Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

"US Open" līdera godā negaidīti izvirzījies 48 gadus vecais anglis Blends

"US Open" līdera godā negaidīti izvirzījies 48 gadus vecais anglis Blends
Ričards Blends. Foto: AFP/Scanpix

Kalifornijas štata pilsētā Sandjego pabeigta "US Open" pirmā puse, pēc 36 bedrītēm negaidīti dalītā vadībā esot anglim Ričardam Blendam, kurš līdera godu dala ar amerikāni Raselu Henliju (-5).

"US Open" līderi pēc otrā raunda: -5 Ričards Blends un Rasels Henlijs, -4 Luī Ustheizens un Metjū Vulfs, -3, Baba Vatsons un Džons Rams, -2 Kevins Strīlmans, Makenzijs Hjūzs un Zanders Šofelī.

48 gadus vecais Ričards Blends tikai ceturto reizi piedalās "major" turnīrā. Viņa labākais rezultāts ir 22. vieta pirms četriem gadiem britu "Open", bet vienīgais iepriekšējais "US Open" 2009. gadā beidzās jau pēc 36 bedrītēm. Blends maijā uzvarēja "Betfred British Masters", kļūstot par Eiropas tūres vecāko pirmā titula ieguvēju, to paveicot 478. turnīrā.

Blends ceturtdien pirmo raundu izspēlēja ar -1, sev lielu uzmanību vēl nepiesaistot, bet piektdien viņam lieliska diena Kalifornijā, iegūstot četrus sitienus un kļūstot par negaidītu turnīra 36 bedrīšu līderi. Ranga 115. vietā esošais Blends ir vecākais golferis "US Open" vēsturē, kurš vadībā bijis pēc otrā raunda.

Kad "US Open" iepriekšējo reizi notika "Torrey Pines" laukumā pirms 13 gadiem, toreiz cīņā par titulu līdz pat pēdējai bedrītei bija 46 gadus vecais amerikānis Roko Mīdieits, kurš pārspēlē piekāpās ar ceļgala savainojumu spēlējušajam Taigeram Vudsam. Blendam ar Vudsu šoreiz nebūs jāsacenšas, jo Taigers ir rehabilitācijā pēc autoavārijas, taču spēcīgu konkurentu netrūkst.

Pirmos divus raundus ar rezultātu zem PAR izspēlēja 12 golferi, bet, iespējams, divi bīstamākie, ir uzreiz aiz viņiem esošie – pagājušā gada čempions Braisons Dešambo un Brukss Kepka, kurš "US Open" uzvarēja 2017. un 2018. gadā. Abiem ir piecu sitienu deficīts attiecībā pret līderiem. Šobrīd galvenais favorīts ir Džons Rams (-3), kurš spēlē vien divas nedēļas pēc inficēšanās ar COVID-19.


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.