Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas handbola izlasi vadīs Jurdža treneris Vācijas 2. Bundeslīgā

Latvijas handbola izlasi vadīs Jurdža treneris Vācijas 2. Bundeslīgā
Ārons Cīrke. Foto: imago/Eibner/Scanpix

Latvijas vīriešu handbola izlases galvenā trenera amatā apstiprināts 48 gadus vecais Vācijas speciālists Ārons Cīrke, savā mājaslapā paziņojusi Latvijas Handbola federācija. Līgums noslēgts uz pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off' laiku ar iespēju to pagarināt.

Ārons Cīrke ir dzimis 1972. gadā Vācijas pilsētā Kaltenkirhenē. Spēlētāja karjeras sākumposmā Cīrke no 1989.-1993. gadam pārstāvēja Vācijas klubu "Kiel". Karjeras turpinājumā līdz 2004. gadam Cīrke spēlēja tādās Vācijas komandās kā "VfL Bad Schwartau", "SG Flensburg", "VfL Gummersbach", "VfL Hammeln" un "GWD Minden". 2004. gadā Cīrke noslēdza profesionāla spēlētāja karjeru pleca savainojuma dēļ. 24 spēlēs Latvijas izlases galvenais treneris pārstāvējis Vācijas nacionālo handbola izlasi. 1998. gada Eiropas čempionātā kopā ar Vācijas izlasi Cīrke ieguva sudraba medaļu. Tāpat Cīrke pārstāvējis arī Vācijas pludmales handbola izlasi.

Trenera karjeru Cīrke sāka 2005. gadā, kad kļuva par "GWD Minden" otrās komandas galveno treneri, kā arī asistentu Bundeslīgas komandā. No 2014. līdz 2016. gadam Cīrke vadīja Vācijas 2. Bundeslīgas klubu "Empor Rostock", pēc kā sekoja trīs gadi citā Vācijas klubā "TuS N-Lubbecke", kas šajā laikā cīnījās gan Vācijas 1., gan 2. Bundeslīgā. Ar "Minden" un "N-Lubbecke" komandām trenerim izdevās triumfēt Vācijas 2. Bundeslīgā. Interesanti, ka nesen Ārons Cīrke apstirpināts par galveno treneri Vācijas 2. Bundeslīgas klubā "TV Emsdetten", kuru šobrīd pārstāv viens no Latvijas nacionālās izlases līderiem Aivis Jurdžs.

Latvijas izlase pasaules čempionāta kvalifikācijas "play-off" pirmajā kārtā bija starp četrām izliktajām komandām, jo bija viena no četrām vājākajām komandām Eiropas čempionāta finālturnīra noslēgumā. Pretī Latvijai varēja stāties viena no veiksmīgi kvalifikācijas pirmo posmu pārvarējušajām izlasēm, un par to kļuva Izraēlas valstsvienība. "Play-off" pirmā kārta tiks izspēlēta 15. līdz 19. aprīlim. Jāpiemin, ka pirms pāris gadiem Latvija ar Izraēlu jau tikās, kad pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīra pirmajā posmā uzvarējām ar 29:28. Toreiz Latvijas izlases sastāvā rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Aivis Jurdžs, bet Dainis Krištopāns pievienoja astoņus vārtu guvumus.

Pirmā spēle notiks 16. aprīlī Izraēlas valstsvienība laukumā Telavivā, "Shlomo Arena". Mača sākums paredzēts pulksten 19:15. Savukārt atbildes spēle notiks 19. aprīlī Vidzemes Olimpiskajā centrā Valmierā. Latvijas komandas mājvietā spēle sāksies pulksten 17:15. Otrā kārta tiks izspēlēta laika posmā no 5. līdz 11. jūnijam.

Izmantotie resursi:
handball


, 2020-02-19 11:00, pirms 4 gadiem
Lai vai kā, bet vai tiešām 2 Vācijas līgas treneris ir tā labākā izvēle, ja ņemam ārzemnieku?
, 2020-02-19 11:06, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Lai vai kā, bet vai tiešām 2 Vācijas līgas treneris ir tā labākā izvēle, ja ņemam ārzemnieku?
ja budžets nav neierobežots, tad pat Vācijas trešās līgas treneris būtu labākā izvēle.. Nav nekādu iebildumu par vācu speciālistu kvalitāti!
, 2020-02-19 11:12, pirms 4 gadiem
baumas apstiprinajas - var lasit komentaru Latvijas izlase pēc debijas finālturnīra Uščina...

ļoti žēl ļoti žēl
, 2020-02-19 11:40, pirms 4 gadiem
Number 0 rakstīja: ja budžets nav neierobežots, tad pat Vācijas trešās līgas treneris būtu labākā izvēle.. Nav nekādu iebildumu par vācu speciālistu kvalitāti!
Gribam sevi pieskaitīt pie rokasbumbas elites, bet ņemam 2. līgas treneri. Nu dīvaini.
, 2020-02-19 11:48, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Gribam sevi pieskaitīt pie rokasbumbas elites, bet ņemam 2. līgas treneri. Nu dīvaini.
Cik eiropas/pasaules vadošās izlases tiek uzskatītas pie elites?
Manuprāt, LV rokasbumbas izlasi pie elites pieskaiti Tu tikai viens.
, 2020-02-19 12:50, pirms 4 gadiem
maris777 rakstīja: Gribam sevi pieskaitīt pie rokasbumbas elites, bet ņemam 2. līgas treneri. Nu dīvaini.
Latvijas izlasi basī arī trenē, Štelmahers...
, 2020-02-19 13:38, pirms 4 gadiem
Kaadeel ne 3 liigas?
, 2020-02-19 15:01, pirms 4 gadiem
Jawa rakstīja: Latvijas izlasi basī arī trenē, Štelmahers...
Un...........?
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.