Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Vudss atgriežas pēc 17 mēnešu pārtraukuma, piedaloties "Masters" turnīrā

Vudss atgriežas pēc 17 mēnešu pārtraukuma, piedaloties "Masters" turnīrā
Taigers Vudss. Foto: Reuters/Scanpix

Leģendārais golferis Taigers Vudss šonakt piedalījās "Augusta National Masters" turnīra pirmajā dienā, atgriežoties profesionālajā golfā pēc gandrīz pusotra gada pārtraukuma, kurā smagi cieta autoavārijā.

46 gadus vecais Taigers Vudss iepriekšējā gada sākumā cieta autoavārijā, kurā tika apdraudēta viņa dzīvība un pēc tam pastāvēja briesmas, ka varētu nākties veikt kājas amputāciju. Vudss pēc tam atguvās no savainojumiem, taču pavēstīja, ka pilnvērtīgu profesionālā golfera karjeru, visticamāk, nevarēs atsākt, taču centīsies piedalīties atsevišķos turnīros.

Šonedēļ tika apstiprināta viņa dalība "Augusta National" "Masters" turnīrā ASV, kur 91 dalībnieka sarakstā bija arī 15-kārtējais "Major" turnīru čempions Vudss, kuram tās bija pirmās profesionālās sacensības 17 mēnešu laikā.

Vudss turnīra pirmajā dienā iekrāja rezultātu -1, kas viņam ļauj atrasties dalītā desmitajā vietā.

"Joprojām ir tāls ceļš ejams, šis ir maratons, nevis sprints, taču patīkami atgriezties ar pozitīvu startu," sacīja Vudss. "Vai vienkārši spēlēt likās kā uzvara pati par sevi? Jā. Atgūties no tādas situācijas, kādā es biju nonācis, nebija viegli. Man ir ļoti paveicies, ka man vispār ir iespēja vēl spēlēt, nemaz nerunājot par to, ka varu to darīt "Masters" turnīrā un šādā atmosfērā."

Pēc pirmās dienas vadībā ir Dienvidkorejas sportists Sungjē Ims ar rezultātu -5 (67 sitieni), kurš ir 2020. gada vicečempions. Ilgāku laiku līderis bija Austrālijas sportists Kamerons Smits, taču viņš dienu pabeidza ar -4 (68 sitieni), par vienu sitienu sliktāku rezultātu nekā Imam. Viņiem seko četri sportisti ar rezultātu -3. Savukārt pagājušā gada čempions Hideki Matsujama sāka ar rezultātu 72.

"Masters" turnīrs risināsies līdz desmitajam aprīlim.

Izmantotie resursi:
https://www.bbc.com/sport/golf/6101...


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.