Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Latvijas U19 handbolisti vēlreiz piekāpjas Rumānijai, paliekot bez medaļām

Latvijas U19 handbolisti vēlreiz piekāpjas Rumānijai, paliekot bez medaļām
Latvijas U19 izlases handbolists Jevgeņijs Rogonovs ar bumbu. Foto: Latvijas Handbola federācija

Rīgā notiekošajā Eiropas čempionāta handbolā U19 vecuma grupas B divīzijas turnīrā ceturto vietu izcīnījusi Latvijas valstsvienība, kas mačā par bronzas godalgām šodien ar 35:38 atzina Rumānijas komandas pārākumu.

Līdzīgi kā abu izlašu iepriekšējā savstarpējā spēlē apakšgrupu fāzē, arī šodien Latvija cīņas sākumā ieguva nelielu vadību (5:3). Tomēr drīz vien iniciatīvu laukumā pārņēma Rumānijas handbolisti, kuri pirmo puslaiku noslēdza ar 18:16 pārsvaru.

Vienību pirmajā savstarpējā mačā ar 40:29 uzvarējušie rumāņi pēc 15 minūšu pārtraukuma uz brīdi vadību pazaudēja (21:21), tomēr drīz vien atgriezās priekšā, šoreiz jau viesiem vairākkārt nonākot piecu vārtu attālumā. Cīņas izskaņā latviešu rezultāta starpību samazināja, tomēr vēlreiz atspēlēties laika nepietika.

Kā ierasts, tad Latvijas izlasē rezultatīvākais bija Endijs Kušners, kura rēķinā šovakar 14 vārtu guvumi. Jevgeņijam Rogonovam septiņi precīzi metieni, bet sešas reizes pretinieku vārtsargu pārspēja Ralfs Geislers. Rumāņu rindās ar astoņiem vārtiem labākais bija Daniels Stankjuks.

Rīgas turnīrā triumfēja un vietu Eiropas U19 čempionāta elites divīzijā izcīnīja Melnkalne, kas finālā ar 30:28 pieveica Nīderlandi. Interesanti, ka analogā turnīrā Bulgārijas kūrortpilsētā Varnā pirmo vietu negaidīti izcīnīja un A divīzijā spēlēs Fēru salas, kas dramatiskā cīņā finālā ar 31:30 uzveica Baltkrieviju. Jāmin, ka turnīra gaitā Čehiju, Slovākiju un Bulgāriju apspēlējušie salinieki augustā pārbaudes spēlē ar 34:27 sagrāva tādu handbola lielvalsti kā Norvēģiju un cienīgi (28:30) piekāpās cita handbola granda Dānijas jauniešiem.

Par turnīru

A apakšgrupā spēlēja Nīderlande, Turcija, Melnkalne un Kosova, bet B apakšgrupā cīnījās Rumānija, Luksemburga un Latvija. B apakšgrupā bija plānota arī Azerbaidžānas valstsvienība, tomēr valsts savu dalību čempionātā atsauca.

Latvijas izlasi vada Arndolds Straume, kuram asistē Ivars Lācis.

Latvijas U-19 vīriešu handbola izlases sastāvs Eiropas čempionāta B divīzijas turnīrā:

Ritvars Putra, Kristiāns Gidrevics, Ričards Juzups, Kārlis Krūmiņš, Mārtiņš Ozoliņš (visi - Dobeles "Tenax"), Endijs Kušners ("Hordur", Islade), Renārs Grebenņikovs, , Roberts Rancāns, Edijs Kušners, Ivo Ļegkojs, Eduards Malahovs, Linards Usāns, Leno Daniels Kazlovskis (visi - Ludzas "Latgols"), Edijs Putniņš ("Ogre"), Jevgeņijs Rogonovs, Rauls Serafimovičs (abi - MSĢ), Ralfs Geislers ("Lemgo", Vācija), Kaspars Kalējs (ASK/LSPA).

Izmantotie resursi:
https://www.eurohandball.com/en/mat...


, 2021-08-22 21:36, pirms 3 gadiem
Bē divīzijā medaļas??? Tad jau, droši vien, no misiņa, kapara un alumīnija !
U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.