Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

IIHF lidošanas problēmu dēļ izslēdz Minskas "Yunost" no Čempionu līgas sezonas

IIHF lidošanas problēmu dēļ izslēdz Minskas "Yunost" no Čempionu līgas sezonas
Minskas "Yunost" spēlētāji. Foto: imago images/Passion2Press/Scanpix

Starptautiskās Ledus hokeja federācijas (IIHF) rīkotās Čempionu līgas valde divarpus mēnešus līdz sezonas sākumam pieņēmusi lēmumu izslēgt Minskas "Yunost" no 2021./22. g. sacensībām.

"Neseno incidentu Baltkrievijā un attiecīgās reakcijas dēļ lidošana uz un no Minskas kļuvusi neparedzama. Virkne lidojumu ierobežojumu jau ir izziņoti un stājušies spēkā, daži no tiem – vismaz līdz oktobra beigām. Un nav skaidrs, kas varētu sekot tālāk. Tas ir mūsu Eiropas sacensību priekšnoteikums, lai komandas, fani, tiesneši, sponsori, partneri un servisa nodrošinātāji varētu ceļot un justies droši. Diemžēl šobrīd ceļošana no un uz Baltkrieviju nav nodrošināta," sacīts Čempionu līgas valdes paziņojumā.

Pagaidām valde vēl nav pieņēmusi lēmumu, vai "Yunost" tiks aizstāta ar kādu citu komandu. Tāpat valde saglabāja iespējas Baltkrievijas klubiem atgriezties turnīrā nākamajās sezonās, Baltkrieviju tās vēstures Čempionu līgā dēļ nosaucot par cienījamu sabiedroto. Minskas "Yunost" bija ielozēta vienā apakšgrupā ar Tršinecas "Ocelari", kuras rindās par Čehijas čempionu kļuva Ralfs Freibergs, Zviedrijas "Leksand" un Šveices "Fribourg-Gotteron".

Minskas "Yunost" trešo reizi pēc kārtas un desmito reizi vēsturē kļuva par Baltkrievijas čempioni. Klubs trīsreiz ir ieguvis IIHF Kontinentālo kausu – 2007., 2011. un 2018. gadā. Iepriekšējā Čempionu līgas sezona pandēmijas dēļ tika atcelta, bet 2019./20. g. sezonā "Yunost" ar deviņiem punktiem sešās spēlēs ieņēma otro vietu apakšgrupā ar Šveices "Lausanne" (12), jau pieminēto "Ocelari" (8) un Somijas "Pelicans" (7). Astotdaļfinālā "Yunost" ar 2:3 un 0:6 piekāpās Minhenes "Red Bull".

Izmantotie resursi:
https://www.championshockeyleague.c...


, 2021-06-08 14:17, pirms 3 gadiem
he, he - zaipis ir Suveizdas radarā
, 2021-06-08 14:18, pirms 3 gadiem
dzelzs aizkars lēnām, bet aizvelkas.. solis tuvāk uzņemšanai brālīgajā federācijā
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2021-06-08 18:17, pirms 3 gadiem
Tad jau Olimpam lielā iespēja.
, 2021-06-08 18:41, pirms 3 gadiem
SVK, LAT vai kas cits
, 2021-06-08 20:36, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Tad jau Olimpam lielā iespēja.
jautājums, cik ļoti to Aļimpa īpašnieki grib - tās tomēr ir papildu izmaksas...
, 2021-06-08 21:20, pirms 3 gadiem
vai Minskas Dinamo lidos uz speeleem Rigaa?
, 2021-06-08 23:24, pirms 3 gadiem
maris777 rakstīja: Tad jau Olimpam lielā iespēja.
Kāda jēga piedzīvot tur sagrāves? Lai sekmīgi cīnītos Olimp pamatīgi japastiprinās vismaz ar divām ļoti labām maiņām.
Foto: LHF
5

Nosaukts Latvijas U18 izlases sastāvs pasaules čempionātam

Latvijas U-18 izlases galvenais treneris Oļegs Sorokins nosaucis valstsvienības sastāvu gaidāmajam pasaules čempionātam elitē, kas no 25. aprīļa līdz 5. maijam norisināsies Somijas pilsētās Espo un Vantā.
Lindijs Rafs. Foto: AP/Scanpix
6

"Sabres" galvenā trenera amatā atgriežas kluba rekordists Rafs

Zemgus Girgensona pārstāvētā NHL komanda Bufalo "Sabres" par galveno treneri nolīgusi Lindiju Rafu, kurš klubu vadīja no 1997. līdz 2013. gadam.
Džordans Martinūks. Foto: AFP/Scanpix
4

"Hurricanes" atspēlējas no 0:3, Makdeividam piecas piespēles uzvarā pār "Kings"

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) aizvadītās vairākas Stenlija kausa izcīņas spēles. Karolīnas "Hurricanes" veica lielisku atspēlēšanos pret Ņujorkas "Islanders", tiekot pie otrās uzvaras sērijā, savukārt čempione Lasvegasas "Golden Knights" sēriju pret Dalasas "Stars" iesāka ar minimālu uzvaru septiņu vārtu spēlē (4:3).Citā spēlē Edmontonas "Oilers" ar 7:4 uzveica Losandželosas "Kings". Zakam Haimenam hat-trick, bet Konors Makdeivids tika pie piecām rezultatīvām piespēlēm.