Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

Dānija grauj Spāniju un tiecas uz pusfinālu EČ handbolā sievietēm

Eiropas čempionātā handbolā sievietēm soli tuvāk pusfinālam spēra mājinieces Dānijas izlases spēlētājas, kas pārliecinoši ar 34:24 pārspēja Spāniju un lai iekļūtu labāko četru izlašu pulkā pēdējā otrā posmā mačā viņām tagad jāuzvar olimpisko čempioni Krieviju.

Spēle ar Spāniju dānietēm bija 95. spēle Eiropas čempionātos un mājinieces to izvadīja pārliecinoši - uzvara ar 34:24 (17:10). Mača liktenis lielā mērā tika izšķirts jau pirmajā puslaikā un par galveno varoni kļuva dāņu vārtsardze Sandra Tofta, atvairot 55 procentus no metieniem. Otrajā puslaikā Tofta palika uz rezervistu soliņa un viņas vietā vārtos stājās Altea Reinharde, kas nerādīja tik izcilu spēli, taču tas vairs nebija nepieciešams - Dānijas izlases uzvara ne mirkli neradīja šaubas.

Pirms šīs spēles Melnkalne ar 31:25 (16:10) pieveica Zviedriju un arī šajā spēlē izšķirošais pārsvars tika nodrošināts pirmajā puslaikā. Uzvarētāju labā Jovanka Radičeviča guva 11 vārtus, kas ar 32 vārtiem kļuva par otro rezultatīvāko spēlētāju turnīrā, par trim vārtiem atpaliek no norvēģietes Nuras Mērkas.

Šajā grupā tagad pa septiņiem punktiem ir Krievijai un Francijai, bet Dānijai ir seši. Francija pēdējo spēli aizvadīs ar Zviedriju, bet Krievija un Dānija tiksies savā starpā. Dānijai, lai iekļūtu pusfinālā, nepieciešama tikai uzvara, bet Krievijai derēs arī neizšķirts. Ja vienāds punktu skaits būs Dānijai un Francijai, tad pusfinālā tiks Francija uzvaras ar 23:20 savstarpējā spēlē dēļ.

Šodien tiks aizvadītas spēles otrajā sešiniekā. Vācija spēlēs ar Nīderlandi, bet Ungārija tiksies ar Rumāniju. Norvēģija ar astoņiem punkti jau nodrošinājusi vietu pusfinālā. Horvātijai ir seši, bet Vācijai - četri punkti. Nīderlandei ir divi punkti un vēl divas spēles turnīrā, uzvaru gadījumā holandietes var izcīnīt sešus punktus turnīra tabulā. Pēdējā kārtā tai ir spēle ar Rumāniju, savukārt Vācija tiksies ar Horvātiju.


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.