Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Anatolijs Kreipāns

"MT Melsungen" kaļ lielus plānus. Krištopāns - skaļākais un tikai pirmais pastiprinājums

"MT Melsungen" kaļ lielus plānus. Krištopāns - skaļākais un tikai pirmais pastiprinājums
Dainis Krištopāns satiekas ar "MT Melsungen" sporta direktoru Mihaēlu Allendorfu. Foto: A. Käsler/mt-melsungen.de

"TRANSFER HAMMER" - tā tika pieteikta Latvijas handbola izlases spēlētāja Daiņa Krištopāna pārejas paziņošana uz Vācijas 1. bundeslīgas klubu "MT Melsungen", tobrīd vēl nenosaucot spēlētāja uzvārdu. Šķiet, ka nemaz nav jātulko. Krištopāna pāriešana pēc šīs sezonas no "Paris St.Germain" uz "MT Melsungen" ir viena no skaļākajām spēlētāju pārejām 1. bundeslīgā, bet būs arī tāda gaidāmajā starpsezonu spēlētāju pārejā vispār. Krištopāna pāreja tika apzināti izziņota pirmā - tāpēc arī "TRANSFER HAMMER". Melzungenas komanda kaļ lielus plānus un Krištopāns ir viens no galvenajiem spēlētājiem, kuriem tos būs jāīsteno.

Kopš 2005./2006. gada sezonas Melzungenas komanda spēlē Vācijas handbola 1. bundeslīgā. Austākais sasniegums - 4. vieta 2016. gadā. Vēl bija 5. vieta 2019. gadā un divreiz 6. vieta. Pagājušajā gadā "MT Melsungen" finišēja 8. vietā, bet pašreiz turnīra tabulā atrodas 6. vietā. Divas reizes šajā laikā komanda spēlēja EHF kausa izcīņas ceturtdaļfinālā.

Melzungena nav liela pilsēta - tikai apmēram 14 tūkstoši iedzīvotāju, taču tajā atrodas viens no pasaulē lielākajiem farmācijas uzņēmumiem "B. BRAUN", kas ir izveidots vēl 1839. gadā un kuru joprojām vada Braunu ģimene. Runā, ka uzņēmuma īpašniece ir handbola cienītāja un tas nāk komandā ar lielu naudu, lai jau tuvākajā laikā "MT Melsungen" kļūtu par vienu no TOP3 komandām Vācijā. Arī tagad komandas sastāvā ir 9 spēlētāji, kuri savu valstu izlasēs piedalās pasaules čempionātā (būtu vēl divi, taču vācieši Julians Kīns un Timo Kastenings savainojumu dēļ palika mājās)., bet jau nākamsezon komanda kļūs vēl spēcīgāka.

Dainim Krištopānam līgums ir uz četriem gadiem - līdz 2027. gada sezonas beigām. Viņa pozīcijā pašreiz spēlē Vācija izlases dalībnieks, 2016. gada Eiropas čempions un 2016. gada olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs Kais Hēfners, kā arī Horvātijas izlases spēlētājs Ivans Martinovičs. Tiesa, Hēfners pēc sezona Melzungenu acīmredzot pametīs (nav tikai vēl zināms, kurp dosies). Pašreiz "MT Melsungen" rindās ir Polijas izlases pamatvārtsargs Adams Moravskis un Melnkalnes izlases vārtsargs Nebojša Simičs, Spānijas izlases saspēles vadītājs Agustins Kasado (vasarā pāries uz Vespremas komandu), Islandes izlases saspēles vadītājs Elvars Ērns Jonsons, Brazīlijas izlases līnijas spēlētājs Ružeriu Moraešs Fereira, Islandes izlases līnijas spēlētājs Arnars Frejrs Arnarsons un Portugāles izlases kreisais ārējais spēlētājs Andrē Gomešs.

Viens no saspēles vadītājiem ir pēdējo gadu Lietuvas labākais handbolists Aidens Malašinsks (nav zināms, vai paliks komandā), viens no ārējās līnijas spēlētājiem un aizsardzības balstiem ir 2016. gada Eiropas čempions un olimpisko spēļu bronzas medaļas ieguvējs vācietis Finns Lemke.

Pēc sezonas Melzungenas komandu papildinās arī spāņu saspēles vadītājs Eriks Balensiaga no Tulūzas "Fenix" un, iespējams, arī viens no vācu labākajiem līnijas spēlētājiem, arī pašreizējā pasaules čempionāta dalībnieks, 2016. gada Eiropas čempions Janniks Kolbahers no "Rhein-Neckar Lowen". Un tas noteikti nav viss...

Spēcīgs sastāvs, liels atbalstītājs un mērķis komandai kļūt par vienu no spēcīgākajām 1. bundeslīgā (un ne tikai!) - ir tikai viens no Krištopāna pāriešanas iemesliem tieši uz Melzungenas komandu. Ir vēl viens un varbūt pat vēl svarīgāks iemesls - proti, "MT Melsungen" galvenais treneris ir spānis Roberto Garsija Parrondo, kura vadībā Dainis Krištopāns 2019. gadā Skopjes "Vardar" rindās kļuva par EHF Čempionu līgas uzvarētāju un aizvadīja, iespējams, savu līdz šim labāko sezonu karjerā - tosezon Dainis bija otrais labākais vārtu guvējs Čempionu līgā un labākais spēlētājs savā pozīcijā Final4 turnīrā.

Parrando pašreiz pasaules čempionātā ir Ēģiptes izlases galvenais treneris, tā ka nevarēja piedalīties līguma parakstīšanas pasākumā. No tā "Vardar" sastāva Melzungenas komandā ir arī brazīlietis Fereira un Gļebs Kalarašs.

Dainis Krištopāns spēlēs ar sev ierasto 10. numuru, kas pašreiz nemaz nav aizņemts. Melzungenā jau atcerējās, ka 2020. gada Eiropas čempionātā Krištopāns spēlē ar Vāciju guva 7 vārtus un vācieši uzvarēja tikai ar 28:27. Šosezon Krištopāns pašreiz ir piektais labākais vārtu guvējs EHF Čempionu līgā (60 vārti), bet PSG komanda ir viena no līderēm savā grupā. PSG komanda ir līdere Francijas handbola līgā. Dainim vēl pienācīgi jāpabeidz šo sezonu, bet tad - jāšķir vaļā jaunu lappusi savā karjerā.


, 2023-01-12 21:47, pirms gada
Liels paldies, Tollijam par ļoti vērtīgo informāciju! Ar lielu interesi izlasiju šo visu no tiešām ļoti zinoša cilvēka handbola lietās!
, 2023-01-12 22:21, pirms gada
H.E.N.R.Y. rakstīja: Liels paldies, Tollijam par ļoti vērtīgo informāciju! Ar lielu interesi izlasiju šo visu no tiešām ļoti zinoša cilvēka handbola lietās!
Pats tu esi tollijs! Toļiks un tikai Toļiks. Pats zinīgākais no Latvijas sporta žurnālistiem rokasbumbā un arī spīdvejā. Joprojām.
Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.