Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Ulvis Brože

Taigers Vudss uzņemts golfa Slavas zālē

Taigers Vudss uzņemts golfa Slavas zālē
Taigers Vudss. Foto: AP/Scanpix

Pasaulē slavenākais golferis Taigers Vudss 46 gadu vecumā oficiāli uzņemts Slavas zālē. Viņš tika iebalsots 2020. gada martā, taču pandēmijas dēļ ceremonija tika atlikta uz vēlāku laiku.

Taigers Vudss lielajā tūrē debitēja 1996. gadā, un nākamajā sezonā izcīnīja pirmo no saviem 15 major tituliem, triumfējot "Masters" ar 12 sitienu pārsvaru, kas bija jauns rekords. 2000. gada "US Open" viņš uzvarēja ar 15 sitienu pārsvaru.

2001. gadā Vudss kļuva par pirmo golferi, kurš uzvarējis četros major turnīros pēc kārtas. Šāds sasniegums tika iesaukts par "Tiger Slam".

Vudss "Masters" turnīrā uzvarēja piecas reizes, "PGA Championship" viņš triumfēja četras reizes, bet par "US Open" un "Open Championship" uzvarētāju tika kronēts trīs reizes. Pasaules golfa rangā viņš pirmajā vietā pavadījis 683 nedēļas, kas ir rekords.

Pārcietis vairākas ceļgalu un muguras operācijas, Vudss atgriezās un 2019. gadā uzvarēja "Masters" turnīrā. Tas bija viņa pirmais lielais tituls pēc 11 gadu pārtraukuma.

Savā uzņemšanas runā Vudss stāstīja par to, kā viņam jaunības dienās liegta ieeja golfa klubā, kas bija paredzēts tikai cilvēkiem ar baltu ādas krāsu, un ka viņa vecāki ieķīlājuši ģimenes mājas, lai segtu ceļošanas izdevumus. "Vecāki man iemācīja cīnīties un sekot saviem sapņiem. Iemācīja, ka nekas nepienākas tāpat vien – viss ir jānopelna," teica Vudss.

Viņa sniegums un personība palīdzēja golfam pacelties slavas zenītā. Kad 1997. gadā Vudss pirmo reizi piedalījās "Players Championship", viss sacensību balvu fonds bija 3,5 miljoni dolāru. Savukārt šonedēļ notiekošā "TPC Sawgrass" turnīra balvu fonds ir 20 miljoni, uzvarētājam nopelnot 3,6 miljonus.

Vudss karjeras laikā piesaistījis plašu sponsoru spektru, ieskaitot sporta gigantu "Nike", ekskluzīvo pulksteņu ražotāju "Rolex", enerģijas dzērienu ražotāju "Monster" un citus.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/golf/story/_/i...


, 2022-03-10 18:53, pirms 2 gadiem
Slavas zāle nevar uzņemt Taigeru Vudsu. Tikai Taigers Vudss var uzņemt slavas zāli.
Nellija Korda. Foto: Reuters/Scanpix

Golfere Korda atkārto LPGA rekordu un triumfē piektajā turnīrā pēc kārtas

LETA--AP. ASV golfere Nellija Korda svētdien atkārtoja Sieviešu profesionālā golfa asociācijas (LPGA) rekordu, triumfējot piektajā turnīrā pēc kārtas.
Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.