Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2455, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Pārums

Latvijas galda hokejistiem medaļas pasaules čempionātā

Latvijas galda hokejistiem medaļas pasaules čempionātā
Latvijas galda hokejisti (pa kreisi) cīņā pret Čehiju

No 12. līdz 14. jūnijam Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notika 11. pasaules čempionāts galda hokejā. Jaunos pasaules labākos spēlētājus noteica četrās individuālajās un trijās komandu sacensībās.

Pirmajā dienā notika sacensības junioru, sieviešu un senioru konkurencē, kā arī sieviešu un senioru komandu cīņas.

Junioru sacensībās labāko rezultātu no Latvijas pārstāvjiem uzrādīja Matīss Saulītis, kurš ¼ finālā spēja uzvarēt Ukrainas jauno talantu Jevhenu Levdanski. Pusfinālā sīvā cīņā nācās piekāpties nākamajam junioru čempionam Ahti Lampi no Somijas, savukārt cīņā par trešo vietu – arī Aleksandram Miloradovam no Krievijas, kas rezultātā deva augsto 4. vietu. Vēl šajās pašās sacensībās Arturs Verčins izcīnīja 6. vietu, savukārt Haralds Gals ierindojās 19. vietā 29 spēlētāju konkurencē.

Sieviešu sacensībās startēja trīs mūsu dāmas. Diemžēl, nevienai no viņām neizdevās iekļūt izslēgšanas spēlēs. Augstāko vietu izcīnīja Baiba Dace Ozoliņa, kurai 10. vieta. Turpat aiz viņas (11. vieta) Ilzei Zucei-Tenčai, taču 13. vieta 23 dalībnieču konkurencē tika Gundegai Paķei. Dubultuzvaru svinēja Krievijas sportistes.

Arī senioru konkurencē neklājās viegli, jo mūsu trīs pārstāvji šajās sacensībās neiekļuva pat labāko desmitniekā. Labākais rezultāts (16. vieta) bija Salvim Skarainim, turpat aiz viņa arī Jānis Ķirsis (18. vieta), taču pavisam nesekmējās Egīlam Belševicam, kuram 29. vieta. Uzvaru izcīnīja zviedru spēlētājs Pontus Eriksons.

Sestdienas rītā tika izspēlētas arī sieviešu un senioru komandu sacensības. Senioru cīņās diezgan sīvu pretestību mūsējie izrādīja Krievijas pārstāvjiem, tomēr gala rezultātā nācās atzīt viņu pārākumu un ierindoties 4. vietā. Uzvaru svinēja zviedru senioru komanda, kas finālā pieveica čehus. Labāk veicās mūsu dāmām, kas izcīnīja pirmo medaļu Latvijai. Pusfinālā nācās atzīt Somijas spēlētāju pārākumu, tomēr cīņā par trešo vietu sīvā cīņā par vienas uzvaras tiesu pārākas bija mūsējās, līdz ar to izcīnot pirmo medaļu dāmu komandām Latvijai.

Īstās cīņas norisinājās svētdien. Vispirms tika izspēlētas komandu sacensības. Latvijas komanda, kas pēc spēka pirms turnīra bija izlikta kā piektā spēcīgākā, pamatsacensībās parūpējās par sensāciju un spēja ierindoties otrajā vietā, vienīgo zaudējumu piedzīvojot pret Krieviju. Jāpiemin, ka tika uzvarētas abas iepriekšējo divu čempionātu finālistes Zviedrija un Somija, kā arī spēcīgā Čehija. Pusfināla cīņa atkal sanāca pret zviedriem, kas, neņemot vērā pamatsacensībās piedzīvoto zaudējumu, tomēr tika uzskatīti par favorīti. Sīvā cīņā tomēr Latvijas izlase pierādīja, ka iepriekšizcīnītā uzvara nebija nejaušība un pirmo reizi vēsturē iekļuva finālā, kur tikās ar Krievijas sportistiem. Diemžēl revanšs neizdevās un par čempioniem kļuva Krievijas galda hokeja izlase. Arī Latvijas izlases izcīnītā sudraba medaļa ir vērā ņemams sasniegums, ko pirms šī pasaules čempionāta prognozēja retais.

Visbeidzot – svētdienas vakarā tika noskaidrots uzvarētājs "Open" kategorijā (kopējā konkurencē). Tajā startēja arī 10 Latvijas izlases dalībnieki. Veiksmīgi aizvadot priekšsacīkstes, finālgrupā (labāko 60 dalībnieku pulkā) iekļuva visi mūsu sportisti. Izslēgšanas spēlēs (labāko 16 skaitā) iekļuva četri mūsu sportisti – Edgars Caics, Atis Sīlis, Jānis Kalnēvics un Raivis Pukinskis. Jāpiemin, ka šajā sacensību kārtā iepriekšējos pasaules čempionāties iekļūt neizdevās nevienam mūsu sportistam, taču šoreiz – uzreiz četriem.

