Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

EURO 2022 tiks sadalītas medaļas, latvieši atgriežas Baltijas līgā

EURO 2022 tiks sadalītas medaļas, latvieši atgriežas Baltijas līgā
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Šī nedēļas nogale būs kā mazie handbola svētki, jo tiks noskaidroti Eiropas čempionāti, kā arī sadalītas sudraba un bronzas medaļas. Par titulu turpina cīnīties Zviedrijas, Dānijas, Francijas un Spānijas handbolistI. Abas pusfinālu spēles norisināsies šodien, plkst., 19:00 laukumā dosies Dānijas un Spānija komandas, savukārt plkst., 21:30 Francijas un Zviedrijas handbolisti.

SynotTip handbola virslīgā šajā nedēļas nogalē viena spēle, līdervienība ASK Zemessardze/LSPA dosies uz Aizkraukli, lai aizvadītu spēli ar Skrīveri/Aizkraukle komandu. Mājiniekiem šī ir iespēja apsteigt jūrmalniekus un iekļūt otrā posma A grupā. Spēles norisināsies rīt, 29. janvārī. Spēles sākums plkst. 18:00.

Savukārt Baltijas Handbola līgā jau otro nedēļu spēļu kalendāru ietekmē Covid 19 pozitīvie gadījumi. Šoreiz skarta tikai viena komanda, kas nozīmē, ka pārcelta ir viena spēle sestdien un viena spēle svētdien. Latvijas komandas savas spēles aizvadīs kā plānots. SK Latgols Ludza sestdien spēlēs pret līderiem Põlva Serviti, savukārt svētdien pret šo pašu komandu cīņu aizvadīs arī HK Ogre/HYDROX komanda. Otrs abu latviešu komandu pretinieks būs HC Kehra/Horizon Pulp&Paper, pret kuru sestdien spēlēs Ogre, bet svētdien - SK Latgols Ludza. Visas spēles norisināsies Latvijā. Latvijas čempionvienībai ZRHK Tenax Dobele šajā nedēļas nogalē mājas spēles pret divām lietuviešu komandām – HC Vilnius un VHC Šviesa Vilnius.

EURO 2022 PUSFINĀLISTI

Dānija
Dānijas izlase no apakšgrupu fāzes izkļuva bez zaudējumiem, visās trīs spēlēs izcīnot uzvaras pret Melnkalni, Slovēniju un Ziemeļmaķedoniju. Dānijas izlase pirmo zaudējumu piedzīvoja vien nākamās kārtas pēdējā spēlē, piekāpjoties Francijas izlase, ar rezultātu 29:30. Dānijas izlase jau pirms šīs spēles bija nodrošinājuši sev vietu pusfinālā.

Francija
Arī Francijas izlase pēc grupu fāzes bija ar ideālu bilanci – 3:0, uzvarot gan Horvātiju, gan Serbiju, kā arī Ukrainu. Čempionāta turpinājumā Francijas izlase piekāpās vien Islandei, kas viņiem gandrīz maksāja vietu pusfinālā. Tomēr Francijas izlasei sīvā cīņā izdevās pieveikt Dānijas izlasi – 30:29, tādējādi apsteidzot Islandi un nodrošinot sev vietu pusfinālā.

Spānija
Spānijas izlase gluži tāpat kā Dānijas un Francija izlases apakšgrupu posmu pabeidza bez zaudējumiem, spējot izcīnīt uzvaras pret citu pusfinālisti Zviedriju, kā arī Čehiju un Bosniju un Hercegovinu. Spānijas izlase līdz šim turnīrā vienīgo zaudējumu piedzīvojuši pret Norvēģijas izlasi (23:27).

Zviedrija
Zviedrijas izlase ir vienīgā komanda no pusfinālistiem, kura no apakšgrupu fāzes līdzi paņēma zaudējumu Spānijai. Turpretim Zviedrijas izlase ir vienīgā komanda, kura nezaudēja čempionāta grupu kārtā jeb otrajā fāzē, uzvarot Norvēģiju, Vāciju, Poliju un Krieviju.

Zīmīgi, ka visas četras pusfināla komandas ir arī titulētākās Eiropas čempionāta dalībnieces.
– Zviedrijas izlases īpašumā ir piecas EČ medaļas, no kurām četras ir zelta, bet vienu reizi zviedri ir izcīnījuši sudraba medaļas;
– Francijas izlase trīs reizes ir kļuvuši par Eiropas čempioniem, bet divas reizes izcīnījuši bronzas medaļas. Kopumā viņu īpašumā ir pieci medaļu komplekti;
– Spānijas izlase ir visbagātākā ar astoņu medaļu komplektiem – divas zelta, četras sudraba un divas bronzas;
– Dānijas izlase divas reizes ir kļuvuši par čempioniem, vienu reizi izcīnījuši sudraba medaļas, bet vēl trīs reizes ieguvuši bronzas medaļas (seši medaļu komplekti).

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.