Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Par piesavināšanos apsūdzētais Sondors atkāpies no Handbola federācijas valdes

Agris Suveizda

Par piesavināšanos apsūdzētais Sondors atkāpies no Handbola federācijas valdes
Zigmārs Sondors. Foto: handball.lv

Par piesavināšanos apsūdzētais Latvijas Handbola federācijas (LHF) valdes loceklis Zigmārs Sondors pēc LHF valdes ārkārtas sēdes trešdien ir atkāpies no LHF valdes locekļa amata, paziņojusi Latvijas Handbola federācija.

LHF pagaidām no plašākiem komentāriem atturas, uninformēs, kad amatā būs apstiprināts jauns valdes loceklis. Jau ziņots, ka Rīgas tiesas apgabala prokuratūra lietā par iespējamu piesavināšanos pie kriminālatbildības ir saukusi kādreizējo maksātnespējas administratoru, bijušo Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidentu Aldonu Vrubļevski un viņa pilnvarotu personu, nu bijušo LHF valdes locekli Sondoru.

Saskaņā ar apsūdzību viņi laikā no 2009.gada 11.jūnija līdz 2018.gada 26.jūlijam, pildot administratora pienākumus, no maksātnespējīga uzņēmuma piesavinājušies vairāk nekā divus miljonus eiro un prettiesiski, krāpšanas ceļā, ieguvuši tiesības rīkoties ar trim nekustamajiem īpašumiem, radot vairāk nekā 40 000 eiro zaudējumus. Sondors saukts pie kriminālatbildības arī par piesavināšanās ceļā iegūto finanšu līdzekļu legalizāciju vairāk nekā 340 000 eiro apmērā.

Prokurore Vrubļevskim un Sondoram ir izsniegusi lēmumus par saukšanu pie kriminālatbildības par minētajām noziedzīgajām darbībām. Abiem ir dots laiks, lai paustu savu attieksmi. Patlaban turpinās pirmstiesas kriminālprocess, tāpēc plašākus komentārus prokuratūra nesniedza. Abām apsūdzētajām personām piemēroti ar brīvības atņemšanu nesaistīti drošības līdzekļi un uzlikts arests mantai. Vrubļevskis, kurš bija LOK prezidents no 2004.līdz 2020.gadam, no komentāriem atturas. LOK iepriekš izplatīja paziņojumu, ka norobežojas no bijušā prezidenta profesionālajām darbībām maksātnespējas administratora amatā.

Izmantotie resursi:
https://handball.lv/galleries/no-am...
LETA

     [+] [-]

, 2022-08-10 21:51, pirms 2 gadiem
Pret Sondoru liels respekts kā augsta līmeņa tiesnesi, bet šis izskatās nesmuki. Protams, nevienu nevar vainot pirms tiesas process nav noslēdzies. Labi, ka ir atkāpies.

https://sportacentrs.com/handbols/0...

     [+] [-]

, 2022-08-14 22:32, pirms 2 gadiem
Diskusiju virzītājs Edgars rakstīja: Pret Sondoru liels respekts kā augsta līmeņa tiesnesi, bet šis izskatās nesmuki. Protams, nevienu nevar vainot pirms tiesas process nav noslēdzies. Labi, ka ir atkāpies.

https://sportacentrs.com/handbols/03102016-sondors_licis_tiesas_2017_gada_pasaules_c
Zinot Latvijas iestažu darba ieradumus, galīgi neesmu pārliecināts ka Zigis ir vainīgs!