Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Mikus Saulītis

Pēc pirmās dienas Pasaules čempionātā Latvijai viens zelts

Pēc pirmās dienas Pasaules čempionātā Latvijai viens zelts
Liberecas "Tipsport Arena" skan Latvijas himna

Čehijas pilsētā Liberecā šodien turpinās Pasaules čempionāts galda hokejā. Šodien tiks sadalīts medaļu komplekts komandu sacensībās, kā arī norisināsies priekšsacīkstes OPEN kategorijā. Tikmēr nedaudz aplūkosim, kas norisinājās Pasaules čempionāta pirmajā dienā.

Jau vakar informējām, ka mūsu sieviešu izlase izcīnīja zelta medaļas komandu sacensībās. Tā arī bija vienīgā godalgotā medaļa, kuru izcīnīja mūsu sportisti sešās dažādās nominācijās. Vēl mūsu komplektā divas ceturtās vietas jeb koka medaļas junioru individuālajā un veterānu komandu nominācijās.

Sievietes - individuālās sacensības

Dāmu turnīrā piedalījās 23 spēlētājas no 9 valstīm. Par galveno favorīti tika uzskatīta ranga līdere un 2015. gada Pasaules čempione Viktorija Gorodnitskaja. Tomēr viņai šo panākumu atkārtot liedza pašas komandas biedre, pusfinālā uzvarot ar 4:1 un pēc tam triumfējot arī finālā , ar tādu pat rezultātu uzvarot ukrainieti Viktoriju Noselivsku.

Vislabāk no Latvijas galda hokejistēm veicās Ilzei Zucei-Tenčai, kura iekļuva izslēgšanas spēlēs, tomēr jau pirmajā kārtā nespēja atrast argumentus pret jau pieminēto Viktoriju Gorodnitskaju un tika zaudēts sērijā ar 0:4, kas gala rezultātā deva 7. vietu Pasaulē. Vēl no mūsējām Elēnai Rācenājai 9. vieta un Laimai Kamzolai 14. vieta.

VietaSpēlētājaValsts
1.Irina VorobjovaKrievija
2.Viktorija NoselivskaUkraina
3.Viktorija GorodnitskajaKrievija
7.Ilze Zuce-TenčaLatvija
9.Elēna RācenājaLatvija
14.Laima KamzolaLatvija

Juniori - individuālās sacensības

Par galvenajiem favorītiem junioru sacensībās tika uzskatīti krievs Ņikita Žolobovs un zviedrs Oskars Henriksons. Tas arī pierādījās turnīrā, jo abi samērā pārliecinoši tika līdz finālam, kur visa īstā drāma tikai sākās. Vispirms ar uzvarām pamatlaikā un papildlaikā sērijā vadībā ar 2:0 izvirzījās zviedrs, tomēr tad ar trim uzvarām pretī atbildēja krievu jaunais sportists. Sērijas sestajā spēlē Henriksons izcīnīja pārlicinošu uzvaru ar 5:2 un sērijā rezultāts kļuva 3:3, kas nozīmēja, ka uzvarētājs tiks noskaidrots septītajā mačā. Tajā diezgan nervozā cīņā tika fiksēts neizšķirts un uzvarētāja noskaidrošanai bija nepieciešams zelta gols, kurā ar lielisku izgājienu uzvaru izcīnīja Oskars Henriksons.

No mūsējiem vislabāk veicās Raivim Migliniekam, kurš pirms turnīra bija izsēts ar #7 numuru, tomēr prata iekļūt pusfinālā, kur nācās atzīt jau pieminētā Žolobova pārākumu ar 1:4. Līdzīgi kā zelta finālā, arī bronzas finālā viss tika izšķirts pēdējā mačā, kurā diemžēl Miglinieks ar 0:1 atzina ukraiņa Dmitrija Litviņuka pārākumu. Migliniekam 4. vieta jeb koka medaļa. Vēl Eliāns Ēdelis izcīnīja 15. vietu, bet Raineram Kalniņam - 16. vieta 36 dalībnieku konkurencē.

VietaSpēlētājsValsts
1.Oskars HenriksonsZviedrija
2.Ņikita ŽolobovsKrievija
3.Dmitrijs LitviņuksUkraina
4.Raivis MiglinieksLatvija
15.Eliāns ĒdelisLatvija
16.Rainers KalniņšLatvija

Veterāni - individuālās sacensības

Pirmās dienas lielākās sacensības dalībnieku skaita ziņā tika aizvadītas veterānu individuālajā turnīrā, kur piedalījās 52 dalībnieki no 21 valsts.
Par galveno favorītu tika uzskatīts krievs Aleksejs Titovs, kurš to arī apliecināja uzvarot visā turnīrā. Finālā viņš ar 4:1 uzveica norvēģi Ingvi Asheimu. Interesanti, ka visgrūtāk Titovam klājās vien 1/4 finālā, kurā ar grūtībām tika uzveikts mājinieks Jans Driāks.

Pēc aizvadītajām kvalifikācijas cīņām finālgrupā (labāko 24 dalībnieku skaitā) iekļuva visi trīs mūsu veterāni. Tomēr ar to arī viss beidzās, jo pa visiem trim kopā augstākajā līgā tika izcīnītas vien 3 uzvaras un 5 neizšķirti. Kopā ar iekrātajiem punktiem no kvalifikācijas, diezgan tuvu izslēgšanas spēlēm bija Aleksandrs Žernovojs, kuru no tām spēlēm (TOP 8) šķīra vien 1 punkts, gala rezultātā ieņemot 10. vietu. Vēl Sandim Kalniņam 14. vieta, bet Sergejam Mihejevam 22. vieta.

