Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Raitis Puriņš

Pavlovičam 11 vārti Vācijā, Tuminskim astoņi Portugālē

Pavlovičam 11 vārti Vācijā, Tuminskim astoņi Portugālē
Jānis Pavlovičs
Foto: Anand Anders

Rezultatīvi Vācijā turpina spēlēt mūsu handbolists Jānis Pavlovičs, kura pārstāvētā "HSC Bad Neustadt" turpina dominēt Vācijas 3. līgas austrumu zonā, joprojām ieņemot pirmo vietu. Tāpat pretiniekus tikai Portugālē turpina bombardēt arī Austris Tuminskis.

Latvijas komandu duelī Jāņa Pavloviča un Margota Valkovska "HSC Bad Neustadt" ar 35:28 pieveica Jāņa Grišanova "TV Jahn Duderstadt". Pavlovičs guva 11 vārtus, Valkovskis četrus, bet pretinieku rindās Grišanovs atzīmējās ar pieciem precīziem metieniem.

Citās šīs līgas spēlē otro uzvaru izcīnīja Raimonda Šteina "HSC Coburg", kas ar 33:30 pieveica "HC Aschersleben". Pie panākuma, to latvietim kaldinot ar diviem vārtiem, tika arī Jāņa Gremzdes "DJK Rimpar" (26:13 pret "SG Kleenheim"), kā arī Mareka Skabeiķa "EHV Aue" (34:25 pret "TG Munden"). Bez Armanda Ušcina sastāvā kārtējos divus punktus izcīnīja "Dessau-Roßlauer HV" - 24:23 pret "ESV Lokomotive Pirna".

Kopvērtējumā Valkovska un Pavloviča komanda ieņem pirmo vietu, Skabeiķa - otro, Uščina - astoto, Gremzdes - devīto, Šteina - 13., bet Grišanova - 16. pozīciju.

Rietumu un ziemeļu zonās Latvijas handbolistu pārstāvētie klubi cīnījās ar mainīgām sekmēm. Ērika Blūma "VfL Edewecht" ar 23:33 piekāpās "HSG Lemgo II", bet Edgara Kukšas "VfL Fredenbeck" ar 23:29 zaudēja "HF Springe". Turpretī pie uzvarām tika Mārtiņa Līberga "HSG Varel" (32:28 pret "TSG Altenhagen-Heepen") un Māra Veršakova "SV Beckdorf" (31:27 pret "Stralsunder HV"). Līberga guva septiņus vārtus, Blūms - divus, bet par Veršakova iespēto informācija nav zināma.

Rietumu zonas kopvērtējumā piekto vietu ieņem Līberga komanda, bet astoto - Blūma. Ziemeļos - 12. pozīcijā ierindojas Kukšas komandas, bet 13. - Veršakova.

Nevienu zaudējumu nepiedzīvoja latviešu handbolistu pārstāvētie klubi Vācijas 2. bundeslīgā. Neizšķirti 25:25 ar "SV Post Schwerin" cīnījās Ingara Dudes "HG Saarlouis", Ģirta Lilienfelda "ThSV Eisenach" ar 30:26 pieveica "HSG Nordhorn-Lingen", bet Evara Klešnika "GWD Minden" ar 41:31 pārspēja "SC DHfK Leipzig". Klešniks guva sešus vārtus, Lielienfelds - četrus, bet Dude - divus.

Kopvērtējumā pirmo vietu ieņem Klešnika komanda, septīto - Dudes, bet 16. - Lilienfelda.

Otro uzvaru Vācijas 1. bundeslīgā izcīnījusi Aivja Jurdža "TSH Hannover-Burgdorf", kas ar 34:27 pieveica "TV Großwallstadt". Mūsu handbolists guva piecus vārtus, kas palīdzēja viņa vienībai tikt pie diviem punktiem un pakāpties turnīra tabulā uz 12. vietu.

Austrijas handbola līgā pirmo zaudējumu piedzīvoja Jāņa Glušaka "Alpla HC Hard", ar 28:29 piekāpjoties "Fivers WAT Margareten". Uzvaru neizcīnīja arī Valda Labanovska "HIT medalp Tirol" (28:28 pret "UHK Krems"), kā arī Dmitrija Bražņikova "ULZ Sparkasse Schwaz" (zaudējums 24:25 pret "SG SPIGO West Wien").

Turnīra tabulā Glušaka komanda tagad ieņem trešo vietu, Bražņikova - ceturto, bet Labanovska - septīto.

Norvēģijas augstākajā līgā starp latviešu klubiem maču aizvadīja tikai Elvija Borodovska "Follo", kas ar 25:34 zaudēja "Runar" handbolistiem. Borodovskis bija precīzs tikai vienu reizi, savukārt viņa komanda kopvērtējumā ieņem trešo vietu.

Portugāles augstākajā līgā astoņus vārtus guva Austris Tuminskis, taču viņa pārstāvētā "SC Horta" ar 27:31 zaudēja "DELTA Belenenses", ieņemot kopvērtējumā tikai devīto vietu.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.