Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Latvijas sieviešu izlase starptautiskajā apritē atgriežas ar zaudējumu mājiniecei Grieķijai

Latvijas sieviešu izlase starptautiskajā apritē atgriežas ar zaudējumu mājiniecei Grieķijai
Latvijas sieviešu izlase. Foto: Latvijas Handbola federācija

Pirmo oficiālo spēli kopš 2008. gada aizvadījusi Latvijas sieviešu rokasbumbas izlase, kas 2022. gada Eiropas čempionāta atlasē ar rezultātu 17:34 piekāpās Grieķijas valstsvienībai.

Pirmo spēli Māra Cibuļska vadītajai izlasei vajadzēja aizvadīt jau vakar, taču lidojuma problēmu dēļ Latvija pret Itāliju laukumā nedevās un saņēma tehnisko zaudējumu ar rezultātu 0:10. Šā vakara spēli grieķietes, kuras vakar ar 29:18 pārspēja bosnietes, sāka ar trim vārtu guvumiem, un Latvija nevienu brīdi neizvirzījās vadībā.

Pirmā puslaika izskaņā grieķiešu pārsvars pirmoreiz pārsniedza desmit vārtus (17:6), taču Žanete Kukurāne otrā puslaika ievadā starpību samazināja līdz astoņiem vārtiem (9:17). Drīz gan mājinieces veica vēl iespaidīgāku izrāvienu, panāca 30:12 savā labā un uzvarēja ar 34:17. Latvijas rindās rezultatīvākā bija Madara Cibuļska, kura no desmit metieniem realizēja četrus.

Latvija līdz ar zaudējumu atvadījās no teorētiskām izredzēm uz pirmo vietu un vienīgo ceļazīmi uz nākamo kārtu un rīt kvalifikāciju pabeigs plkst. 13:00 pēc Latvijas laika ar spēli pret Bosniju un Hercegovinu. Pirms atlases turnīra Latvija aizvadīja divas pārbaudes spēles pret Igauniju, Ulbrokā piekāpjoties ar 17:28 un 24:35.

Eiropas čempionāta finālturnīrs nākamā gada novembrī notiks Slovēnijā, Ziemeļmaķedonijā un Melnkalnē, un bez trim Balkānu valstīm vietu finālturnīrā ir nodrošinājusi arī pašreizējā Eiropas čempione Norvēģija. Par pārējām 12 ceļazīmēm kvalifikācijā cīnās 32 izlases, no kurām 11 nomināli vājākās sāk ar pirmo kvalifikācijas fāzi un sadala trīs ceļazīmes uz otro posmu, kur jau gaida 21 komanda.

Latvija – Grieķija 17:34 (8:17).
Latvija: Cibuļska 4, Kukurāne 3, Minova 3, Dzenīte 3, Nikolajeva 2, Asare 2.

2. grupa

VKomandaSUNZVārtiP
1.Grieķija220063:354
2.Bosnija un Hercegovina210143:412
3.Itālija210132:252
4.Latvija200217:440

Izmantotie resursi:
https://www.eurohandball.com/en/mat...


U16 grupas uzvarētāji puišiem Salaspils SS komanda. Foto: Latvijas Handbola federācija.
1

Latvijas čempionātā jauniešiem handbolā visvairāk pirmo vietu Salaspilij un Dobelei

Latvijas jaunatnes čempionātā vairākās vecuma grupās apbalvoti godalgoto vietu ieguvēji meiteņu un zēnu kategorijās no U12 līdz U10 grupai, visvairāk pirmo vietu izcīnot Salaspils Sporta skolai, kuras kontā trīs zelti, savukārt Dobeles SS un Ludzas NSS attiecīgi divi un viens tituls.
Dainis Krištopāns uzbrukumā. Foto: Oliver Zimmermann/Imago Images/Scanpix
1

Krištopāns bombardē Vācijas Bundeslīgā

Vācijas handbola Bundeslīgas pirmajā pieciniekā jeb Eirokausu zonā nostiprinājās "Melsungen", izbraukumā ar 28:23 pārspējot Manheimas "Rhein-Neckar Löwen".
Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.