Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Mikus Saulītis

Raivis Miglinieks: "Pret pasaules čempionātu izturēšos atbildīgāk"

Turpinot iepazīstināšanas rakstu sēriju ar Latvijas galda hokeja izlases dalībniekiem, šoreiz iepazīsimies tuvāk ar Latvijas junioru čempionu un Latvijas galda hokeja junioru izlases līderi Raivi Miglinieku, kurš pašreiz cītīgi trenē savas labākās kombinācijas, lai Pasaules Čempionātu padarītu neaizmirstamu, iegūstot labāko rezultātu, kāds iespējams. Ielūkosimies, ko par savu ikdienu un galda hokeju saka pats Raivis.

Cik lielu lomu Tavā ikdienā spēlē sports?
Sports priekš manis ir ļoti nozīmīgs. Tas palīdz atbrīvoties no liekā stresa un satraukuma.

Cik bieži Tu ikdienā nodarbojies ar sportu?
Ar sportu nodarbojos gandrīz katru dienu. Divas reizes nēdēļā apmeklēju teakvando treniņus, bet divas reizes nedēļā spēlēju galda hokeju, toties piektdienās mēdzu uzspēlēt futbolu vai arī paskriet.

Ņemot vērā, ka esi tik aktīva dzīvesveida piekritējs, ar ko Tevi saista galda hokejs?
Labs jautājums! Mani galda hokejs piesaistīja jau nedaudz agrāk, kad norisinājās sporta spēles Sarkandaugavā, kur arī radās vēlme uzspēlēt. Sākumā bija ļoti grūti pielāgoties, bet man kļuva interesanti un vēlējos iemācīties un saprast, kā ir iespējams izveidot katru kombināciju. Vēl mani piesaista tas, ka šis ir sporta veids, no kura var gūt lieliskas emocijas, ko vēlāk atcerēties.

Nelikšu Tev dalīties ar savām iemīļotākajām kombinācijām, bet varbūt Tu vari padalīties ar tām emocijām, kuras Tev atmiņā iespiedušās visspilgtāk?
Atceros, kā palīdzēju Latvijas junioru izlasei pasaules čempionātā Krievijā tikt finālā. Ukrainu uzveikšana pusfinālā man bija ļoti liels pārsteigums. Pirmais Eiropas čempionāts OPEN kategorijā, kad tiku P-O un pēdējā spēlē guvu vārtus papildlaikā arī bija viens no maniem lielākajiem sasniegumiem.

Veikliem soļiem nopakaļ skrien pasaules čempionāts Čehijā. Kādi ir tavi komandas, kā arī personīgie mērķi?
Komandas mērķis, viennozīmīgi, ir spēlēt finālā. Uzskatu, ka komandas rezultāts ļoti būs atkarīgs arī no manas spēles. Personīgais mērķis junioru konkurencē ir iekļūt TOP 3. Tā kā pagājušajā gadā izcīnīju tikai astoto vietu, tad šogad pret pasaules čempionātu izturēšos atbildīgāk!

Kas ir vainojams pie pagājušā gada astotās vietas?
Es neteiktu, ka nebiju spējīgs turēt līdzi pārējiem. Man pietrūka lēnais spēles stils, ko parasti mēdzu uzturēt.

Vai Tev ir kāds elks?
Vienīgais, ko varu nosaukt – krievu spēlētājs Maksims Borisovs. Pētot viņa spēles, es mācījos, kā izpildīt izgājienus ar kreiso roku. Es mēģinu tiekties uz tādu rezultātu, lai kaut reizi varētu nospēlēt turnīros kā viņš.

Kuru Tu nosauktu par savu lielāko “biedu” junioru konkurencē?
Visiem ir zināms – pasaules čempionātā vāju pretinieku nepastāv! Tā kā visi ir atbraukuši ar savu labāko spēlētāju sastāvu, man neklāsies viegli ar TOP 8 spēlētājiem. Es uzskatu, ka visizteiktākais pretinieks būs zviedrs Oskars Henriksons. Viņa spēle nav paredzama – viņš var parādīt savu labāko spēli, bet var arī “salūzt”.

Kādām īpašībām, Tavuprāt, ir jāpiemīt īstam galda hokejistam?
Manuprāt, īstam galda hokeja spēlētājam ir jāpiemīt lielai pacietības sajūtai, pēc ielaistiem vārtiem ir jāturpina spēlēt tā, it kā nekas nebūtu noticis, kā arī, protams, ir jābūt prasmei kvalitatīvi parādīt savu spēli uz galda.

Vai Tev pašam piemīt šīs īpašības?
Protams, nepiemīt. Tas nav tik viegli. Man ir jāpiestrādā pie sevis pārliecināšanas un emociju kontrolēšanas.

Intervijas nobeigumā, kāds ir Tavs novēlējums sev un visai Latvijas izlases komandai?
Es sev novēlu veiksmīgu spēles sākumu. Vēlos redzēt, ka esmu spējīgs palīdzēt savai junioru komandai izcīnīt medaļu, kā arī individuāli nospēlēt meistarīgi. Latvijas izlasei es novēlu uzvaru komandu čempionātā, kā arī novēlu, lai katram šis čempionāts ir neaizmirstams un lai katrs būtu apmierināts ar savu sasniegto rezultātu!


Interviju sagatavoja: Elēna Rācenāja


Iepriekšējie raksti:

- Latvijas izlases sastāvs startam Pasaules čempionātā
- Latvijas sieviešu izlases līdere - Elēna Rācenāja


, 2017-06-05 10:23, pirms 7 gadiem
Ejiet jūs na*ig ar savām galda spēlēm
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.