Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Ivars Bācis

Dobeles "Tenax" atzīstami cīnās, bet divu spēļu summā tomēr zaudē ar minimālu starpību

Dobeles "Tenax" atzīstami cīnās, bet divu spēļu summā tomēr zaudē ar minimālu starpību
Dobeles "Tenax". Foto: Latvijas Handbola federācija.

Vakar ZRHK “Tenax Dobele” viesos otrajā EHF Eiropas kausa izcīņas 2. kārtas spēlē ar četru vārtu starpību 25:29 (11:14) piekāpās vienai no pašreizējām Čehijas Ekstralīgas līderēm Plzeņas “Talent” komandai, pēdējos vārtus ielaižot trīs sekundes līdz spēles beigām un tādējādi divu spēļu summā piekāpjoties ar tikai vienu vārtu starpību.

Vakar vakarā ZRHK “Tenax Dobele” aizvadīja EHF Eiropas Kausa otrās kārtas atbildes spēli. Lai gan sestdien pirmo spēli viesos latvieši uzvarēja ar trīs vārtu pārsvaru 31:28, svētdien smagā cīņā vēlreiz pretinieku laukumā nācās atzīt Plzeņas kluba pārākumu ar četru vārtu starpību. Līdz ar to divu spēļu nācās piekāpties par nieka vienu vārtu tiesu, kas liedza tikt nākamajā kārtā.

Spēles pirmās divas minūtes iesākās ar diviem rezultatīviem vārtiem Dobeles “Tenax” pusē, kurus guva Ņikita Pančenko 7m metienā un Emīls Kurzemnieks uzbrukumā. Līdz trešajai spēles minūtei latvieši bija vadībā, taču ceturtajā spēles minūtē čehi izlīdzināja spēles rezultātu (2:2). Tālākajā spēles gaitā Latvijas valstsvienībai neizdevās gūt pārsvaru pār pretinieku. Pirmais puslaiks beidzās ar ar trīs vārtu deficītu - 11:14.

Arī otrajā puslaikā dobelniekiem diemžēl neizdevās būt pārākiem par Čehijas klubu, taču cīņai nepadevās un neļāva pretiniekiem panākt vairāk kā piecu vārtu starpību. Spēle teju vai noslēdzās ar rezultātu 28:25, kas būtu nozīmējis, ka abu spēļu kopsummā abām komandām ir neizšķirts rezultāts, bet trīs sekundes pirms spēles beigām mājinieku komandas spēlētājam izdevās izdarīt izšķirošo metienu, ka bija precīzs. Līdz ar to sāpīgs zaudējums pašā spēles izskaņā ar mīnus četri.

ZRHK “Tenax Dobele” – Plzeņas “Talent” 25:29 (11:14)

ZRHK “Tenax Dobele” – Emīls Kurzemnieks 8, Oskars Arājs 5, Antons Šuleiko 4, Ņikita Pančenko 2, Linards Usāns 2, Andris Vidovskis 1, Kristers Plūme 1, Kārlis Krūmiņš 1, Ričards Juzups 1.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola Federācija


Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.