
Dilans Larkins. Foto: Paul Sancya/AP/Scanpix
12

Latvijas pretiniece ASV nosauc 15 hokejistus no pasaules čempionāta sastāva

Amerikas Savienoto Valstu hokeja izlase, kas pirms gada zaudēja Latvijai bronzas spēlē, nosaukusi sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam. Pagaidām paziņoti 15 hokejisti, un visi ikdienā ir stabili Nacionālās hokeja līgas (NHL) pārstāvji.
Tomāšs Tatars. Foto: AP/Scanpix
10

Latvijas pretiniecei Slovākijai nākamajā nedēļā pievienosies pieci NHL spēlētāji

Slovākijas valstsvienības treniņiem, gatavojoties pasaules čempionātam hokejā, nākamajā nedēļā pievienosies pieci spēlētāji no Nacionālās hokeja līgas (NHL).