Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas handbolisti pret Slovēniju noslēgs kvalifikācijas ciklu

Latvijas handbolisti pret Slovēniju noslēgs kvalifikācijas ciklu
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Šovakar plkst. 19:35 Latvijas vīriešu handbola izlase aizvadīs noslēdzošo 2016.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēli, izbraukumā Velenjē sacenšoties ar Slovēnijas valstsvienību.

Līdzšinējais kvalifikācijas turnīrs Latvijai savā ziņā bijis kā pa kalniem – diviem zaudējumiem pret grupas favorīti Zviedriju (23:33) un Slovēniju (28:39) sekoja divi svarīgi panākumi pret Slovākiju (25:18, 23:22), bet trešdien tika piedzīvota smaga sakāve pret Zviedriju (14:33), pārvelkot svītru latviešu cerībām par finālturnīru.

Slovēnijā Uģa Vikštrema vadītie Latvijas handbolisti ieradās vien 14 spēlētāju sastāvā bez diviem rezultatīvākajiem spēlētājiem – Daiņa Krištopāna (sava kluba vainas dēļ aizkavējās Katarā, šī iemesla dēļ nespēlēja arī spēlē pret Zviedriju, turklāt Dainim ir arī savainots plecs) un Jāņa Pavloviča (nedevās uz Velenji ģimenes apstākļu dēļ). Tāpat dažādu iemeslu dēļ Slovēnijā valstsvienībai nevarēs palīdzēt Uldis Lībergs, Einārs Kiršteins, Oskars Arājs un Māris Veršakovs (nepiedalījās arī trešdienas spēlē). Uz spēli ar Slovēniju tāpēc tika izsaukti divi jauni spēlētāji – Latvijas čempionāta rezultatīvākais spēlētājs Rolands Ivanovs, kā arī Renāts Hovratovičs.

Ņemot vērā sastāva problēmas un nesen piedzīvoto sakāvi Vikštrems liekas cerības saistībā ar spēli pret Slovēniju nelolo, taču cer, ka sniegums būs krietni labāks nekā trešdien Dobelē.

"Mums jānospēlē tā, lai pēc spēles laukumu varam pamest ar paceltu galvu. To, kas bija pret Zviedriju, nedrīkstam pieļaut... Jācīnās līdz pēdējam, jāatdod visi spēki, bet atļaut sev pārbraukt pāri mēs nevaram," atzina Vikštrems.

Neskatoties uz iznākumu pēdējā spēlē, Eiropas čempionāta 3.kvalifikācijas grupā Latvija finišēs trešajā vietā. Šobrīd latviešiem ir četri punkti – par pieciem mazāk nekā Zviedrijai un par trim mazāk nekā Slovēnijai. Bez punktiem ir Slovākija, ieņemot ceturto vietu. Zviedrija un Slovēnija jau nodrošinājusi vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas 2016.gada sākumā notiks Polijā. Finālturnīram kvalificējas katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas un divas labākās trešo vietu īpašnieces. Lai gan teorētiskas izredzes pirms pēdējās spēļu kārtas Latvijai vēl ir, faktiski tā ir zaudējusi cerības kvalificēties finālturnīram.

Latvijas un Slovēnijas izlašu spēle sāksies plkst. 19:30. Tiešraidē spēle būs skatāma TVPlay.lv.

Latvijas izlases sastāvs spēlei pret Slovēniju:
Edgars Kukša, Artūrs Kuģis, Viktors Turkupols, Aivis Jurdžs, Ģirts Lilienfelds, Andis Ērmanis, Ingars Dude, Nils Kreicbergs, Austris Tuminskis, Raimonds Trifanovs, Elvijs Borodovskis, Toms Lielais, Rolands Ivanovs, Renāts Hovratovičs.

Turnīra tabula

VValstsSUNZVārtiP
1.Zviedrija5410155:1129
2.Slovēnija5311148:1297
3.Latvija5203113:1454
4.Slovākija5005108:1380

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


, 2015-06-13 12:51, pirms 9 gadiem
Ko tur dara Hovratovičs?????? Vismaz puse no Latvijas spēlētajošiem insaidiem spēle daudz labāk.
, 2015-06-13 13:42, pirms 9 gadiem
Cerēsim, ka būs kas cīņai līdzīgs, savādāka attieksme pret līdzjutējiem nekā bija spēlē pret Zviedriem,kad kauns bija milzīgs.
, 2015-06-13 17:10, pirms 9 gadiem
gambits1 rakstīja: Ko tur dara Hovratovičs?????? Vismaz puse no Latvijas spēlētajošiem insaidiem spēle daudz labāk.
Labrīt, viņš paņemts kā līnijas spēlētājs!!!!
, 2015-06-13 17:12, pirms 9 gadiem
zippo22 rakstīja: Cerēsim, ka būs kas cīņai līdzīgs, savādāka attieksme pret līdzjutējiem nekā bija spēlē pret Zviedriem,kad kauns bija milzīgs.
Ko tur cerēt?Lv pus izlase nav mēnesi bumbu turējusi rokās, ko tur var gaidīt?
, 2015-06-13 17:57, pirms 9 gadiem
sport80 rakstīja: Labrīt, viņš paņemts kā līnijas spēlētājs!!!!
nu ta vēl labāk...taads "līnijas spēlētajs" ka d*** gribaas
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.