Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

2022. gada U18 pasaules čempionāts hokejā tiks rīkots Vācijā

2022. gada U18 pasaules čempionāts hokejā tiks rīkots Vācijā
2021. gada čempioni - Kanāda. Foto: AFP/Scanpix

Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF) ikgadējā kongresā 2021. gada pasaules čempionāta laikā lēmusi par 2022. gada čempionātu norises vietām. Jau iepriekš bija zināms, ka 2022. gada pasaules čempionāts notiks Somijā, bet junioriem šī gada nogalē Kanādā. U18 izlasēm čempionāts tiks organizēts Vācijā no 21. aprīļa līdz 1. maijam, vienbalsīgi lēmusi IIHF padome.

Rīgā notiekošajā 2021. gada pasaules hokeja čempionāta laikā notika arī Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) ikgadējais kongress, kur starp vairākiem jautājumiem tika izlemts, kur 2022. gadā notiks dažādu vecumu un divīziju pasaules čempionāti. 2020. un 2021. gadā lielāko daļu turnīrus nācās atcelt Covid-19 pandēmijas dēļ, taču 2022. gadā, visticamāk, visi turnīri noritēs kā plānots.

Jau iepriekš bija zināms, ka 2022. gada pasaules čempionāts tiks organizēts Somijā, kamēr junioru čempionāts 2021. gada nogalē notiks Kanādā. Sagaidāms, ka šis turnīrs tiks organizēts ar līdzjutējiem tribīnēs. Vienbalsīgi 2022. gada U18 čempionātu uzticēts rīkot Vācijai. Paredzēts, ka turnīrs notiktu no 21. aprīļa līdz 1. maijam. Tā būs trešā reize, kad Vācija uzņems U18 pasaules čempionātu. Šogad turnīrs noritēja ASV, Latvijas valstsvienībai neizkļūstot no grupas. Par čempioniem kļuva Kanādas jaunie hokejisti.

2022. gada U18 sieviešu pasaules čempionāts notiks Zviedrijā. Savukārt 2020. gada pasaules čempionāts sievietēm jau iepriekš tika pārcelts no jūnija uz augustu. Tas tiks rīkots Kanādas pilsētā Kalgari. Vīriešu izlasēm pirmās divīzijas turnīri notiks Slovēnijā no 2. līdz 8. maijam un Polijā no 25. aprīļa līdz 1. maijam, kamēr dāmām Francijā no 24. līdz 30. aprīlim un Polijā no 8. - 14. aprīlim.

Izmantotie resursi:
https://www.iihf.com/en/events/2021...




Ronalds Ķēniņš. Foto: Lausanne HC

Balcera vārti neglābj, Ķēniņam rezultatīvu piespēļu virkne: Lozannas un Cīrihes sērijā 2-2

Šveices Nacionālās līgas finālā turpina uzvarēt savā laukumā spēlējošās komandas, Lozannas vienībai šovakar ar 5:2 pārspējot Cīrihes "Lions" un sērijā panākot 2-2. Galvenajās individuālajās statistikas ailēs ierakstījās abi cīņas dalībnieki no Latvijas.
Jēvles "Brynäs" hokejisti. Foto: Jonas von Hofsten/Lidingöfoto
3

Čukstem 16. punkts, "Brynäs" triumfē "Allsvenskan"; Gudļevskim finālsērijā 1-3

Zviedrijas otrajā spēcīgākajā hokeja līgā jeb "Allsvenskan" triumfējusi un augstākajā līgā (SHL) atgriezusies Kārļa Čukstes un Mika Indraša pārstāvētā Jēvles "Brynäs", kura arī finālsērijas ceturtajā kaujā pārspēja (3:1) Stokholmas "Djurgården".
Ēriks Vītols. Foto: Keuruulla Printek
8

Vārtsargs Vītols un aizsargs Tumānovs panāk vienošanās ar somu klubu JYP

LETA. Somijas augstākās hokeja līgas klubs Jiveskiles JYP noslēdzis līgumus ar diviem latviešu hokejistiem - vārtsargu Ēriku Vītolu un aizsargu Miku Tumānovu.