Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Vikštrems: "Zviedrija mums pārbrauca pāri kā tanks, un mēs pat neiepīkstējāmies"

Vikštrems: "Zviedrija mums pārbrauca pāri kā tanks, un mēs pat neiepīkstējāmies"
Uģis Vikštrems
Foto: Juris Bērziņš-Soms

Pēc graujošā zaudējuma Eiropas čempionāta kvalifikācijas spēlē pret Zviedriju (14:33) Latvijas izlases galvenais treneris Uģis Vikštrems norādīja skarbi novērtēja padoto sniegumu un uzsvēra, ka noslēdzošajā spēlē pret Slovēniju kaut ko līdzīgu nedrīkst pieļaut.

"Var zaudēt, tikai jautājums – kā tu zaudē... Spēlē pret Zviedriju pirmajā puslaikā mēs daudz vārtu neiemetām, taču izspēlējām daudz labu situāciju, kuras realizēt neļāva zviedru pasaules līmeņa vārtsargs. Principā pirmais puslaiks bija normāls, izņemot pēdējo minūti. Otrajā puslaikā Zviedrija mums pārbrauca pāri kā tanks un mēs pat neiepīkstējāmies. Nokāruši galvas un rokas mēs vienkārši ļāvām viņiem mūs sakaut. Tas man visvairāk sāp. Zaudēt var, bet ne šādā veidā," atzina Vikštrems.

Viņš norādīja, ka Aivim Jurdžam un Ģirtam Lilienfeldam pēc garās sezonas Vācijā "ir nosēdušās baterijas, taču viņi centās un cīnījās." Treneris izteicās, ka daudziem spēlētājiem, tādējādi arī komandai kopumā bija melnā diena.

Vikštrems atzina, ka nopietns pārbaudījums šis bijis arī jaunajiem spēlētājiem: "Otrajā puslaikā devu spēlēt tiem, kas mazāk spēlējuši, bet ne jau viņi galvenās kļūdas uztaisīja. Viņi sadega, taču pret tādu pasaules klases komandu tas bija sagaidāms. Tas ir normāli."

Pirms spēles Slovēnijā Vikštrems lielas cerības nelolo, īpaši ņemot vērā problēmas ar sastāvu (Slovēnijā nespēlēs Krištopāns, Pavlovičs, Kiršteins, Arājs un Lībergs, tāpēc pieaicināti Ivanovs un Hovratovičs), taču vēl vienu tādu spēli kā trešdien, pieļaut nevēlas.

"Jau pēc spēles ar Zviedriju puišiem pateicu, kas man nepatika. Uz Slovēniju braucam ne jau ar lielām domām par uzvaru. Būsim reālisti. Mums jānospēlē tā, lai pēc spēles laukumu varam pamest ar paceltu galvu. To, kas bija pret Zviedriju, nedrīkstam pieļaut... Jācīnās līdz pēdējam, jāatdod visi spēki, bet atļaut sev pārbraukt pāri mēs nevaram," uzsvēra treneris.

Neskatoties uz iznākumu pēdējā spēlē, Eiropas čempionāta 3.kvalifikācijas grupā Latvija finišēs trešajā vietā. Šobrīd latviešiem ir četri punkti – par pieciem mazāk nekā Zviedrijai un par trim mazāk nekā Slovēnijai. Bez punktiem ir Slovākija, ieņemot ceturto vietu. Zviedrija un Slovēnija jau nodrošinājusi vietu Eiropas čempionāta finālturnīrā, kas 2016.gada sākumā notiks Polijā. Finālturnīram kvalficējas katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas un divas labākās trešo vietu īpašnieces. Lai gan teorētiskas izredzes Latvijai vēl ir, faktiski tā ir zaudējusi kvalficēties finālturnīram.

Latvijas un Slovēnijas izlašu spēle notiks sestdien, 13.jūnijā, plkst. 19:30. Tiešraidē spēle būs skatāma TVPlay.lv.

Izmantotie resursi;
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.