Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Ķēniņam vārti uzvarā Šveicē, Ābolam panākums pagarinājumā Zviedrijā

Ķēniņam vārti uzvarā Šveicē, Ābolam panākums pagarinājumā Zviedrijā
Ronalds Ķēniņš. Foto: KEYSTONE/LAURENT GILLIERON

Šodien spēles Eiropas hokeja līgās aizvada Latvijas hokejisti. Oskars Batņa ar 13 minūtēm laukumā palīdzēja ''Jukurit'' uzvarēt Somijas čempionātā, kamēr Jānis Kalniņš nespēlēja Vekšes ''Lakers'' panākumā Zviedrijā, bet Rodrigo Ābols palīdzēja uzvarēt ''Orebro''. Ar vārtiem Šveicē ''Lausanne'' uzvaru kaldināja Ronalds Ķēniņš.

Jānis Kalniņš Vekšes ‘’Lakers’’ sastāvā nebija atrodams pieteikumā, bet viņa pārstāvētā komanda Zviedrijas augstākajā čempionātā izcīnīja uzvaru pēcspēles metienos ar 3:2 pār ‘’Timra’’. Ar 40 punktiem 25 spēlēs ‘’Lakers’’ ieņem 8. vietu 14 komandu konkurencē.

• Zviedrijā uzvaru papildlaikā ar 5:4 pār ‘’Rogle’’ izcīnīja Rodrigo Ābola ‘’Orebro’’. Ābols laukumā nospēlēja 16:26 minūtes, kuru laikā trīs reizes meta uz vārtiem, uzvarēja 33.33 % iemetienos, izdarīja divus spēka paņēmienus un cīņu noslēdza ar pozitīvu lietderības koeficientu (+1). Ar 42 punktiem 25 spēlēs ‘’Orebro’’ ieņem sesto vietu čempionātā.

Ernests Ošenieks spēlēja trešajā aizsargu pārī, palīdzot ‘’Kiekko-Vantaa’’ ar 1:0 pārspēt ‘’Hermes’’ komandu. Aizsargs laukumā pavadīja 14:59 minūtes, metot uz vārtiem divas reizes un nopelnot neitrālu lietderības koeficientu. Ar 21 punktu 20 spēlēs komanda ieņem 12. vietu 14 komandu konkurencē.

• Somijas augstākajā čempionātā uzvaru svinēja Oskara Batņas ‘’Jukurit’’, kas ar 1:0 apspēlēja ‘’SaiPa’’. Batņa spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumā, kopumā laukumā pavadot 13:20 minūtes. Ar 43 punktiem pēc nospēlētām 28 spēlēm ‘’Jukurit’’ ieņem 7. vietu 15 komandu konkurencē.

• Kazahstānā rezultatīvu uzvaru svinēja Karagandas ‘’Saryarka’’, kas ar 7:6 apspēlēja Nursultanas ‘’Nomad’’. Ar rezultativitātes punktiem izcēlās trīs latvieši - Daņila Larionovs, Deniss Fjodorovs un Edgars Siksna, visiem atdodot vienu rezultatīvu piespēli. ‘’Saryarka’’ ar 40 punktiem 25 spēlēs ieņem ceturto vietu.

• Norvēģijā pēcspēles metienos uzvaru svinēja Maksima Ponomarenko pārstāvētā Sarpsborgas ‘’Sparta’’, kas ar 3:2 pārspēja ‘’Stavanger’’. Ponomarenko ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, nopelnot vienu divu minūšu noraidījumu. Hokejists spēlēja ceturtajā maiņā. ‘’Sparta’’ ar 44 punktiem 24 spēlēs ieņem ceturto vietu čempionātā.

Ronalds Ķēniņš izcēlās ar vārtu guvumu Šveicē, palīdzot ‘’Lausanne’’ ar 6:1 pārliecinoši pārspēt ‘’Ajoie’’. Ķēniņš vārtu guva trešā perioda sākumā, panākot 4:0. Tie hokejistam bija sestie vārti sezonā. Kopumā latvietis laukumā pavadīja 16:14 minūtes, kuru laikā četras reizes meta uz vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu (+2). ‘’Lausanne’’ ar 40 punktiem atrodas astotajā vietā.

• Uzvaru Šveicē svinēja arī Denisa Smirnova un Sanda Smona ‘’Servette’’, kas izbraukumā ar 3:1 apspēlēja ‘’Biel’’. Smirnovs nospēlēja 12:06 minūtes, kuru laikā divas reizes meta uz pretinieku vārtiem, uzvarēja 66.67 % iemetienu, taču nopelnīja negatīvu lietderības koeficientu (-1). Smons 10:36 minūšu laikā vienu reizi meta uz vārtiem un cīņu pabeidza ar neitrālu lietderību. Ar 35 punktiem ‘’Servette’’ ieņem 11. vietu čempionātā.

• Neveiksmi piedzīvoja Ivara Punnenova un Oskara Lapinska ‘’Langnau Tigers’’, kas savā laukumā ar 0:5 atzina ‘’Zug’’ pārākumu. Punnenovs tika nomainīts 33:16 minūtē pēc otro vārtu zaudējuma, kopumā latvietim atvairot 17 no pretinieku 19 metieniem. Lapinskis četrās minūtēs vienu reizi meta uz pretinieku vārtiem. Ar 27 punktiem 29 spēlēs komanda ieņem priekšpēdējo vietu čempionātā.

• Francijā pamatīgu sagrāvi ar 1:8 pret ‘’Grenobles’’ piedzīvoja Emīla Ģēģera un Kalvja Ozola ‘’Anglet’’. Vienīgajos vārtos ar rezultatīvu piespēli izcēlās Ģēģeris, kamēr Ozols ar punktiem neizcēlās. Vienīgos vārtos ‘’Anglet’’ guva pirmā perioda sākumā. Ar 19 punktiem komanda ieņem 9. vietu 12 komandu konkurencē.

Izmantotie resursi:
https://www.shl.se/p/
https://mestis.fi/fi/ottelut/2021-2...
https://www.liiga.fi/peli/2022/204
https://www.sihf.ch/de/game-center/...
https://liguemagnus.com/rencontre/1...


Kaspars Daugaviņš. Foto: LHF
1

Latvijas hokeja izlasei pievienojas Slovākijas pusfinālisti – kapteinis Daugaviņš un Bindulis

Latvijas Hokeja federācija (LHF) šodien pavēstījusi, ka izlases treniņprocesam, gatavojoties 2024. gada pasaules čempionātam hokejā, pievienojies Kaspars Daugaviņš un Kristofers Bindulis.
Neitans Makinons. Foto: USA Today Sports/Scanpix
1

Makinonam divas piespēles un ''Avalanche'' rekords sakāvē pār ''Oilers''

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) Neitans Makinons atdeva divas rezultatīvas piespēles un uzstādīja jaunu ''Avalanche'' franšīzes rekordu, Kolorādo klubam sakaujot Edmontonas ''Oilers''.
Foto: North Bay Battalion
25

Vilmanim spožākā spēle izslēgšanas turnīrā: 3+1 un Nortbeja sasniedz pusfinālu

Ontārio Hokeja līgas (OHL) izslēgšanas turnīra labāko četrinieku pārliecinoši sasniegusi Nortbejas "Battalion", kuras ceturto panākumu tikpat spēlēs pār Sadberijas "Wolves" ar trim vārtu guvumiem un rezultatīvu piespēli kaldināja Sandis Vilmanis.