Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Sīlis uzvar Maskavas kausa izcīņā galda hokejā

Šī gada 20-21. martā Maskavā, Krievijā norisinājās Pasaules tūres "BIG SIX" posms galda hokejā. Tajās piedalījās 177 dalībnieki no septiņām valstīm, to skaitā arī 12 latvieši.

Sacensību pirmajā kārtā dalībnieki tika sadalīti 8 kvalifikācijas apakšgrupās, no kurām labākie 12 iekļuva labāko 96 dalībnieku skaitā. No latviešiem nepaveicās Romānam Falkenšteinam un Baibai Dacei Ozoliņai, kuri palika pirmie aiz svītras.

Tālāk, no četrās pusfinālgrupālgrupām tika izspēlētas 48 vietas finālgrupās, kas norisinājās 21. martā. No latviešiem pārliecinoši vietas finālgrupās izcīnīja Raivis Pukinskis, Jānis Kalnevics, Edgars Saulītis, Atis Sīlis, Raivis Pukinskis un Edgars Caics.

Finālgrupās 48 labākie tika sadalīti divās grupās – pa 24 katrā. Play-off kārtā jeb 1/8 finālā iekļuva no katras grupas astoņi labākie. No mūsu sportistiem tas izdevās Edgaram Caicam, Atim Sīlim un Raivim Pukinskim.

Jau 1/8 fināla pirmajā kārtā savā starpā tikās skrundenieks Raivis Pukinskis un rīdzinieks Atis Sīlis. Pārāks šoreiz izrādījās Atis, kurš pieveica Raivi ar 4-2 sērijā līdz 4 uzvarām. Edgars Caics ar tādu pašu rezultātu izrādījās pārāks par Antonu Kiseļovu no Krievijas.

1/4 finālā Edgars Caics pieveica Krievijas pārstāvi Jāni Galuzo, savukārt Atis Sīlis bija pārāks par čehu Petru Tmeju.

1/2 finālā savā starpā tikās abi latvieši. Visai saspringtā cīņā pārāks šoreiz izrādījās Atis, kurš Edgaru pieveica tikai ar 4-3.

Finālā par trešo vietu pērnā Maskavas Kausa uzvarētājs Edgars Caics pārliecinoši pieveica savu pretinieku septiņkārtējo Krievijas čempionu Alekseju Zaharovu un izcīnīja ne vien trešo vietu, bet arī naudas prēmiju 1500$ lielu naudas prēmiju.

Lielajā finālā Atis Sīlis tikās ar pašreizējo pasaules čempionu Roni Nutunenu no Somijas. Sīvā cīņā ar 4-3 uzvarēja mūsu Atis Sīlis, sagādājot somu sportistam pirmo starptautisko zaudējumu kopš 2008. gada novembra. Atis saņēma arī naudas prēmiju - 3300$.

Latviešu izcīnītās vietas Maskavas kausā 2010:

1. vieta – Atis Sīlis (Rīga)
3. vieta – Edgars Caics (Rīga)
15. vieta – Raivis Pukinskis (Skrunda)
18. vieta – Raivis Sternāts (Rīga)
19. vieta – Jānis Kalnevics (Inčukalns)
29. vieta – Edgars Saulītis (Inčukalns)
59. vieta – Sergejs Mihejevs (Rīga)
83. vieta – Rūdolfs Valainis (Jēkabpils)
97. vieta – Ilze Zuce-Tenča (Inčukalns)
98. vieta – Eduards Paķis (Rīga)
100. vieta – Baiba Dace Ozoliņa (Jēkabpils)
118. vieta – Romāns Falkenšteins (Rīga)

Informāciju sagatavoja:
Mikus Saulītis,
Latvijas galda hokeja federācija


, 2010-03-25 01:37, pirms 14 gadiem
Nu šitais labs.. Nu ja galda hokejam vēl jāpopularizējas. bet tagad jav ir čempioni . Latvieši zvērā.
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.