Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

Eiropas golferes izbraukumā pieveic ASV komandu un aizstāv "Solheim Cup" titulu

Eiropas golferes izbraukumā pieveic ASV komandu un aizstāv "Solheim Cup" titulu
Eiropas "Solheim Cup" komanda 2021. Foto: USA Today Sports/Scanpix

Eiropas sieviešu golfa izlase tikai otro reizi "Solheim Cup" 17 turnīru vēsturē uzvarēja izbraukumā, reitingā augstāk esošās amerikānietes ar 15:13 uzveicot Tolīdo (Ohaio) notikušajā trīs dienu ilgajā cīņā.

ASV komandas sastāvā bija piecas ranga Top 20 spēlētājas ar pirmo numuru Nelliju Kordu priekšgalā, kamēr Eiropai tikai viena – 16. vietā esošā zviedriete Anna Nordkvista.

Eiropas komanda, kas pirms diviem gadiem ar 14,5 pret 13,5 bija pārāka Glenīglsā (Skotija), divus gadus vēlāk izbraukuma cīņā Tolīdo vadībā bija no starta līdz finišam.

Katrionas Metjū vadītajai komandai izdevās kļūt par tikai otro Eiropas spēlētāju grupu, kas uzvarējusi ASV notikušā mačā. Vienīgais iepriekšējais gadījums notika 2013. gadā Kolorādo, kur eiropietes triumfēja ar turnīra vēsturē lielāko pārsvaru – 18:10.

No tās reizes sastāva šī gada komandā bija arī Nordkvista, spāniete Karlota Siganda un Anglijas golfere Čārlija Hala. Savukārt pašreizējā kapteine Metjū bija spēlētājas statusā.

ASV pēc 17 turnīriem arvien saglabā vadību titulu ieskaitē: 10-7. Nākamais turnīrs notiks 2023. gada septembrī Spānijā.

Komandu sastāvi

ASV
Nellija Korda, Džesika Korda, Daniela Kanga, Leksī Tompsone, Lizete Salasa, Allija Jūinga, Ostina Ērnsta, Dženifera Kapčo, Jealimi No, Megana Kanga, Britānija Altomāra un Mina Harigē
Kapteine: Peta Hērsta

Eiropa
Anna Nordkvista, Madalēne Sagstrēma (abas Zviedrija), Emīlija Pedersena, Nanna Madsena (abas Dānija), Džordžija Hola, Čārlija Hala, Mela Rīda (visas Anglija), Sofija Popova (Vācija), Karlota Siganda (Spānija), Leona Magvaira (Īrija), Matilda Kastrena (Somija) un Selīna Butjē (Francija)
Kapteine: Katriona Metjū

Rezultāti: https://www.lpga.com/tournaments/th...


Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.