VietaSpēlētājsValsts
1.Aleksejs TitovsKrievija
2.Ingve AsheimsNorvēģija
3.Staņislavs LutajsKrievija
10.Aleksandrs ŽernovojsLatvija
14.Sandis KalniņšLatvija
22.Sergejs MihejevsLatvija

Sievietes - komandu sacensības

Par neapšaubāmām turnīra favorītēm tika uzskatītas Krievijas dāmu izlase, kuras sastāvā bija divas iepriekšējās Pasaules čempiones - Viktorija Gorodņickaja (2015.) un Marija Miloradova (2013.). Priekšsacīkstēs viņas izcīnīja tikai vienu neizšķirtu un to pašu pret mūsu sportistēm, kas viesa cerību finālā. Un tā arī notika, jo finālā pārākas bija mūsējās, kas pirmo reizi uzvarēja ne tikai Krievijas izlasi, bet arī Pasaules čempionātā. Sīkāk par mūsējo uzvaru jau informējām vakar.
Bronzas medaļu kapteiņu mačā izcīnīja Zviedrijas galda hokejistes, kas bija pārākas par ukrainietēm.

VietaKomanda
1.Latvija
2.Krievija
3.Zviedrija

Juniori - komandu sacensības

Vadoties pēc reitinga par pārliecinošiem favorītiem atkal tika uzskatīti Krievijas jaunie sportisti, kamēr mūsējie bija izlikti ar #3 numuru. Finālā iekļuva Krievijas un Ukrainas junioru izlases. Pēc aizvadītām divām kārtām (no trim) vadībā ar 4:2 bija Ukrainas juniori un, tā kā formāts bija trīs-pret-trīs, lai iegūtu čempiona titulu, bija nepieciešama vēl viena uzvara. Tomēr pēdējā kārtā Krievijas izlase izlīdzināja rezultātu 4:4 un bija nepieciešams kapteiņu mačs. Tajā tikās Ņikita Žolobovs (Krievija), kurš finālā bija izcīnījis visas trīs uzvaras, pret Dmitriju Litviņuku (Ukraina), kuram tikai viena uzvara trīs mačos, līdz ar to favorīts bija zināms. Tomēr galda hokejs ir burvīgs ar to, ka grūti ir ko paredzēt un arī šoreiz - nedaudz negaidīti uzvaru, turklāt pagarinājumā, izcīnīja ukrainis Litviņuks, gan izcīnot uzvaru Ukrainai finālā, gan iegūstot Pasaules čempionu titulu. Tikmēr Žolobovam otrā neveiksme divos izšķirošajos mačos.

Pagalam neveiksmīgi gāja mūsu jaunajiem sportistiem. Kvalifikācijā zaudējot vien ukraiņiem, mūsējie 1/4 finālā ieguva relatīvi vājākus pretiniekus Norvēģijas junioru izlasi. Tomēr pret norvēģiem netika atrasts vispār nekāds pretlīdzeklis un kopumā deviņos mačos tika izcīnīta tikai viena uzvara. Pēc tam 1/2 finālā par piekto vietu tika zaudēts arī zviedriem ar 4:5, savukārt finālā par 7. vietu sīvā cīņā tika uzveikta Vācijas izlase ar 4:3.

VietaKomanda
1.Ukraina
2.Krievija
3.Norvēģija
7.Latvija

Veterāni - komandu sacensības

Šķiet, ka vislielākā intriga tika gaidīta no veterānu komandu sacensībām un tā tas arī notika, jo pēdējos trīs Pasaules čempionātos par čempioniem tika kronēti trīs dažādas izlases - Krievijas, Zviedrijas un Čehijas veterānu vecmeistari.
Finālā tikās krievu un zviedru veterāni. Pēc pirmās kārtas vadībā ar 1:2 izvirzījās krievi, savukārt pēc otrās jau zviedri ar 3:2. Izšķirošajā kārtā divas uzvaras izcīnīja Krievija, bet vienu Zviedrija, kas nozījēma neizšķirtu un kapteiņu cīņu. Tajā tikās Joakims Lundins pret Alekseju Titovu. Ja sacensībās tiktu piešķirts MVP, tad viennozīmīgi būtu Joakims Lundins, jo finālā viņš izcīnīja gan visas trīs uzvaras, gan arī kapteiņu mačā ar 3:2 papildlaikā ne bez veiksmes palīdzības izcīnot uzvaru gan sev, gan Zviedrijas veterānu izlasei.
Latvijas veterāni izrādīja sīvu pretestību Krievijas veterāniem un tikai par mata tiesu izlaida krievus uz finālu (gala rezultāts 3:4), kas noveda pie spēku izsīkuma bronzas finālā un sāpīga zaudējuma pret mājiniekiem ar 2:6.

VietaKomanda
1.Zviedrija
2.Krievija
3.Čehija
4.Latvija


Medaļu sadalījums pa valstīm

Pēc pirmās dienas Latvija ar vienu zelta medaļu ieņem piekto vietu komandu kopvērtējumā. Pirmajā vietā, kā jau to varēja gaidīt, ir Krievijas izlase ar 8 medaļām, tomēr tikai divas no tām ir augstākā kaluma - viņi noteikti bija gaidījuši vairāk. Šodien tiks sadalīti medaļu komplekts komandu sacensībās, savukārt rīt tiks dalīti trīs medaļu komplekti: prestižākajā jeb OPEN kategorijā, U-13 un O-50 vecumu grupās.

VietaValstsZeltsSudrabsBronzaKopā
1.Krievija2428
2.Zviedrija2013
3.Ukraina1113
4.Norvēģija0112
5.Latvija1001
6.Čehija0011

Novēlēsim veiksmi mūsu sportistiem un lai medaļu krājums tiktu papildināts!


Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.