Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:3, Did:0, useCase: 3

Autors: Toms Mālmeisters

Krievija kā pirmā iekļūst U18 pasaules čempionāta pusfinālā

Krievija kā pirmā iekļūst U18 pasaules čempionāta pusfinālā
Foto: Krievijas hokeja federācija

Šodien ASV sākās U18 pasaules čempionāta hokejā ceturtdaļfināla spēles. Krievija kļuva par pirmo izlasi, kas iekļuva četru labāko vidū, ar 5:2 pārspējot Baltkrieviju. Vēl pirms trešās trešdaļas rezultāts bija 3:2, bet tajā krievi guva divus bezatbildes vārtus.

Ceturtdaļfinālu fāzi U18 pasaules čempionāta iesāka Krievijas un Baltkrievijas duelis. To pārliecinošāk uzsāka krievi, kuri līdz 23. minūtei izvirzījās vadībā ar 3:0. Pirmā perioda piektajā minūtē Matvejs Mičkovs guva savus 10. vārtus turnīrā, tādējādi pietuvojoties Aleksandram Ovečkinam, kurš U18 čempionātā sameta 14 vārtus. Otro periodu ar vārtiem Krievijas labā iesāka Artjoms Duda, panākot 3:0.

Baltkrievija nepadevās un līdz otrās trešdaļas beigām divus vārtus atspēlēja. Četru minūšu laikā Baltkrievija pietuvojās līdz minimumam - 2:3. Ar šādu rezultātu noslēdzās otrais periods, kas deva intrigu, sagaidot noslēdzošo trešdaļu.

Trešajā periodā Krievija nodemonstrēja savu spēku. Lai arī tās sākumā Matvejs Mičkovs nopelnīja noraidījumu, tad atlikušajā daļā krievi laukumā dominēja. Baltkrievija savu iespēju vairākumā nerealizēja, bet 47. minūtē Ivans Mirošničenko guva uzvaras vārtus. Līdz ar panākumu Krievija kļuva par pirmo komandu, kura iekļuvusi pusfinālā, kamēr Baltkrievijai turnīrs ir noslēdzies.

U18 pasaules čempionāta ceturtdaļfināli

LaiksSpēleRezultāts
20:30Krievija-Baltkrievija5:2
23:00Kanāda - Čehija
1:30Somija - Šveice
4:00Zviedrija - ASV

Izmantotie resursi:
IIHF Error page


Kristers Gudļevskis Vācijas līgas pirmajā finālspēlē. Foto: City-Press

Gudļevskis uzvar Vācijas fināla ievadā, Indrašim 0+2 "Allsvenskan" finālcīņā

Vācijas augstākajā un Zviedrijas "Allsvenskan" hokeja līgās šoavakar sākās finālsērijas, panākumus gūstot latviešu pārstāvētajām komandām.
Marks Andrē Flerī. Foto: NHL

Flerī pagarina līgumu ar Minesotu un paziņo: nākamā sezona būs pēdējā

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Minesotas "Wild" uz vienu sezonu pagarinājis līgumu ar 39 gadus veco vārtsargu Marku Andrē Flerī, kurš pēc kontrakta iztecēšanas liks punktu karjerai.
Eduards Tralmaks (tuvplānā). Foto: Roman Mareš/Rytirikladno.cz
5

Tralmaks iemet pirmajā pārspēlē par palikšanu Čehijas Ekstralīgā

Savā pirmajā oficiālajā spēlē kopš 3. marta Eduarda Tralmaka un Mareka Mitena pārstāvētā Kladno "Rytíři" savā laukumā ar 4:1 pārspēja uzbrucēju Daniela Bērziņa un Patrika Zabusova komandu Vsetīnas "Robe".