Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:369, Did:0, useCase: 3

Autors: Valdis Bērziņš

PGA tūres finālā ar 15 miljonus vērtu galveno balvu uzvar Kantlejs

PGA tūres finālā ar 15 miljonus vērtu galveno balvu uzvar Kantlejs
Patriks Kantlejs. Foto: Zuma Press/Scanpix

Ar amerikāņa Patrika Kantleja uzvaru svētdien Atlantā noslēdzās PGA tūres sezona, kuras finālā Kantlejs izturēja Spānijas golfera Džona Rama radīto spiedienu un "Tour Championship" uzvarēja ar rezultātu -21. Pasaules pirmais numurs Rams pēc ilgas pakaļdzīšanās finišēja ar vienu sitienu sliktāku rezultātu.

"FedEx Cup Play-Offs" pirmajā turnīrā Ņūdžersijā par "The Northern Trust" čempionu kļuva amerikānis Tonijs Finau, pēc piecu gadu pārtraukuma uzvarot PGA turnīrā un pēc tik ilgas gaidīšanas iegūstot otro titulu. Viņš pārspēlē jau pirmajā bedrītē pieveica austrālieti Kameronu Smitu.

Arī otrajā turnīrā – Merilendā notikušajā "BMW Championship" – uzvarētājs tika noskaidrots pārspēlē, kurā Patriks Kantlejs amerikāņu duelī apspēlēja Braisonu Dešambo, uzvaru nodrošinot sestajā papildus bedrītē.

Tūres finālu Atlantā, kur piedalījās tikai 30 labākie spēlētāji, līdera godā ar -10 sāka Kantlejs, kura tuvākie sekotāji bija Finau (-8), Dešambo (-7) un ranga līderis Džons Rams (-6). "Tour Championship" starta secība kopš 2019. gada tiek noteikta pēc "FedEx Cup" punktu daudzuma pirms pēdējā turnīra.

Ranga ceturtais numurs Kantlejs Atlantā triumfēja, vadībā esot no starta līdz finišam, par vienīgo konkurentu cīņā par uzvaru kļūstot Ramam. Spānijas golferis nespēja tikt tuvāk par vienu sitienu. Intriga radās pēdējā raunda 17. bedrītes izspēlē, kurā Ramam pavisam nedaudz pietrūka, lai noķertu Kantleju.

Uz 17. grīnu ieradies ar divu sitienu pārsvaru, amerikānis PAR-4 bedrītes izspēlē kļūdījās ar pirmajiem trim sitieniem, beigās esot spiests samierināties ar "bogey". Ramam bija labs bērdija mēģinājums, bumbiņai aizripojot garām bedrītei. Kantlejs 18. bedrītē nosargāja minimālo pārsvaru un savāca galveno balvu – 15 miljonus. Ramam "jāsamierinās" ar pieciem miljoniem.

Sezonas 30 labākie golferi sadalīja iespaidīgu 46 miljonu prēmiju fonu. Pat pēdējās vietas ieguvējs tika pie ievērojamas summas – 395 tūkstoši. Tik pienācās Bruksam Kepkam, kurš no Atlantā notikušā turnīra izstājās kreisās plaukstas locītavas savainojuma dēļ.

Pagājušā gada čempions Dastins Džonsons šoreiz nebija starp titula pretendentiem. Atlantā ieradies 15. vietā, viņš tūres finālu sāka ar septiņu sitienu deficītu attiecībā pret Kantleju un turnīru pabeidza ar 10 sitieniem sliktāku rezultātu (-11), kas viņam deva 8. vietu.

"FedEx Cup" čempioni pēdējos 10 gados

GadsGolferisValsts
2012.Brands SnedekersASV
2013.Henriks StensonsZviedrija
2014.Billijs HoršelsASV
2015.Džordans SpītsASV
2016.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija
2017.Džastins TomassASV
2018.Džastins RouzsAnglija
2019.Rorijs MakilrojsZiemeļīrija
2020.Dastins DžonsonsASV
2021.Patriks KantlejsASV

Taigers Vudss. Foto: EPA/Scanpix
1

"Nike" un Taigers Vudss pārtrauc 27 gadus ilgušo sadarbību

Sporta apģērbu gigants "Nike" un vēsturē atpazīstamākais golferis Taigers Vudss paziņojuši par sadarbības pārtraukšanu. Tā sākās 1996. gadā, kad Vudss kļuva par profesionāli, un ilga 27 gadus.
Foto: AFP/Scanpix
2

Eiropas golferi atgūst Raidera kausu

LETA--AFP. Eiropas golferi svētdien Romā noturēja pārsvaru duelī ar ASV komandu un savā īpašumā atguva Raidera kausu.
Karlota Siganda un Susanna Petešena. Foto: AFP/Scanpix

Eiropas golferes saglabā savā īpašumā Sūlheima kausu

LETA--AP. Eiropas golferes svētdien Spānijā cīnījās neizšķirti ar ASV komandu, saglabājot savā īpašumā Kaštena Sūlheima vārdā nosaukto kausu.