Vienīgi Edgaram Caicam izdevās iekļūt ceturtdaļfinālā, kur viņš piekāpās šobrīd nu jau divkārtējam pasaules čempionam, somam Roni Nuttunenam. Tas nodrošināja Edgaram 6.vietu pasaulē.

Pasaules čempions individuālajā klasē tika noskaidrots jau vēlu vakarā, un pusfinālā bija skaidrs, ka par pasaules čempionu kļūs vai nu soms, vai krievs, jo pusfinālos pāri bija šādi - krievi Ivans Zaharovs - Jānis Galuzo un somi - Roni Nutonens - Ahti Lampi. Par čempionu kļuva – Roni Nutunens, kurš fināla sērijā pieveica Jāni Galuzo, bronza - Ahti Lampi.

Nākamais pasaules čempionāts notiks pēc diviem gadiem Somijā, taču nākamgad Zviedrijā norisināsies Eiropas čempionāts.

Informāciju sagatavoja:
Intars Žubeckis, LGHF


, 2009-06-15 11:32, pirms 15 gadiem
Ukrainas jauno talantu Jevhenu Levdanski.!
tas skan ta biki jocigi!
, 2009-06-15 11:36, pirms 15 gadiem
jocīgi skan šitais:
"jo pusfinālos pāri bija šādi - krievi Ivans Zaharovs - Jānis Galuzo"
, 2009-06-15 12:01, pirms 15 gadiem
Pusfinālā nācās atzīt Somijas spēlētāju pārākumu, tomēr cīņā par trešo vietu sīvā cīņā par vienas uzvaras tiesu pārākas bija mūsējās, līdz ar to izcīnot pirmo medaļu dāmu komandām Latvijai.

a ar ko ciiniijaaas par 3 vietu
, 2009-06-15 13:54, pirms 15 gadiem
Labs, apsveicu !
, 2009-06-15 16:18, pirms 15 gadiem
232 rakstīja: jocīgi skan šitais:
"jo pusfinālos pāri bija šādi - krievi Ivans Zaharovs - Jānis Galuzo"
Janis ne Jānis.
, 2009-06-15 18:08, pirms 15 gadiem
Džekiem tiešām spīdošs rezultāts , kurā vēl sporta veidā mūsu valsts izlase var izcinit 2 vietu? Arī konkurence nebija mazā - 15 izlases.
PS.Krievijas pārstāvis Galuzo tiešām ir Jānis un viņa tēvs ir latvietis , tā kā principā arī pasaules vicečempions individuālajā ir ar mūsu zemīti saistīts.
, 2009-06-16 19:04, pirms 15 gadiem
Es priecājos par mūsu izlases sasniegumiem komandās!
un vispār esmu lepna par viņiem visiem!
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto": Latvijas Galda hokeja federācija.

Kalniņam kārtējais tituls Latvijas čempionātā galda hokejā

Inčukalna Sporta centrā tika aizvadīts 24. Latvijas čempionāts galda hokejā “Open” klasē. 90 dalībnieku konkurencē pēdējo trīs gadu izcīnīto čempiona titulu izdevās aizstāvēt mājiniekam Raineram Kalniņam, kurš finālā pārliecinoši ar 4:0 uzveica titulētāko Latvijas galda hokejistu Edgaru Caicu no bērnu un jauniešu centra “Laimīte”.
Foto: Latvijas Galda hokeja federācija.

Latvijas galda hokejistiem vairākas medaļas dažādās vecuma grupās pasaules čempionātā

Latvijas galda hokeja izlase ļoti veiksmīgi piedalījusies pasaules galda hokeja čempionātā, kurš norisinājās Norvēģijas pilsētā Brīnē. Latvijas sportisti parādīja izcilu sniegumu, triumfējot vai izcīnot medaļas vairākās disciplīnās un vecuma grupās.
Publicitātes foto

Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā - jau 18. septembrī

Sestdien, 18. septembrī Rīgas Kultūras vidusskolā (Ganību dambis 7) norisināsies Rīgas atklātais čempionāts galda hokejā, kura laikā tiks noskaidroti galda hokeja čempioni un citu vietu ieguvēji, kā arī Latvijas 2021./2022. gada sezonas reitings vīriešu OPEN, sieviešu, junioru, junioru U-13 un senioru grupās.