Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Krištopāns sezonai gatavojas Slovēnijā, Jurdžam un Klešnikam pārbaudes spēles

Krištopāns sezonai gatavojas Slovēnijā, Jurdžam un Klešnikam pārbaudes spēles
Dainis Krištopāns (pa kreisi)
Foto: Denis Dukovski / Vardar

Latvijas vadošais handbolists Dainis Krištopāns kopā ar savu jauno klubu, EHF Čempionu līgas uzvarētāju Skopjes "Vardar" (Maķedonija) gatavošanos sezonai turpina Slovēnijā.

Pirms tam "Vardar" sezonai gatavojās Skopjē, bet tagad pārcēlusies uz pilsētiņu Krjansku Goru Slovēnijas ziemeļrietumos, kur trenēsies vienu nedēļu. Trenera Raula Gonzalesa rīcībā ir 20 spēlētāji, tostarp latvietis Dainis Krištopāns, kurš pēc divām sezonām Baltkrievijas čempionu "Meshkov Brest" rindās pārcēlies uz Skopji.

Pēc treniņnometnes Slovēnijā "Vardar" dosies uz Vāciju, kur aizvadīs vairākas pārbaudes spēles. 11.augustā Skopjes klubs aizvadīs maču pret "Bergischer", kas aizvadītajā sezonā Vācijas Bundeslīgā ierindojās 16.vietā un izkrita uz 2. Bundeslīgu. Dienu vēlāk "Vardar" uzsāks turnīru Gumersbahā, kur pusfinālā pretiniekos būs pēdējo divu sezonu Vācijas čempione "Rhein Neckar Lowen", ko pārstāv Latvijas handbola audzēknis Aleksandrs Pētersons.

Savukārt no 24. līdz 29. augustam "Vardar" piedalīsies neoficiālajā klubu pasaules kausā "IHF Super Globe" Kataras galvaspilsētā Dohā. Šajā turnīrā Latviju pārstāvēs arī mūsu vadošais tiesnešu pāris Zigmārs Sondors/Renārs Līcis.

Sezonai gatavojas arī Aivis Jurdžs un viņa pārstāvētā Vācijas Bundeslīgas kluba "Leipzig", kas aizvadīja jau otro nometni un šobrīd piedalās turnīrā "Linden Cup". Turnīra pirmajā spēlē Leipciga ar 24:20 (10:11) pārspēja jau pieminēto "Bergischer". Jurdžs guva divus vārtus. Piektdien "Leipzig" spēlēs pret "TV Hüttenberg", bet sestdien pret Evara Klešnika "Wetzlar". Klešnika komanda turnīru iesākusi ar mainīgām sekmēm – vispirms zaudējums 26:29 pret "Bergischer", pēc tam uzvara pār "TV Hüttenberg" ar 36:27.

Sezonai gatavojas arī citi Vācijā spēlējošie Latvijas handbolisti, savukārt Ģirts Lilienfelds vēl dziedē savainojumu un savas komandas "2000 Coburg", kas pavasarī izkrita no Bundeslīga, treniņos vēl nepiedalās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv


Foto: Latvijas Handbola federācija.

Veršakovs: "Atbildes spēlē pret "Granitas" jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija"

Šo sestdien Dobeles Sporta centrā “Tenax Dobele” handbolisti dosies atbildes spēlē pret Kauņas “Granitas-Karys”, lai cīnītos par iekļūšanu Baltijas līgas finālčetriniekā. “Tenax Dobele” komandas galvenais treneris Sandris Veršakovs uzsver, ka atbildes spēlē ir jāsamazina kļūdu skaits un jāuzlabo metienu realizācija.
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
1

Noskaidroti Latvijas kausa izcīņas pāri handbolā

2023./2024. gada noslēgumā vairākas Latvijas sieviešu un vīriešu komandas tiksies Latvijas kausa izcīņā. Šodien notikušajā Latvijas Handbola federācijas rīkotājā izlozē tika noskaidroti pāri, kādos komandas tiksies pirmajās spēlēs.