Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Ustheizens Anglijā vadībā arī pēc "Open" trešā raunda

Ustheizens Anglijā vadībā arī pēc "Open" trešā raunda
Kolins Morikava un Luī Ustheizens. Foto: Reuters/Scanpix

Svētdien Sendvičā (Anglija) tiks izspēlēts 149. "The Open Championship" turnīra pēdējais raunds, uz titulu reāli pretendējot trim golferiem, starp kuriem ir divi bijušie šī turnīra čempioni – 2010. gada uzvarētājs Luī Ustheizens (-12) un 2017. gada čempions Džordans Spīts (-9). Starp abiem iespraucies debitants Kolins Morikava (-11).

"The Open Championship" līderi pēc trešā raunda: -12 Luī Ustheizens, -11 Kolins Morikava, -9 Džordans Spīts, -8 Korijs Konerss un Skotijs Šeflers, -7 Džons Rams, Makenzijs Hjūzs un Dilans Fritelli.

Luī Ustheizens turnīra vadībā bijis jau no paša sākuma, nedalītā līdera godā esot pēc visiem trim raundiem, taču ar nelielu pārsvaru – attiecīgi viens, divi un viens sitiens. DĀR golferis sestdienas mačus "Royal St. George's" laukumā aizvadīja ne tik izteiksmīgi kā pirmos divus un raundus un pat pieļāva divus "bogey" – par vienu vairāk nekā pirmajos divos raundos kopā.

Pēc 14 bedrītēm bija trīsvadība – Ustheizenam virsotnē ar rezultātu -11 pievienojas ar viņu pēdējā pāri spēlējušais Kolins Morikava un priekšpēdējā pāra spēlētājs Džordans Spīts, kurš izgāza raunda finišu, pa vienam sitienam zaudējot gan 17., gan 18. bedrītē.

"Royal St. George's" lielajiem turnīriem ir netipiski viegls finišs ar trīs labām iespēju bedrītēm, kurās sitienus nevajadzētu zaudēt, taču Džordans nospēlēja pavirši. Tikmēr Ustheizens vienu bērdiju dabūja 16. bedrītē, ar šo gājienu garantējot vienīgā līdera godu pirms sacensību pēdējā raunda.

Pēdējos 30 "major" turnīros uzvarējuši spēlētāji, kuriem pirms ceturtā raunda deficīts nebija lielāks par četriem sitieniem. Šobrīd četros sitienos satilpst tikai pieci golferi.

Ustheizens cenšas kļūt tikai par septīto golferi, kurš "The Open Championship" uzvarējis, vadībā būdams no starta līdz finišam. Līdz šim pēdējais ar tādu sasniegumu ir Rorijs Makilrojs 2014. gadā Liverpūlē.


Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.