Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

''Tenax'' trešā uzvara Baltijas līgā, zaudējumi ASK un Ogres handbolistiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

''Tenax'' trešā uzvara Baltijas līgā, zaudējumi ASK un Ogres handbolistiem
Ar bumbu Emīls Kurzemnieks (Tenax Dobele). Foto: Tenax Dobele

Šodien Baltijas līgā handbolā trešo panākumu sešos mačos izcīnīja Latvijas čempione Dobeles ''Tenax'', kas viesos apspēlēja ''Tapa''/''N.R. Energy'' vienību. Ceturto neveiksmi piedzīvoja ASK ''Zemessardze''/LSPA, bet sesto tikpat mačos ''Ogre''/''Hydrox''.

Baltijas līgā handbolā šodien vienīgā no trim Latvijas komandām, kura svinēja uzvaru, bija Dobeles ''Tenax'', kas izbraukumā ar 28:25 pārspēja ''Tapa''/''N.R. Energy''. Līdz ar pirmā puslaika otro pusi Dobeles handbolistiem bija trīs līdz četru vārtu pārsvars, kas netika izlaists līdz beigām. Rezultatīvākais ar deviņiem vārtiem bija Emīls Kurzemnieks, bet pieci vārti Antonam Šuleiko.

Zaudējumus piedzīvoja ASK ''Zemessardze''/LSPA un ''Ogre''/Hydrox''. ASK ar 21:33 piekāpās ''Granitas-Karys'', bet ogrēnieši ar 32:39 atzina ''Dragunas'' pārākumu. ''Granitas'' spēlē pret ASK dominēja no pirmās līdz pēdējai minūtei, izcīnot likumsakarīgu uzvaru. Viesu labā piecus vārtus iemeta Roberts Rancāns un Ingus Kristiāns Jonuška.

Tikmēr ogrēnieši zaudējumu piedzīvoja spēles izskaņā. Vēl 42. minūtei tai bija divu vārtu pārsvars (26:24). Turpinājumā laukumā dominēja mājinieki, kuri prata iegūt pārsvaru, to neizlaižot līdz izskaņai. Ogrēniešu labā deviņus vārtus iemeta Aleksandrs Pacukailiks.

A apakšgrupā ogrēnieši ir pēdējā vietā ar sešām neveiksmēm tikpat spēlēs, kamēr ASK ir pirmspēdējie ar divām uzvarām sešās spēlēs. B grupā ''Tenax'' ar trim uzvarām un tikpat zaudējumiem ieņem ceturto vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija