Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Almants Poikāns

Titulētais handbola klubs "Celtnieks" paņēmis gada pauzi

Titulētais handbola klubs "Celtnieks" paņēmis gada pauzi
"Celtnieks" handbolisti. Foto: Handbola klubs Celtnieks

Titulētais Latvijas handbola klubs Rīgas "Celtnieks" savā darbībā paņēmis gada pauzi un šosezon nestartēs nevienā turnīrā, portālam Sportacentrs.com atklāja tā vadītājs Normunds Blome.

Pagājušajā nedēļā ar jaunu izspēles formātu sākās "SynoTip" Latvijas rokasbumbas virslīgas sezona vīriešiem, kur starp dalībniecēm nav atrodama "Celtnieks" komanda. Tāpat tas ir arī Baltijas līgā, kur Latvijas godu šosezon aizstāv Dobeles "Tenax", "Ogre" un Ludzas "Latgols". Šīs trīs vienības Latvijas čempionātā iesaistīsies tikai sezonas izskaņā - izslēgšanas turnīra ceturtdaļfināla stadijā.

"Idejiski man plānā bija atvest trīs leģionārus - divus no Ukrainas un vienu no Krievijas, bet tad virslīgā parādījās jauna izspēles sistēma, kurā vietējais čempionāts notiek bez Baltijas līgas klubiem. Vest šurp leģionārus, lai viņi spēlētu Latvijas čempionātā, un cīnīties par to, lai pusfinālā sāktu spēlēt no ceturtās vietas? Tas nesakrita ar manu redzējumu," skaidro Blome. "Diemžēl treniņprocess ir vairāk amatierisks, ne pat pusprofesionāls, kā bija pirms tam, tāpēc nolēmām, ka Baltijas līgā nepiedalīsimies. Visiem puišiem tomēr ir ģimenes, skolas, darbi... Turklāt arī pandēmija daudz ko izjauca."

Blome arī norāda, ka daļa "Celtnieks" handbolistu pievienojušies Ogres komandai, kā arī vēl daļa aizdoti ASK/LSPA.

"Kā saka, aizgājām akadēmiskajā atvaļinājumā uz vienu gadu, lai saprastu, kā turpmāk darboties," Blome piebilst, ka viņš mudinājis klubus padomāt par to, ka Latvijas čempionātā ir jāspēlē visām komandām, bet tas viss beidzies ar trīs vienību startēšanu Baltijas līgā, līdz Latvijā sāksies "play-off" izšķirošās cīņas. "Baltijas līgas klubi sūdzējās, ka viņiem par daudz spēļu, bet tas viss ir nosacīti."

Blome atklāj, ka federācijā runāts par to, lai Baltijas līgas klubi Latvijas čempionātā iesaistītos no janvāra, taču šāds priekšlikums neesot guvis dzirdīgas ausis. "Tas būtu pareizi, jo tad visas komandas cīnītos par savu vietu izslēgšanas turnīrā." Šobrīd Latvijas čempionātā piedalās 12 komandas, taču "LAT 2006" startē bez vietas izcīnīšanas tiesībām. Līdz ar to 11 vienības pretendē uz piecām vietām "play-off", jo trīs jau ir rezervētas Dobeles "Tenax", "Ogre" un Ludzas "Latgols" handbolistiem, turklāt viņiem ceturtdaļfināla sērijās jau ir garantētas sava laukuma priekšrocības.

Ņemot vērā, ka ir sarucis komandu skaits, lai padarītu čempionātu interesantāku, tika paplašināts vienību kopējais skats un dota iespēja pirmās līgas komandām pievienoties vīriešu virslīgai.

Pagājušajā sezonā "Celtnieks" izcīnīja virslīgas bronzu. Klubu atjaunoja 2012. gadā, un pēc tam tas Latvijas čempiontitulu ieguva 2017. gadā, taču vairākas sezonas spēlēja arī finālā, izveidojot principiālu divcīņu ar "Tenax" handbolistiem. Pirms tam vēl kā meistarkomanda "Celtnieks" par čempionu kļuva 1992. gadā.

Šomēnes Blome arī atstās Latvijas Handbola federācijas ģenerālsekretāra amatu. 23. februārī norisināsies organizācijas biedru sapulce, kurā notiks arī jaunās vadības vēlēšanas.


, 2021-09-13 12:47, pirms 3 gadiem
Šobrīd no Latvijas čempionāta 11 komandām pusfinālā iekļūs tikai viena, jo pirmās trīs jau ir rezervētas Dobeles "Tenax", "Ogre" un Ludzas "Latgols" handbolistiem.

Nav taisnība, ja skatās nolikumu:

Trešais posms – izslēgšanas spēlēs pievienojas BHL pārstāvošās komandas, sadalot vietas no 1-3 pēc BHL savstarpējo spēļu ranga. Izslēgšanas spēles norisinās pēc formāta – 1.v. pret 8.v., 2.v. pret 7.v., 3.v. pret 6.v., 4.v. pret 5.v., spēles norit līdz kādas komandas 2 uzvarām
, 2021-09-13 12:57, pirms 3 gadiem
ainars_m rakstīja: Šobrīd no Latvijas čempionāta 11 komandām pusfinālā iekļūs tikai viena, jo pirmās trīs jau ir rezervētas Dobeles "Tenax", "Ogre" un Ludzas "Latgols" handbolistiem.

Nav taisnība, ja skatās nolikumu:

Trešais posms – izslēgšanas spēlēs pievienojas BHL pārstāvošās komandas, sadalot vietas no 1-3 pēc BHL savstarpējo spēļu ranga. Izslēgšanas spēles norisinās pēc formāta – 1.v. pret 8.v., 2.v. pret 7.v., 3.v. pret 6.v., 4.v. pret 5.v., spēles norit līdz kādas komandas 2 uzvarām
Paldies, labots.
, 2021-09-13 13:09, pirms 3 gadiem
, 2021-09-13 13:13, pirms 3 gadiem
kāpēc viņs melo? patiesība jau ir savādaka
, 2021-09-13 13:29, pirms 3 gadiem
Ja tava draudzene saka, ka grib paņemt pauzi, tas nozīmē, ka tas ir viss
, 2021-09-13 15:41, pirms 3 gadiem
attaisnojumi attaisnojumi un attaisnojumi... vai nebij tā ka uzmeta tevi?
, 2021-09-13 17:00, pirms 3 gadiem
100 punkti,ka patiesība ir savādāka.
, 2021-09-13 20:14, pirms 3 gadiem
Palikt bez piķa tagad saucās paņemt gadu pauzi
, 2021-09-13 20:30, pirms 3 gadiem
arrived rakstīja: Ja tava draudzene saka, ka grib paņemt pauzi, tas nozīmē, ka tas ir viss
Bet esmu vīrietis un mans draugs paņēmā pauzi
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.