Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Kārlis Justovičs

Vācijas handbolisti nodrošina dalību EČ finālturnīrā, bosnieši revanšējas Igaunijai

Vācijas handbolisti nodrošina dalību EČ finālturnīrā, bosnieši revanšējas Igaunijai
Vācijas izlases handbolisti. Foto: imago images/Andreas Gora/Scanpix

2022. gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā ceturto uzvaru aizvadītajās četrās spēlēs izcīnījusi Vācijas izlase, kas šovakar Ķelnē ar 34:20 sagrāva Austriju, tādējādi kā pirmā kvalifikācijas turnīra dalībniece nodrošinot vietu finālturnīrā.

Vācieši maču iesāka fantastiski, izvirzoties vadībā ar 12:1 un ļoti ātri dzēšot praktiski visus jautājumus par spēles uzvarētāju. Pēc pirmā puslaika Vācijai piederēja 19:5 vadība, savukārto spēles otrajā cēlienā mājinieki vairāk spēlēja ar rezervistiem, rezultāta starpību vairs būtiski nepalielinot. Zīmīgi, ka abu komandu iepriekšējā savstarpējā spēlē Vācija bija pārāka ar 36:27.

Ar pieciem vārtu guvumiem Vācijas izlases rindās rezultatīvākais bija Antonio Mecners, kamēr austriešu labā septiņas reizes izcēlās Lukāšs Hutečeks.

Citā kvalifikācijas turnīra 2. grupas spēlē par zaudējumu (21:24) Igaunijai iepriekšējā spēlē reabilitējās Bosnija un Hercegovina, kas savā laukumā igauņus pieveica ar 21:19. Bosniešiem piecus vārtus guva Marko Paničs, kamēr igauņiem pa četrām reizēm izcēlās Kaspars Lēss un Karls Toms. Divus no sešiem metieniem realizēja latviešu izcelsmes handbolists Andris Celmiņš. Igaunijas valstsvienībā otro spēli pēc kārtas iztrūka valsts pazīstamāko handbolistu - Vācijas Bundeslīgas vicelīderes Manheimas "Rhein-Neckar Löwen" spēlētāja Maita Patraila un Denera Jānimā no Maskavas CSKA.

Kvalifikācijas 2. apakšgrupas kopvērtējumā Vācijai ir astoņi punkti, kamēr Austrijai, Bosnijai un Hercegovinai, kā arī Igaunijai - pa diviem.

Iespēju jau šovakar iegūt ceļazīmi uz finālturnīru izšķērdēja Portugāle, kas aizvadīja katastrofālu otro puslaiku (10:20) Islandē, ļaujot islandiešiem tajā veikt septiņu vārtu izrāvienu un izcīnīt uzvaru ar 32:23, reabilitējoties par neveiksmi (24:26) abu komandu savstarpējā mačā Portugālē. Bez pieredzējušā latviešu izcelsmes handbolista Aleksandra Pētersona spēlējušajā Islandes izlasē rezultatīvākais ar deviņiem vārtu guvumiem bija Bjarki Mars Elisons. Portugāļiem seši precīzi metieni Andrē Gomiša rēķinā. Jāatzīmē, ka spēli tiesāja Latvijas tiesneši - Renārs Līcis un Zigmārs Sondors.

Kvalifikācijas 4. apakšgrupā līdere ar sešiem punktiem gan joprojām ir Portugāle, savukārt Islandes rēķinā ir četri punkti. Izraēlai un Lietuvai punktu šobrīd nav.

Visbeidzot pie svarīga un negaidīta punkta tika Nīderlandes izlase, kas 5. grupas cīņā izbraukumā izrāva neizšķirtu 27:27 pret Slovēniju, kam savā laukumā nīderlandieši pirms četrām dienām piekāpās ar graujošu 23:34. Astoņus vārtus Nīderlandes valstsvienības labā iemeta Kajs Kirstens Everts Smitss, savukārt slovēņiem ar septiņiem vārtu guvumiem izcēlās Dragans Gajičs.

Kvalifikācijas 5. apakšgrupā līdere ar četriem punktiem ir Polija, pa trim punktiem ir Slovēnijai un Nīderlandei, kamēr pastarītei Turcijai punktu nav.

2022. gada Eiropas čempionātam, kas notiks Ungārijā un Slovākijā, kvalificēsies visu astoņu grupu divas labākās komandas, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvējas. Bez rīkotājvalstīm vietu finālturnīrā nodrošinājušas arī pagājušā Eiropas čempionāta finālistes Spānija un Horvātija.

Izmantotie resursi:
https://ehfeuro.eurohandball.com/me...


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.