Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Agris Suveizda

Handbola čempionāta sezonas vērtīgākie spēlētāji - Lazdiņš un Asare

Handbola čempionāta sezonas vērtīgākie spēlētāji - Lazdiņš un Asare
Artūrs Lazdiņš un Ivita Asare
Foto: handball.lv

Par Latvijas čempionāta sezonas vērtīgākajiem spēlētājiem komandu pārstāvju balsojumā atzīti Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga) un Ivita Asare (Stopiņu NHK), vēstīts Latvijas Handbola federācijas mājaslapā.

Rīdzinieku uzbrukuma līderis Lazdiņš kļuvis par labāko trijās nominācijās – viņš atzīts par vērtīgāko un kreiso ārējo spēlētāju, kā arī kļuvis par čempionāta rezultatīvāko spēlētāju (šobrīd 211 vārti jeb 8.8 vidēji spēlē). Kopumā rīdziniekiem balvas piecās nominācijās, jo vēl divi Lazdiņa komandas biedri nosaukti par labākajiem savās pozīcijās – Raitis Puriņš otro gadu pēc kārtas kļuvis par labāko vārtsargu, bet Rihards Leja par labāko kreisās malas spēlētāju atzīts jau trešo gadu pēc kārtas.

Pārējās pozīcijās, izņemot labāko labo arējo spēlētāju, saimnieko Dobeles "Tenax" – Sandris Veršakovs atzīts par labāko treneri, Egils Politers kļuvis par labāko līnijas spēlētāju, Austris Tuminskis – par labāko saspēles vadītāju, bet Andis Ērmanis kļuvis par labāko labo malējo spēlētāju. Savukārt par labāko labo ārējo spēlētāju šosezon nosaukts Guntis Piļpuks (Latgols un MSĢ/LAT-Hertz).

Arī Latvijas čempionātā sievietēm lielāko daļu balvu savā starpā sadalījušas divas labākās komandas. Pēdējo trīs sezonu čempione Stopiņu NHK triumfējusi piecās nominācijās – Ivita Asare atzīta ne tikai par vērtīgāko, bet arī labāko kreiso ārējo spēlētāju, Elza Seržante – par labāko labo ārējo, Daina Sergejeva – par labāko līnijas spēlētāju, bet treneru duets Ginta Ozoliņa un Jānis Valeiko pēc gada pārtraukuma kļuvuši par labākajiem treneru kategorijā.

Trīs nominācijās par labākajām kļuvušas Jēkabpils sporta skolas handbolistes Simona Ārmane (labākā saspēles vadītāja), Agnija Malceniece (vārtsardze) un Gita Kaulakane (labākā kreisā malējā). Par labāko labo malējo spēlētāju nosaukta salaspiliete Inese Umjarova, bet Laura Ņeverovska kļvusi par rezultatīvāko (214 vārti jeb 9.7 vārti vidēji spēlē).

Labākie spēlētāji divās nominācijās nosaukti arī 1. līgā vīriešiem, kur par vērtīgāko atzīts uzvarētāju "Latgols juniori" spēlētājs Armands Usāns. Par rezultatīvāko spēlētāju kļuvis viņa komandas biedrs Kristaps Logins, kurš 14 spēlēs guva 105 vārtus (tikpat arī Ritvaram Balcerim no "Celtnieks-2", kurš aizvadījis par vienu spēli vairāk).

Latvijas čempionāta sezonas labākie spēlētāji 2018:

SynotTip Virslīga

Vērtīgākais spēlētājs: Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga)
Vārtsargs: Raitis Puriņš (Celtnieks Rīga)
Kreisais malējais: Rihards Leja (Celtnieks Rīga)
Labais malējais: Andis Ērmanis (Dobeles Tenax)
Kreisais ārējais: Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga)
Labais ārējais: Guntis Piļpuks (Latgols, MSĢ/LAT-Hertz)
Līnijas spēlētājs: Egils Politers (Dobeles Tenax)
Saspēles vadītājs: Austris Tuminskis (Dobeles Tenax)
Rezultatīvākais spēlētājs: Artūrs Lazdiņš (Celtnieks Rīga)
Treneris: Sandris Veršakovs (Dobeles Tenax)

Virslīga sievietēm

Vērtīgākā spēlētāja: Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Vārtsardze: Agnija Malceniece (Jēkabpils SS)
Kreisā malējā: Gita Kaulakane (Jēkabpils SS)
Labā malējā: Inese Umjarova (Salaspils SS)
Kreisā ārējā: Ivita Asare (Stopiņu NHK)
Labā ārējā: Elza Seržante (Stopiņu NHK)
Līnijas spēlētāja: Daina Sergejeva (Stopiņu NHK)
Saspēles vadītāja: Simona Ārmane (Jēkabpils SS)
Rezultatīvākā spēlētāja: Laura Ņeverovska (REIR Dobele)
Treneri: Ginta Ozoliņa/Jānis Valeiko (Stopiņu NHK)

1. līga vīriešiem

Vērtīgākais spēlētājs: Armands Usāns (SK Latgols juniori)
Rezultatīvākais spēlētājs: Kristaps Logins (SK Latgols juniori)

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Sezonas...


Mirklis no Melzungenes un Magdeburgas komandu spēles. Foto: Patrick Suephke/Lobeca/Imago Images/Scanpix

Krištopāna komanda noplīst spēles beigu daļā un zaudē kausa finālā

Vācijas kausu nespēja izcinīt Daiņa Krištopāna pārstāvētā "Melsungen", 20 tūkstošu vērotāju klātbūtnē Ķelnē lielajā finālā tai piekāpjoties (19:30) Magdeburgas komandai.
Komanda un līdzutēji. Foto: Dobeles Tenax

Baltu diena Baltijas līgā: Dobele finālā uzveic arī Igaunijas čempioni, Klaipēdai bronza

Baltijas Handbola līgā pirmoreiz zelta godalgas izcīnīja Dobeles "Tenax", finālčetrinieka pēdējā spēlē ar 27:26 pārspējot mājinieci Pelvas "Serviti". Bronas medaļas izcīnīja lietuvieši.
Dainis Krištopāns. Foto: imago/Eibner/Scanpix
3

Krištopāna komanda iekļūst Vācijas kausa finālā, izšķirošais mačs jau rīt

Ķelnē šajā nedēļas nogalē notiek Vācijas kausa izcīņas finālčetrinieks handbolā, un rīt finālspēlē savā starpā tiksies Magdeburgas un Melzungenes komandas. Finālspēles sākums plānots plkst. 16.35 pēc Latvijas laika.