Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2985, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Latvijas čempionāts handbolā sāksies ar interesanto dueli starp ASK un "Ogri"

Latvijas čempionāts handbolā sāksies ar interesanto dueli starp ASK un "Ogri"
Foto: Latvijas Handbola federācija.

2022./2023. gada handbola sezona tiks atklāta šajā nedēļas nogalē, kad sestdien NBS sporta zālē Latvijas čempionātā virslīgā vīriešiem ASK "Zemessardze/LSPA" uzņems HK "Ogre/Hydrox" (plkst.17.00), bet 1.līgā vīriešiem turpat NBS sporta zālē savā starpā spēkiem mērosies RPI-S un "ONSC/HK Ogre" komandas (plkst.14.30). Savukārt svētdien ogrēnieši virslīgā savā laukumā uzņems SK "Latgols".

Latvijas handbola čempionāts šogad norisināsies trīs līgās – virslīgā vīriešiem ar septiņām komandām, virslīgā sievietēm ar tikpat komandām, kā arī 1. līgā vīriešiem, kurā arī spēlēs septiņas komandas.

Virslīgā vīriešiem šajā sezonā spēlēs – ZRHK "Tenax Dobele", HK "Ogre/Hydrox", ASK "Zemessardze/LSPA", HK "Vaiņode", "Salaspils", MSĢ un SK "Latgols" komandas. Izspēles sistēma ir pamainīta. Komandas sacentīsies katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē) un sarindosies attiecīgi no 1. līdz 7.vietai.

Pēc pirmā posma rezultātiem komandas tiks sadalītās divās grupās: no 1. līdz 3. vietai un no 4. līdz 6. vietai un tās sacentīsies attiecīgajās grupās katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē).

“Līgu duelis” – komanda, kas pēc pirmā posma ir ranga tabulas septītajā vietā tiekas ar pirmās līgas ranga tabulas līdera vienību, lai aizvadītu savstarpēju “dueli” līdz vienas komandas divām uzvarām par tiesībām piedalīties virslīgas izslēgšanas spēļu turnīrā.

Trešajā posmā jeb izslēgšanas spēlēs iekļūst sešās labākās virslīgas komandas, kā arī “Līgu dueļa” uzvarētāji. 2022./2023. gada vīriešu virslīgas čempioni tiks noskaidrotas FINAL 4 sacensībās.

Virslīgā sievietēm par čempionu titulu cīnīsies – LSPA, Stopiņu PHK, "REIR/Dobele", SK "Latgols", Jēkabpils SS, Salaspils SS un "LAT 2006". Komandas sacentīsies katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē). LAT2006 komanda pēc pirmā posma izspēles no turpmākās dalības čempionātā izstājas, un attiecīgi pārējās komandas tiks sarindotas no 1. līdz 6.vietai.

Otrajā posmā pirmās sešas komandas tiks sadalītās divās grupās (pēc pirmā posma rezultātiem): no 1. līdz 3. vietai un no 4. līdz 6. vietai un tās sacenšas attiecīgajās grupās katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē). 2022./2023. gada sieviešu virslīgas čempiones tiks noskaidrotas FINAL 4 sacensībās.

Sieviešu virslīgas sezona sāksies 4. oktobrī ar Salspils un LSPA komandu dueli.

Pirmajā līgā vīriešiem startēs – SK "Latgols juniori", ONSC/HK "Ogre", ZRHK "Dobele/Tērvete", MSĢ II, SK "Ulbroka", RPI-S un "Skrīveri/Aizkraukle". Komandas spēlēs vienā grupā un sacentīsies katra ar katru divos apļos (mājas-izbraukuma spēle).

Pēc pirmā posma rezultātiem komandas tiks sadalītās divās grupās: pirmās līgas 2. līdz 4. vieta un pirmās līgas 5. līdz 7. vieta sacentīsies attiecīgajās grupās katra ar katru divos apļos (mājas un izbraukuma spēlē). Savukārt komanda, kas pēc pirmās līgas pirmā posma ir ranga tabulas pirmajā vietā izspēlēs “Līgu dueli” ar virslīgas 7. vietā esošo komandu (pēc pirmā posma). “Līgu dueļa” zaudētāja komanda komandu rangā ieņems astoto vietu. Pārējās komandas tiks sarindotas atbilstoši otrā posma rezultātiem.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija


, 2022-09-21 13:51, pirms 2 gadiem
Veiksmīgu un aizraujošu handbola sezonu!
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Foto: Latvijas Hanbola federācija.

"HK S&A" saglabā tiesības nākamsezon spēlēt virslīgas čempionātā

Šodien Ogres novada sporta centrā līgu dueļa cīņā tiesības nākamsezon dalībai vīriešu virslīgā saglabāja Aizkraukles un Skrīveru handbola klubs “HK S&A”, kas izbraukumā apspēlēja 1. līgas čempionus “ONSC/HK Ogre” (30:25).
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.