Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Straume: "Mūsu mērķis bija saprast, kurš grib spēlēt, kuram deg acis"

Straume: "Mūsu mērķis bija saprast, kurš grib spēlēt, kuram deg acis"
Foto: handball.lv

Nedēļas nogalē divas pārbaudes spēles pret Lietuvas U18 izlasi aizvadīja Latvijas U18 izlase. Sestdienas spēlē izdevās pretiniekus pārspēt ar 41:33, savukārt svētdienas spēlē piedzīvots zaudējums – 21:33. Komandas galvenais treneris Arnolds Straume pauda, ka pirms tam kopā nav aizvadīti treniņi.

"Sajūtas divejādās – ļoti labas epizodes mijās ar ļoti sliktām epizodēm, man tas līdz galam nav pieņemams, noteikti ir jāsamazina tehniskās kļūdas. Tā kā pirms šīm spēlēm nebijām kopā trenējušies, mūsu mērķis bija saprast, kurš grib spēlēt, kuram deg acis, kurš grib sevi pierādīt, un pēc šīm divām spēlēm arī radās priekšstats, kuri grib vairāk. Kaut kāds atskaites punkts mums šobrīd ir," pauda Arnolds Straume.

"Nākamais solis ir turpināt trenēties, īpaši tiem spēlētājiem, kuri šobrīd ir brīvāki un nav U20 izlases kandidātu sarakstā. U18 izlasei nometne sākas 12. jūlijā, līdz šim datumam spēlētājiem ir jāturpina strādāt individuāli, jāziedo savs laiks vasarā un jāpierāda, ka viņi grib spēlēt izlasē. Ceru arī uz komandu, manu un federācijas sadarbību, lai mēs kopīgi varētu nonākt pie kopsaucēja un risinājuma, lai spēlētāji turpinātu trenēties arī vasaras periodā, kamēr daļa no komandas esam U20 izlasē. Savukārt no 12. jūlija mums lielāka uzmanība būs jāpievērš sadarbībai, taktiskajām lietām un komandas izveidei. Kopumā mums ir daudz labu spēlētāju, ir, ar ko strādāt, un tas arī ir jādara," sacīja galvenais treneris.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/news/arnolds-st...


Latvijas handbola izlase pēc spēles pret Franciju. Foto: LHF.

Izlases spēlētāja Prūse: "Šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē neesam spējīgas konkurēt"

Pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma titulētajai Francijas izlasei Latvijas handbola izlases spēlētāja Patrīcija Elizabete Prūse atzina, ka šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē Latvijas izlases spēlētājas nav spējīgas konkurēt. Savukārt komandas vārtsardze un kapteine Sabīna Vengra norādīja, ka šī kvalifikācija bijusi ļoti smaga, gan fiziski, gan morāli.
Latvijas un Francijas handbolistes. Foto: Latvijas Handbola federācija
14

Francija pasniedz vēl vienu mācībstundu Latvijas handbolistēm – 53:9

Latvijas handbola valstsvienība šā gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības pabeidza ar vēl vienu pamatīgu sakāvi (9:53) pret pašreizējo olimpisko un pasaules čempioni Franciju.
Latvijas valstsvienības handboliste Patrīcija-Elizabete Prūse. Foto: Latvijas Handbola federācija
1

Latvijas handbolistēm cienīgs otrais puslaiks pret Slovēniju

Šā gada Eiropas handbola meistarsacīkšu kvalifikācijā piekto smago zaudējumu cietusi Latvijas sieviešu valstsvienība, Dobelē ar 16:34 kapitulējot slovēniešu priekšā.