Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Jansons lielisks vārtos, "Tenax" uzvar un sērijā panāk 2-1

Jansons lielisks vārtos, "Tenax" uzvar un sērijā panāk 2-1
Uldis Jansons pret Lauri Eglīti (ar bumbu)
Foto: GL Sports Photography

SynotTip handbola Virslīgas finālsērijas trešajā spēlē Dobeles "Tenax", teicami spēlējot tās vārtsargam Uldim Jansonam, savā laukumā ar 25:19 pieveica Rīgas "Celtnieku", sērijā līdz trim uzvarām panākot 2-1.

Pēc pirmajām divām spēlēm rezultāts sērijā bija neizšķirts 1-1, katrai no komandām uzvarot savā laukumā. Sēriju ar uzvaru 37:33 iesāka dobelnieki, bet pēc nedēļas rīdzinieki savā laukumā revanšējās ar 35:32.

Spēles rezultātu atklāja viens no otrās spēles varoņiem Artūrs Lazdiņš, izvirzot rīdziniekus vadībā, bet neilgi pēc tam dobelniekiem neizšķirtu panāca Andis Ērmanis. Turpinājumā rezultāts pieauga lēnām, ko lielā mērā ietekmēja vārtsargu Ulda Jansona (Tenax) un Raita Puriņa (Celtnieks) lieliskā spēle, vairākkārt glābjot savas komandas no vārtu zaudējumiem. Tad mājiniekiem izdevās neitralizēt čempionu uzbrukumu, rīdzinieki desmit minūtes nespēja gūt vārtus, kas puslaika vidū ļāva "Tenax" iekrāt triju vārtu pārsvaru – 5:2. "Celtnieka" pieprasītais minūtes pārtraukums mājinieku ofensīvu apturēja, pēc tā rīdzinieki divus vārtus atguva, pietuvojoties līdz minimumam (5:4). Pēc tam jau sekoja "Tenax" minūtes pārtraukums, pēc kura jau dominēja mājinieki, gūstot sešus bezatbildes vārtus pēc kārtas – 11:4. Puslaika izskaņu nedaudz veiksmīgāk nospēlēja rīdzinieki, atspēlējot trīs vārtus, tomēr relatīvi drošā vadībā pārtraukumā vienalga devās "Tenax" – 11:7.

Otrā puslaika sākumā rīdziniekiem izdevās atgūt vēl divus vārtus un pietuvoties jau līdz 11:9, turklāt bija iespēja arī sadeldēt līdz minimumam, taču labi spēlējošais Puriņš, sasniedza uzbrukumu, kļūdoties piespēlē. "Tenax" viesus par kļūdām sodīja uzreiz, gūstot trīs vārtus un atjaunojot plus pieci – 14:9. Epizodiski rīdziniekiem izdevās pietuvoties triju vārtus attālumā, tomēr praktiski visu otro puslaiku dobelnieki droši kontrolēja notikumus laukumā, nosargājot iekrāto pārsvaru. Neilgi pirms spēles beigām "Tenax" pārsvars sasniedza septiņus vārtus, bet visā spēlē dobelnieku uzvara ar 25:19.

Dobelnieku uzvaru nenoliedzami kaldināja Ulda Jansona teicamā spēle vārtos (spēli "Tenax" vārtos iesāka Ivars Lācis, kurš arī spēles gaitā epizodiski iesaistījās spēlē), bet rezultatīvākais uzvarētāju rindās bija Austris Tuminskis ar astoņiem vārtiem. "Celtniekam" vairāk nekā pusi vārtu (10) guva Artūrs Lazdiņš.

Sērijā līdz trim uzvarām "Tenax" izvirzījies vadībā ar 2-1, bet sērijas ceturtā spēle norisināsies 5. maijā Rīgā. Savukārt piektā spēle, ja nepieciešams, tiks aizvadīta 12.maijā Dobelē.

SynotTip handbola Virslīga. Fināls

Dobeles Tenax – Celtnieks Rīga 25:19 (11:7)
Tenax: Tuminskis 8/2, Pančenko 5, Politers 3, Arājs 3, Ērmanis 2, Kreicbergs 2, Miķelsons 1, Kurzemnieks 1.
Celtnieks: Lazdiņš 10/1, Freibergs 4, Eglītis 2, Leja 2, Lisovskis 1.
Sērijā: Tenax 2 – 1 Celtnieks

Izslēgšanas spēles
Turnīra tabulas
Statistika

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2018-04-28 21:08, pirms 6 gadiem
Tā spēlēšana uz vienu pašu Lazdiņu kļūst nenopietna. Uz nākamo sezonu cītīgi jāpiedomā un jāpiestrādā pie sastāva komplektācijas, kā arī jāizmanto savus resursus. Neticu, ka, piemēram, Černousovam vairs nav iekšās. Varbūt spēle ir tāda, kāda tā ir, jo galvenais treneris nemaz netiek pie teikšanas? Lai nu kā, ir viela pārdomām.
, 2018-04-28 22:10, pirms 6 gadiem
Vārtusargi - spēles galvenàs figùras! Pateicoties viņiem spēle bija vienkārši baudàma!
, 2018-04-29 02:17, pirms 6 gadiem
pff...smieklīgs fināls
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.