Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2986, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Beļģijas handbolisti negaidīti sagrauj Turciju, Izraēla iekļūst nākamajā posmā

Beļģijas handbolisti negaidīti sagrauj Turciju, Izraēla iekļūst nākamajā posmā
Beļģijas izlases handbolists Rafaēls Koterss. Foto: Belgian Handball

2023. gada pasaules čempionāta handbolā kvalifikācijas pirmā posma cīņā negaidīti pārliecinošu panākumu izcīnīja Beļģijas valstsvienība, kas savā laukumā Haseltā ar 35:27 sagrāva tiešo sāncensi Turciju.

1. apakšgrupa ir vienīgā no četrām pirmā posma grupām, kurā tiek aizvadīts divu apļu turnīrs. Pēc pirmā apļa izteikta līdere ir Grieķija, kas uzvarējusi visās trijās līdzšinējās spēlēs un rītvakar mačā pret Kosovu varēs priekšlaicīgi nodrošināt vietu nākamajā posmā.

• Šovakar cīņā par cerību saglabāšanu iekļūšanai divu labāko komandu starpā devās Beļģija, kas atkopās pēc neveiksmīga spēles sākuma, kad turkiem piederēja 5:2 vadība, visu atlikušo mača daļu aizvadot necerēti droši un stabili, kas laukuma saimniekiem ļāva pārliecinoši revanšēties par zaudējumu (25:30) abu komandu savstarpējā cīņā pirmajā aplī.

• Beļģijas izlases rindās ar astoņiem vārtu guvumiem rezultatīvākais bija Seržs Spūrens. Pa sešām reizēm izcēlās Niks Brauns un Pjērs Brikse. Turcijas valstsvienībā astoņi rezultatīvi metieni Jakupa Jasara Simsara kontā.

1. grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Grieķija330074:676
2.Turcija4202103:1094
3.Beļģija4112117:1153
4.Kosova301271:741

Vietu Tranilvānijas pilsētā Klužā-Napokā notiekošā 3. grupas turnīra pirmajā divniekā ar teju 99% varbūtību nodrošināja Izraēlas izlase, kas neatstāja nekādas cerības apakšgrupas pastarītei Moldovai - 42:31. Izraēlieši visu izšķīra jau pirmajā puslaikā, kurā bija pārāki ar 22:13.

• Izraēlas komandā septiņus precīzus raidījumus veica Nadavs Koens, savukārt seši vārti Amita Jehiela Stelmana rēķinā. Moldovas sastāvā deviņus no 17 metieniem vārtu guvumos pārvērta Romāns Dodika.

• Rītdien laukuma saimniece un vakar Izraēlu ar rezultātu 33:30 pieveikusī galvenā favorīte Rumānija eksaminēs moldāvus.

3. grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Rumānija220043:304
2.Izraēla320182:644
3.Moldova210141:422
4.Kipra30030:300

* - Kipra izstājās no turnīra vairāku pozitīvu Covid-19 testu rezultātu dēļ. Kipriešiem piešķirti trīs tehniskie zaudējumi ar rezultātu 0:10.

Izmantotie avoti:
https://www.eurohandball.com/en/mat...
https://www.eurohandball.com/en/mat...


Latvijas handbola izlase pēc spēles pret Franciju. Foto: LHF.

Izlases spēlētāja Prūse: "Šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē neesam spējīgas konkurēt"

Pēc svētdien piedzīvotā zaudējuma titulētajai Francijas izlasei Latvijas handbola izlases spēlētāja Patrīcija Elizabete Prūse atzina, ka šādā līmenī šobrīd un tuvākajā nākotnē Latvijas izlases spēlētājas nav spējīgas konkurēt. Savukārt komandas vārtsardze un kapteine Sabīna Vengra norādīja, ka šī kvalifikācija bijusi ļoti smaga, gan fiziski, gan morāli.
Latvijas un Francijas handbolistes. Foto: Latvijas Handbola federācija
14

Francija pasniedz vēl vienu mācībstundu Latvijas handbolistēm – 53:9

Latvijas handbola valstsvienība šā gada Eiropas meistarsacīkšu kvalifikācijas sacensības pabeidza ar vēl vienu pamatīgu sakāvi (9:53) pret pašreizējo olimpisko un pasaules čempioni Franciju.
Latvijas valstsvienības handboliste Patrīcija-Elizabete Prūse. Foto: Latvijas Handbola federācija
1

Latvijas handbolistēm cienīgs otrais puslaiks pret Slovēniju

Šā gada Eiropas handbola meistarsacīkšu kvalifikācijā piekto smago zaudējumu cietusi Latvijas sieviešu valstsvienība, Dobelē ar 16:34 kapitulējot slovēniešu priekšā.